Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Zoekt u een aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Aansprakelijkheidsrecht advocaat bij letselschade

Het kan u zomaar gebeuren, een verkeersongeluk, ongeval op het werk of een hondenbeet. Vaak gebeurt dit zonder dat u hier iets aan kan doen. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen ongeluk? Bij letselschade kunt u gratis gebruik maken van de hulp van een aansprakelijkheidsrecht advocaat. Deze vindt u bij ons kantoor en wij helpen u altijd volledig kosteloos.

Na een ongeluk met letsel tot gevolg krijgt u bij het schadevergoeding eisen te maken met een letselschade verzekering. Hier werken letselschade juristen met veel ervaring in het letselschade recht. Het is dan verstandig ook zelf een aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen. Dit wordt ook wel een letselschade advocaat genoemd.

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het u overkomen ongeval? Dan kunt u gratis een letselschade advocaat inschakelen. Deze regelt alles omtrent uw letselschade claim. Zo kunt u zich richten op wat echt belangrijk is, uw revalidatie.

Wat doet een aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Schakelt u een aansprakelijkheidsrecht advocaat in, dan is natuurlijk de vraag wat deze voor u kan betekenen. Een advocaat aansprakelijkheidsrecht helpt u bij alle facetten van het claimen van letselschade. Dit betekent dat uw letselschade advocaat:

 • onderzoekt wie schuldig aan de aanrijding en wie aansprakelijk is
 • de tegenpartij aansprakelijk stelt door middel van een aansprakelijkheidsbrief
 • een voorschot voor u regelt op de schadevergoeding
 • een schadestaat opstelt
 • de discussie voert met de letselschade verzekeraar
 • ervoor zorgt dat uw letselschade maximaal vergoed wordt

Verschil jurist aansprakelijkheidsrecht en advocaat aansprakelijkheidsrecht

In het geval van schade kunt u bij het verhalen hiervan kiezen uit een jurist aansprakelijkheidsrecht en aansprakelijkheidsrecht advocaat. Maar wat zijn nu de verschillen tussen beiden?

Eigenlijk is het verschil met name dat een advocaat aansprakelijkheidsrecht voor u kan procederen als het nodig is. Een jurist aansprakelijkheidsrecht kan dat niet. Dit kan voor u nadelen hebben, bijvoorbeeld als de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid niet erkend of deze het niet eens is met de hoogte van de schadevergoeding. Een jurist aansprakelijkheidsrecht kan immers niet procederen. Het gevolg is dat uw letselschade mogelijk niet volledig vergoed wordt.

Kiest u dus voor een advocaat, dan is de kans groot dat u meer schadevergoeding ontvangt. Advocaten kunnen immers voor u procederen.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is de tegenpartij succesvol aansprakelijk gesteld? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Voor het berekenen van letselschade wordt een schadestaat opgesteld. Hierop staan alle letselschade bedragen die in uw situatie van toepassing zijn. Dit is van belang voor het berekenen van de hoogte van de schadevergoeding.

Letselschade bestaat uit diverse soorten letselschade bedragen. De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • huishoudelijke hulp
 • medische kosten als het verplicht eigen risico
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis
 • reiskosten en parkeerkosten
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • smartengeld

Wat is smartengeld?

De eerste hiervoor genoemde letselschade bedragen zijn materiële schadeposten. Dit betekent dat deze op geld waardeerbaar zijn. Daarnaast is er smartengeld. Dit is een vergoeding voor het leed dat u door een aanrijding, bedrijfsongeluk of ander ongeval lijdt. Denk hierbij aan een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten. Is er sprake van letsel? Uw aansprakelijkheidsrecht advocaat kan dan altijd smartengeld voor u claimen.

Lees meer over smartengeld berekenen

Contact met een aansprakelijkheidsrecht advocaat

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk en wilt u een schadevergoeding eisen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos. Bel voor een letselschade advies of het indienen van een schadeclaim 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar