Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade 100% kosteloos!
Heeft u blijvend letsel na een ongeval overgehouden?

Blijvend letsel na een ongeval, wat nu?

Een verkeerongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet kan tot blijvend letsel na een ongeval leiden. Het kan dan gaat om ontsierende maar pijnloze littekens, maar ook om ernstige lichamelijke letsels met vele beperkingen tot gevolg. Blijvend letsel kan tot schade leiden. Bijvoorbeeld omdat u het eigen werk niet meer kunt doen om zelfs arbeidsongeschikt bent. Of u kunt het onderhoud van uw thuis niet meer verrichten. Maar blijvend letsel kan tot nog veel meer problemen en schade leiden.

Schade als gevolg van letsel noemen wij letselschade. In Nederland dient deze letselschade vergoed te worden als het u overkomen ongeval de schuld is van een ander. Er is dan sprake van aansprakelijkheid en u heeft dan recht op een letselschade vergoeding.

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij specialist in het verhalen van schade bij blijvend letsel na een ongeval. Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan helpen wij u altijd kosteloos. Onze kosten worden dan namelijk betaalt door de letselschade verzekering van de partij die wij voor u aansprakelijk stellen.

Icon

Gratis rechtshulp bij blijvend letsel na een ongeval

Heeft u te maken met blijvend letsel na een ongeval? Neem dan contact met uw letselschade advocaat van ons kantoor op voor gratis rechtshulp. Wij werken door heel Nederland en zijn met 8 bezoeklocaties altijd bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op. Een afspraak met een van onze letselschade advocaten bij u thuis? Geen probleem. Neem contact met ons op en wij plannen een afspraak met een van onze letselschadespecialisten voor u in.

Schadevergoeding bij blijvend letsel na een ongeval

Als u blijvend letsel na een ongeval overhoudt en hierdoor schade lijdt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Maar ook zonder aansprakelijkheid kan er sprake zijn van een schadevergoedingsverplichting. Bijvoorbeeld na een eenzijdig verkeersongeval of als u bent gebeten door een hond. In het eerste geval kunt u een beroep doen op een schade-inzittendenverzekering. Bij een hondenbeet is de bezitter van de hond gehouden uw letselschade te vergoeden.

De bekendste letselschade oorzaken zijn een verkeersongeval, een arbeidsongevallen, medische fouten en hondenbeten. Is er sprake van een schadevergoedingsverplichting, dan dient uw volledige schade vergoed te worden. Letselschade bestaat uit 2 delen: materiële schade en immateriële schade. De meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

 1. Verlies van inkomen
 2. Het eigen risico
 3. Reiskosten
 4. Eigen bijdragen
 5. Kosten zelfmedicatie
 6. Kinderopvang
 7. Huishoudelijke hulp
 8. Onderhoud huis en tuin
 9. Verzorgingskosten en verpleegkosten
 10. Ziekenhuisdaggeldvergoeding

Icon

Smartengeldvergoeding

Een smartengeldvergoeding is een letselschadevergoeding voor immateriële schade. Immateriële schade is de schade die niet op geld waardeerbaar is. Het gaat dan om een schadevergoeding voor pijnklachten, verdriet, leed en voor boosheid en psychische klachten. Een andere naam voor immateriële schade is smartengeld.

Is er sprake van blijvend letsel na een ongeval? Dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. Zowel bij licht letsel als bij zwaar lichamelijk letsel zoals een dwarslaesie of hersenletsel.

Wilt u uw letselschade berekenen of uw smartengeld berekenen? Neemt u dan contact op met onze letselschade advocaten. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken de beste letselschade advocaten van Nederland. Dat durven wij van onszelf te zeggen. Onze letselschade advocaten zijn immers lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Wij dragen het keurmerk van deze vereniging en ook het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten. Daarnaast hebben onze letselschade advocaten meer dan 15 jaar ervaring in het verhalen van letselschade na verkeersongevallen, arbeidsongevallen en hondenbeten!

Icon

Blijvend letsel na een verkeersongeval

Blijvend letsel na een ongeval is vaak het gevolg van een verkeersongeval. Zeker na een auto ongeval of fietsongeluk kan er ernstig en blijvend letsel ontstaan, met alle gevolgen van dien! Het is dan verstandig u bij te laten bijstaan door een letselschade advocaat.

Blijvend letsel na een verkeersongeval bestaat vaak uit nekklachten door een whiplash, maar kan ook bestaan uit botbreuken, amputatie of hersenletsel. Door het blijvend letsel ontstaan er chronische lichamelijke klachten die u flink in de weg kunnen zitten. En tot schade leiden!

Schadevergoeding claimen na een verkeersongeval is niet eenvoudig. Wel is er bijna altijd recht op een letselschadevergoeding bij blijvend letsel na een ongeval in het verkeer. Is het ongeval te wijten aan een verkeersfout van een ander? Dan dient de letselschade verzekeraar van deze persoon uw letselschade te vergoeden. Bent u passagier in de auto en betrokken bij een auto-ongeluk met meerdere auto’s, bijvoorbeeld een kop-staart botsing? Dan is er altijd een schadevergoedingsplicht. Dit op basis van de schuldloze derde regeling.

Soms is er maar een motorvoertuig betrokken bij het verkeersongeluk, er is dan sprake van een eenzijdig verkeersongeval. Ook dan is er veelal recht op een letselschade vergoeding. Mogelijk kan de SVI- verzekering uitkomst bieden. Passagiers kunnen daarnaast de letselschade (WAM)verzekering van de auto zelf aansprakelijk stellen.

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden of op het zebrapad aangereden als voetganger? Dan is er uiteraard recht op een vergoeding van uw letselschade. Maar wist u dat u ook recht heeft op een schadevergoeding als u bij het fietsongeluk zelf een fout maakt? De enige voorwaarde is dat u door een motorvoertuig bent aangereden, bijvoorbeeld door een auto of scooter.

Icon

Blijvend letsel na een arbeidsongeval

Blijvend letsel na een arbeidsongeval komt vaak voor. Bij een ongeval op het werk gaat het namelijk vaak om ongevallen met gereedschappen, een val of een ander ongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De vraag bij een bedrijfsongeval die wij vaak krijgen is: “Wie betaalt de kosten”. Is er na een bedrijfsongeval een schadevergoeding mogelijk. Dit is inderdaad meestal het geval!

Aansprakelijkheid voor blijvend letsel na een arbeidsongeval is geregel in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van dit artikel is er eigenlijk in alle gevallen sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Is u dus een bedrijfsongeval met blijvend letsel overkomen, dan is de werkgever aansprakelijk.

Werkgevers is Nederland zijn meestal goed verzekerd. De letselschade vergoeding wordt dan ook betaalt door de letselschade verzekering. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding na een ongeval op het werk? Bel onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Icon

Ik ben gebeten door een hond, wat nu?

Bent u gebeten door een hond? Dan is de bezitter van de hond gehouden uw schade te betalen. Dit kan de materiële schade zijn maar ook uw letselschade. Daarnaast is er recht op smartengeld. De hondenbezitter stuurt u een aansprakelijkstelling. Hierin staat uw letselschade claim en verzoekt u de bezitter van de hond de aansprakelijkheid te erkennen.

Is er sprake van een hondenbeet? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Onze letselschade advocaat of letselschade jurist stelt de bezitter van de hond aansprakelijk en regelt direct een voorschot op de schade voor u. Daarnaast gaan wij uw letselschade berekenen en verhalen deze op de letselschade verzekering van de aansprakelijke hondenbezitter.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade door letselschadeslachtoffers. Onze letselschade specialisten staan geen verzekeraars bij. Met 8 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. En indien gewenst komen wij gewoon bij u thuis om te praten over hetgeen u is overkomen en de gevolgen hiervan.

Lijdt u letselschade en wilt u deze verhalen op de aansprakelijke partij of de SVI- verzekering? Neem dan contact met ons op: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u 100% kosteloos!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar