Ervaart u nekletsel na een ongeval en lijdt u hierdoor letselschade?
Wij verhalen uw letselschade door nekletsel kosteloos voor u!

Nekletsel na een ongeval? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding!

 

Nekletsel is vaak het gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeval. Is een ander verantwoordelijk voor het ongeval? Of kunt u een beroep doen op een schade-inzittendenverzekering? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

In deze bijdrage leest u alles over nekletsel. Heeft u nog vragen of wilt u uw letselschade verhalen? Neemt contact met ons op, wij helpen u kosteloos. Stuur een bericht of bel 0800 278 4626 (gratis)

Icon

Lees ook: whiplash symptomen

Oorzaken nekkletsel

Nekletsel kan op diverse manieren ontstaan, maar meestal gaat er een trauma (ongeval) aan vooraf. In veel gevallen is nekletsel het gevolg van een verkeersongeval. Bij een kop staart botsing komt er veel druk op de nek waardoor de spieren en zenuwen kunnen beschadigen. Bij een grote impact kan er zelfs sprake zijn van een gebroken nekwervel of nek hernia.

Bij nekletsel als gevolg van een achterop aanrijding of kop staart botsing wordt gesproken van een Whiplash Associated Disorder (WAD). Afgekort een whiplash.

Lijdt u schade door nekletsel of een whiplash? Dit is letselschade. Is een derde aansprakelijk voor uw letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten kunnen uw schade kosteloos verhalen. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Stuur ons een bericht op bel 0800 278 4626 (gratis) bij nekletsel.

Lees ook: whiplash

IconMedische behandelingen bij nekletsel

Bij nekletsel zijn er diverse behandelingen mogelijk. De behandeling is afhankelijk van het soort letsel aan de nek. Bij whiplash klachten zijn de volgende behandelingen mogelijk:

 • fysiotherapeut
 • manuele fysiotherapeut
 • Mensendieck therapie
 • Multidisciplinair revalidatietraject
 • TENS– therapie
 • Injectie door de pijnspecialist.

Is er sprake van een nek hernia of gebroken nek wervels? Een nek hernia wordt in eerste instantie (indien mogelijk) behandeld door bewegen en pijnstillers (paracetamol, ibuprofen , naproxen of  diclofenac). Gaan de klachten niet over of is er sprake van ernstig nek letsel? Dan is een operatie geïndiceerd. Hetzelfde geldt bij gebroken nekwervels.

Tips bij nekletsel na een ongeval

 • Zijn er getuigen van het ongeval? Noteer contactgegevens
 • Ga direct naar een (huis)arts en laat uw nekletsel onderzoeken
 • Neem contact met een letselschade advocaat op.

Schadeposten bij nekletsel

Door nekletsel kunt u schade lijden, bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid. En u heeft altijd recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt door nekletsel. De meest voorkomende schadeposten zijn verder:

 • Het verplichte eigen risico en eigen bijdragen
 • Kosten voor de fysiotherapeut
 • Reis- en parkeerkosten
 • Kosten vanwege ziekenhuisopname
 • Verzorgingskosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten huis en tuin

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Neem contact met ons op: 0800 278 4626 of stuur een bericht. Wij helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten

Ons kantoor is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeval. Dit doen wij al meer dan 11 jaar! Onze letselschade advocaten zijn ervaren en de meeste lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.Icon

Wij werken in heel Nederland; u kunt dus altijd een beroep op onze kosteloze rechtsbijstand doen.

Bij Brugman Letselschade Advocaten geloven wij in een voortvarende en persoonlijke aanpak van uw letselschadedossier. Daarom komen wij voor het eerste gesprek gewoon bij u thuis. Liever een afspraak op kantoor? Dan kan uiteraard ook. U bent van harte welkom op een van onze 7 afspraaklocaties door heel Nederland!

Neem contact met onze medewerkers op voor het inplannen van een afspraak of voor vragen: 0800 278 4626 of stuur een bericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar