Onze letselschade advocaten informeren u kosteloos!
Wilt u weten op welke letselschade bedragen u recht heeft?

Op welke letselschade bedragen heeft u recht?

Na een verkeersongeval of bedrijfsongeval wordt u geconfronteerd met kosten. Daarnaast kan er sprake zijn van inkomensschade. Vaak is een ander aansprakelijk voor uw schade. Deze zal uw letselschade moeten vergoeden. Maar wat valt onder letselschade? Welke letselschade bedragen worden vergoed en hoe verhaalt u letselschade?

Kosteloos verhalen letselschade bedragen

Onze letselschade advocaten helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Wij onderzoeken op welke letselschade bedragen u recht heeft en verhalen deze op de aansprakelijke partij of uw schade-inzittendenverzekering.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en uw letselschade kosteloos laten verhalen? Vul dan hier uw gegevens in of bel: 0800 278 4626 (gratis). Wij gaan direct voor u aan de slag en zorgen dat uw letselschade snel en maximaal vergoed wordt.

Icon

Wie heeft recht op een letselschade vergoeding?

Door een ongeluk kunt u een whiplash oplopen, een hersenschudding of ander letsel. Dit letsel kan ontstaan:

 • door een auto-ongeluk (achterop aanrijding)
 • Omdat u als fietser aangereden bent
 • Nadat u als voetganger aangereden bent
 • Als gevolg van een bedrijfsongeval
 • Doordat er een stoeptegel uitstak

Of door een ander ongeval zoals een ongeval thuis. In de meeste gevallen is voor het ontstaan van het letsel iemand aansprakelijk. Bij een verkeersongeval is dit de WAM-verzekeraar of AVP- verzekering en bij een arbeidsongeval de werkgever. In al deze gevallen heeft u recht op een letselschadevergoeding.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding na een ongeval? Neem dan vrijblijvend contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij geven u graag een letselschade advies en beantwoorden al uw vragen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Icon

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Na een ongeluk maakt u kosten en lijdt u schade. Welke letselschade bedragen op uw situatie van toepassing zijn hangt af van diverse factoren zoals de aard en ernst van het letsel, alsmede van de gevolgen van het letsel op uw werk en persoonlijke situatie.

Heel algemeen kunnen letselschade bedragen worden onderverdeeld in de volgende schadeposten:

 1. Medische kosten zoals uw eigen risico, eigen bijdragen en kosten van de fysiotherapeut.
 2. Inkomsten uit uw werk in loondienst of als zelfstandig ondernemer.
 3. Een lagere pensioenopbouw.
 4. Studievertraging waaronder inkomen omdat u later op de arbeidsmarkt komt en collegegeld.
 5. Oppaskosten, extra kosten voor kinderopvang of naschoolse opvang.
 6. Huishoudelijke hulp door een schoonmaakster of door familie en vrienden.
 7. Kosten zonder dat u er van geniet, zoals een doorlopend abonnement op de sportschool.
 8. Kosten die u maakt voor het onderhoud van uw woning en de tuin.
 9. Een hondenuitlaatservice.
 10. Verbouwingskosten in de woning, bijvoorbeeld voor een traplift of aangepast toilet.
 11. Verhuiskosten omdat u niet langer thuis kunt blijven wonen door het letsel.
 12. Verblijfskosten in het ziekenhuis of revalidatiecentrum.
 13. Aanpassingen zodat u toch uw hobby’s kunt blijven uitvoeren (sportrolstoel).
 14. Kosten voor verzorging en verpleging thuis
 15. Smartengeld als vergoeding voor alle pijnklachten, angstklachten en psychische leed.

Een letselschadeslachtoffer weet vaak niet op welke letselschade bedragen er recht is. Uiteraard zijn een aantal schadeposten bekend zoals inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Maar veel mensen weten niet dat ook mantelzorg voor vergoeding in aanmerking komt. Bijvoorbeeld omdat u partner of kind verzorgt na een ongeval of uw huishoudelijke taken door uw partner of een buurman overgenomen worden. En wist u dat het zetten van een schutting of schilderwerk vergoed wordt door de letselschadeverzekering?

Omdat niemand kan weten welke letselschadeposten er allemaal onder letselschade bedragen vallen die vergoed worden, is het verstandig om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Bij aansprakelijkheid is er altijd recht op gratis rechtshulp bij letselschade. Dit geldt vaak ook als u een beroep doet op uw schade-inzittendenverzekering.

Wilt u weten welke letselschade bedragen er in uw situatie allemaal vergoed worden na een auto-ongeluk, fietsongeluk of een ongeval op het werk? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in, Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Icon

Letselschade bedragen bij arbeidsongeschiktheid

Bij veel soorten letsel zoals een whiplash, hersenletsel, een tibia plateau fractuur of een dwarslaesie ontstaat arbeidsongeschiktheid. Soms gaat het om tijdelijke arbeidsongeschiktheid en re-integreert u weer snel in het eigen of aangepast werk. Maar arbeidsongeschiktheid kan ook langer aanhouden of zelfs blijvend zijn. De schade die door de arbeidsongeschiktheid ontstaat valt onder de letselschade bedragen die vergoed worden bij letselschade.

Inkomensschade wordt berekend door het inkomen dat u vóór het ongeval verdiende te vergelijken met het inkomen dat u na het ongeval ontvangt. Is er een tekort aan inkomens ontstaand door het ongeluk? Dan is dit uw letselschade.

Bij een dienstverband vergelijken wij uw salarisspecificaties van voor en na het ongeval met elkaar. Daarbij kijken wij ook naar ORT, een eindejaarsuitkering en bonussen. Mist u deze extra’s door het auto-ongeluk, scooterongeluk of ongeval op het werk? Dan verhalen wij deze schade voor u. Ook voor de toekomst!

Letselschade berekenen bij zelfstandig ondernemers is uitermate ingewikkeld. Bij Brugman Letselschade advocaten hebben wij echter een specialist op dit gebied. Onze letselschade advocaat Friso Brugman helpt ondernemers bij letselschade. Op basis van jaarstukken vóór en na het ongeluk berekend hij uw letselschade.

Letselschade bedragen door een studievertraging

Indien u ten tijde van bijvoorbeeld een scooterongeluk of fietsongeval op school zit of studeert, dan loopt een studie vaak vertraging op. Bijvoorbeeld omdat u aan het revalideren bent of in het ziekenhuis ligt. U komt dan later op de arbeidsmarkt en moet bij een extra jaar studie een jaar extra schoolgeld of collegegeld betalen.

Is een ander aansprakelijk, dan komen ook de kosten die u door de studievertraging maakt voor vergoeding in aanmerking. Maar ook de inkomensschade omdat u later op de arbeidsmarkt valt onder de letselschade bedragen die vergoed worden.

Bij uw letselschade berekening van de studievertraging hangt de hoogte van de letselschade vergoeding af van de duur van de vertraging en het opleidingsniveau. Dit heeft te maken met het salaris dat u misloopt.

In het geval van een studievertraging wordt er gebruik gemaakt van een richtlijn van de Letselschade Raad. De vergoedingen over 2021 zien er bij een vertraging van 1 jaar als volgt uit:

Basisschool € 5950,00
VMBO en LBO € 13.650,00
Havo, MBO. VWO € 16.625,00
HBO en WO € 20.200,00.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding bij een studievertraging en op welke bedrag u recht heeft? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Icon

Welke Letselschade bedragen worden vergoed bij huishoudelijke hulp?

Stel dat u door een een verkeersongeval of bedrijfsongeval tijdelijk met krukken loopt of een gebroken pols heeft. U ben dan niet alleen beperking in uw werk, maar kunt ook uw huishoudelijke taken niet of niet volledig uitvoeren.

In dit geval kunt u de hulp inschakelen van een professionele schoonmaker. De kosten variëren veelal tussen de € 12.50 en € 20.00 per uur en maken onderdeel uit van uw letselschadevergoeding. Veel mensen kiezen in de praktijk echter niet voor een professionele schoonmaker. De huishoudelijke taken worden namelijk veelal overgenomen door gezinsleden, huisgenoten of vrienden en familie. Wat veel mensen niet weten is dat voor deze mantelzorg ook letselschade bedragen gelden die vergoed worden!

Bij overname van huishoudelijke taken door familie en vrienden wordt het letselschadebedrag voor de eerste 3 maanden gebaseerd op:

 • De gezinssituatie
 • De mate van beperking (licht of zwaar beperkt

De letselschade bedragen bij huishoudelijke hulp in 2021 zijn:

Voor een alleenstaande

 • € 74,00 bij een lichte beperking
 • € 147,00 bij een zware beperking

Voor een tweepersoonshuishouden

 • € 98,00 bij een lichte beperking
 • € 195,00 bij een zware beperking

Voor een gezin met kinderen ouder dan 5 jaar

 • € 159,00 bij een lichte beperking
 • € 318,00 bij een zware beperking

In het geval van een gezin met kinderen jonger dan 5 jaar

 • € 184,00 in het geval van een lichte beperking
 • € 367,00 in het geval van een zware beperking

De bovenstaande bedragen zijn per week en gelden de 1e 13 weken na een ongeval

Na 3 maanden wordt er gekeken naar de werkelijke overname van huishoudelijke taken. Per 1 januari 2021 geldt er een standaard mantelzorgvergoeding van € 10,00 per uur. Is de overname bijvoorbeeld 6 uur per week, dan is de weekschade € 60,00.

Lijdt u schade op het gebied van het huishouden? Laat kosteloos uw letselschade berekenen door een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul uw gegevens in voor het kosteloos verhalen van uw letselschade.

Kosteloze rechtshulp bij het verhalen van uw letselschade

Bent u van achteren aangereden, als fietser aangereden of als voetganger aangereden? Dan is er een aansprakelijke partij. En uw werkgever is bijna altijd aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een bedrijfsongeval. Uw letselschade dient dan vergoed te worden, maar op grond van de wet is er ook recht op rechtshulp van een een letselschade advocaat of letselschade jurist. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u dan ook altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in voor het volledig kosteloos claimen van letselschade. Wij helpen u graag!

De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken door heel Nederland. Met 8 bezoeklocaties zijn wij ook altijd in de buurt. Dus of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Den Haag, een Letselschade Advocaat in Utrecht of elders in Nederland zoekt, wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade. Uw letselschade advocaat komt gewoon bij u thuis om de letselschade bedragen te bespreken en uw letselschade te verhalen.

Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar