Wilt u weten of u een whiplash heeft en welke behandelingen mogelijk zijn?
Doe de whiplash symptomen test en laat uw letselschade verhalen!

Heb ik een whiplash? Doe de symptomen test!

 

Met onderstaande eenvoudige whiplash symptomen test weet u binnen enkel ogenblikken of u een whiplash heeft. Beantwoord de vragen en neem contact met ons op. Want bij een whiplash heeft u recht op een schadevergoeding als een ander verantwoordelijk is voor uw schade. Bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding. Neem contact met ons op voor kosteloze rechtsbijstand bij een whiplash. Bel 0800 2784626 of bericht ons.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is letsel aan de nek en/ of rug dat vooral voorkomt na een verkeersongeval. Hierbij wordt het hoofd plotseling en krachtig naar voren en achteren bewogen. Er komt daarbij zoveel druk op de nek te staan dat spieren, zenuwen en wervels beschadigd kunnen raken. Whiplash is het meest voorkomende letsel bij verkeersongevallen en ontstaan na:Icon

Lees ook: Letselschade na verkeersongeval

Whiplash symptomen

De hoofdsymptomen van een whiplash trauma zijn:

 1. Nekpijn
 2. Bewegingsbeperking nek (stijfheid)
 3. Rugklachten
 4. Hoofdpijn
 5. Schouderklachten

Bijkomende klachten die passen bij een whiplash:

 • Vergeetachtigheid
 • Oorsuizen
 • Concentratieproblemen
 • Vermoeidheid
 • Tintelingen in vingers
 • oog klachten (niet tegen licht of beeldscherm kunnen)
 • Slapeloosheid
 • Depressieve klachten
 • Stemmingswisselingen

IconWhiplash symptomen test

Wilt u weten of u een whiplash heeft? Indien u onderstaande vragen met “ja” beantwoord, dan is de kans groot dat u een whiplash heeft:

 1. Is u de afgelopen maand een verkeersongeval overkomen?
 2. Bent u bij het ongeval van achteren, van voren of van de zijkant aangereden?
 3. Heeft u een of meerdere van de hiervoor gegeven 5 hoofd whiplash symptomen?
 4. Ervaart u daarnaast een of meerdere van de bijkomende whiplash symptomen?

Zijn de vragen 1 t/m 3 van de whiplash symptomen test door u met “ja”beantwoord? Dan is er waarschijnlijk sprake van een whiplash? Heeft u ook nog een of meerdere bijkomende whiplash symptomen? Dan is de kans aanzienlijk dat u een whiplash heeft.

Ik heb een whiplash, wat nu?

Indien u een whiplash heeft, dan adviseren wij u direct naar de huisarts te gaan en uw klachten te melden. Een huisarts zal u mogelijk doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Helpt dit niet (afdoende)? Laat u doorverwijzen naar een neuroloog of revalidatie arts Ook het laten verrichten van radiologisch onderzoek kan nodig zijn om uit te sluiten dat er schade is aan een nekwervel.

Lijdt u ook schade door de whiplash klachten? Schakelt u dan een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in. Wij verhalen uw letselschade kosteloos!

Hoe lang duren whiplash klachten?

Dit is heel wisselend. De eerste maand na een whiplash is van belang. Bij de meeste mensen zijn de whiplash klachten dan verdwenen. Zijn er na een maand nog steeds klachten? Dan wordt gesproken van een vertraagd herstel. Er is dan een kans dat u klachten blijft houden. In de literatuur gaat men er van uit dat zolang de klachten afnemen, de kans op herstel groot is.

Bij 10% van de mensen blijven er whiplash symptomen bestaan. Dit wordt een chronische whiplash of een chronisch pijnsyndroom genoemd.

Wat kan Brugman Letselschade Advocaten voor mij betekenen?Icon

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in letselschade na een whiplash. Het verhalen van letselschade bij een whiplash is niet eenvoudig. Verzekeraars ontkennen vaak dat er sprake is van whiplash symptomen omdat het letsel niet zichtbaar is. De klachten zijn “niet objectiveerbaar”. Verzekeraars willen dan geen of te weinig schadevergoeding betalen.

Ons kantoor heeft geruime ervaring in het verhalen van schade als gevolg van een whiplash. Wij kennen de jurisprudentie (rechtspraak) en samen met onze medisch adviseur bewijzen wij het (causaal) verband tussen het ongeval en uw gezondheidsschade.

Verhalen letselschade na whiplash symptomen test

Komt uit de whiplash symptomen test dat u een whiplash heeft? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u gratis bij het verhalen van uw schade. De tegenpartij betaalt de kosten voor rechtsbijstand. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

IconSchadevergoeding bij whiplash symptomen

Na een ongeval met letsel tot gevolg kunt u de volgende schade op de aansprakelijke partij verhalen:

 • Verlies aan verdienvermogen (bij arbeidsongeschiktheid).
 • Uw eigen risico en eigen bijdragen.
 • Kosten voor overname van huishoudelijke taken.
 • Onderhoudskosten huis en tuin.
 • Reis- en parkeerkosten.
 • Kosten voor behandelingen (fysiotherapeut).

Bovenstaande schade zijn materiële schadeposten. Daarnaast heeft u recht op smartengeld. Het gaat dan om een vergoeding voor

 • Pijnklachten in de nek en rug.
 • Angstklachten door het ongeval.
 • Het niet meer kunnen uitvoeren van hobby’s.
 • psychische klachten zoals een PTSS.

IconKosteloos letselschade verhalen? Hoe kan dat?

Uw materiële schade en smartengeld verhalen wij kosteloos voor u. Dit kan omdat u na een ongeval recht heeft op kosteloze rechtsbijstand. Dit is het geval als een ander verantwoordelijk is voor het ongeval. Of indien er een schade- inzittendenverzekering is afgesloten. De tegenpartij (of diens verzekeraar) betaalt dan uw letselschade en de kosten voor rechtsbijstand.

Bel 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht voor meer informatie!

Brugman Letselschade Advocaten is landelijk actief. Met 7 afspraaklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Liever een gesprek bij u thuis? Dat is geen probleem! Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar