Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Een gebroken arm door een ongeval en lijdt u letselschade?

Letselschade door gebroken arm

Bij een gebroken arm kan voor vervelende klachten en beperkingen zorgen. Dit kan tijdelijk zijn, maar ook tot blijvend letsel leiden. En soms zijn er ook nog risico’s voor de toekomst. als beperkingen tot schade leidt, zoals inkomensschade of medische kosten, dan is er sprake van letselschade. Is de gebroken arm het gevolg van een verkeersongeval of ongeval op het werk? Dan is er recht op een letselschade vergoeding.

Een auto ongeval, een aanrijding met de fiets of een arbeidsongeval, bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij het verhalen van letselschade na een gebroken arm. En dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u!

Op deze pagina vindt u veel informatie over armbreuken, wat zijn de symptomen van een gebroken arm, welke behandelingen zijn er wat als er sprake is van schade door het letsel. Heeft u nog vragen of wilt u de schade door armletsel verhalen? Bel 0800 278 4626 (gratis) voor al uw vragen aan onze letselschade advocaten of onze medisch adviseur of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag!

Icon

Hoe herken je een gebroken arm?

Bij een gebroken arm kan het gaan om een scheurtje in de arm, maar ook om een gecompliceerde breuk of een verbrijzeling. in de laatste gevallen is er sprake van ernstig letsel. Maar hoe herken je een gebroken arm:

  • het bot is gebogen of verplaatst;
  • er is een zwelling ter plaatse van de armbreuk;
  • een gevoelige plek;
  • blauwe plekken;
  • het niet kunnen bewegen van de arm.

Behandeling van een gebroken arm

Een gebroken arm kan op meerdere manieren behandeld worden. Soms behoeft een breuk zelfs geen behandeling, er wordt dan een “conservatief beleid” gevoerd. dit is meestal het geval bij licht letsel. Gaat het om een ernstige armbreuk? Dan volgt er een gipsbehandeling of een operatie, waarbij soms ook osteosynthesemateriaal wordt ingebracht.

Complicaties die bij een gebroken arm kunnen voordoen zijn dat de breuk niet wil genezen omdat de botstukken niet van voldoende bloed worden voorzien. Daarnaast is er een kans op posttraumatische dystrofie, dat wil zeggen dat de plaats van het letsel rood, dik warm of koud en heel erg pijn gaat doen, tot ondraaglijke pijn aan toe!

Icon

Oorzaak gebroken arm

Een gebroken arm kan het gevolg zijn van een auto-ongeluk, een bedrijfsongeval, een val van een trap of omdat u op straat gevallen bent door een slecht wegdek. In sommige gevallen is het ongeval te wijten aan een ander (kop-staart-botsing, aanrijding als fietser) of is een ander op grond van de wet gehouden de letselschade te betalen (werkgeversaansprakelijkheid).

Letselschade verhalen bij een gebroken arm

Lijdt u schade door uw gebroken arm, bijvoorbeeld inkomensschade of voor medische behandelingen? Dan is het goed om te weten dat u vaak recht heeft op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen uw graag en altijd volledig kosteloos!

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Er moet een aansprakelijkstelling worden opgesteld en de aansprakelijk partij moet aansprakelijk gesteld worden. Daarna komt het letselschade berekenen en letselschade claimen. Uw letselschade advocaat van ons kantoor helpt u hier graag bij.

Letselschade bestaat uit vele schadeposten. De bekendste zijn misschien wel inkomensschade en het eigen risico. Maar er zijn nog veel meer schadeposten, zoals kosten voor hulp in het huishouden, eigen bijdragen voor de fysiotherapie, verzorgingskosten en reiskosten.

Naast materiële schadeposten bestaat er ook smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijnklachten, het leed dat u is aangedaan en het heeft betrekking op eventuele ontsierende littekens.

Icon

Gebroken arm door verkeersongeval

Een gebroken arm is een veel voorkomend letsel na een verkeersongeval. Bijvoorbeeld omdat u van de fiets gevallen bent of na een auto-ongeluk of scooterongeluk. Letselschade vergoeden na een verkeersongeval is in de wet goed geregeld. Zo zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM). Bent u dus aangereden door een auto of scooter, dan wordt uw letselschade vergoed door de letselschadeverzekeraar.

Passagiers in auto’s en bussen kunnen gebruik maken van een bijzonder regeling, de ‘Regeling Schuldloze derden’ Op grond hiervan wordt bij een auto ongeval of scooterongeluk de schade van passagiers altijd volledig vergoed! En bij een eenzijdig verkeersongeval kunt u wellicht een beroep doen op een schade-inzittendenverzekering.

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden en heeft u daarbij uw arm gebroken? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook bij eigen schuld aan het fietsongeluk. Dit om basis van artikel 185 van de Wegenverkeersweg. De enige voorwaarde is dat u bent aangereden door een motorvoertuig!

Bent u op de fiets aangereden door toedoen van een ander, dan moet uiteraard uw volledige schadevergoeding betaald worden. Gaf u geen voorrang of reed u rood en werd u hierdoor aangereden op de fiets? Dan wordt 50% van de letselschade vergoed. Dit kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie.

Kinderen tot 14 jaar die op de fiets aangereden worden of als voetganger ontvangen altijd 100% van de geleden letselschade vergoed.

Icon

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een gebroken arm, bij een whiplash of ander letsel door een ongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar