Onze letselschade advocaten verhalen jouw schade kosteloos!
Lijdt je letselschade door een scooterongeluk?

Letselschade verhalen na scooterongeluk

Je bent betrokken geraakt bij een scooterongeluk. Is het ongeval veroorzaakt door een fout van een ander of gebeurd onder werktijd, bijvoorbeeld als bezorger? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding, waaronder op smartengeld. Maar ook schade door arbeidsongeschiktheid en vele andere schadeposten worden vergoed.

Er is meestal recht op kosteloze rechtshulp bij het verhalen van letselschade na een scooterongeluk. Geen no-cure-no-pay of andere prijsafspraken, gewoon kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Want de schade en de kosten van een letselschade advocaat verhalen wij op de aansprakelijke partij of werkgever bij een verkeersongeval onder werktijd. Wat er ook is gebeurd!

Bel ons voor vragen en het kosteloos verhalen van letselschade: 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade advocaten gaat dan direct aan de slag.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat te doen bij een scooterongeluk

Bent u betrokken bij een scooterongeluk? Met de volgende tips weet u zeker dat uw letselschade vergoed wordt:

 1. Zorg dat er een schadeformulier wordt ingevuld en ondertekend.
 2. Indien mogelijk, maar foto’s van de plaats van het ongeval
 3. Zijn er getuigen? Noteer contactgegevens
 4. Laat uw klachten op papier zetten door een arts
 5. Bel een letselschade advocaat

Wilt u een gratis letselschade advies over wat te doen bij een scooterongeluk? Bel een letselschade jurist of advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk.

Wie is schuldig bij een scooterongeluk?

Als je betrokken bent bij een scooterongeluk, dan speelt de vraag wie schuldig is bij een aanrijding op de scooter. Het antwoord is te vinden in een aantal wettelijke bepalingen:

 • artikel 6:162 BW. Dit wetsartikel bepaalt dat wie een (verkeers) fout maakt, schuldig en dus aansprakelijk is voor de letselschade
 • artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat weggebruikers zich dusdanig moeten gebruiken dat ongevallen voorkomen worden. Geeft iemand dus geen voorrang, dan is deze persoon aansprakelijk.

Schuldig als je op de scooter aangereden bent is dus de persoon die een verkeerfout maakt. Maar pas op! Wordt u door een fietser aangereden? Dan ontvangt u niet uw volledige letselschade vergoed. Dit op grond van artikel 185 wvw dat fietsers en voetgangers beschermd tegen letsel door een aanrijding.

Letselschade vergoeding na scooterongeluk

Als u op of door een scooter aangereden bent, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Huishoudelijke hulp
 • Medische kosten
 • Studievertraging
 • Reiskosten
 • Kosten verzorging en verpleging
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Smartengeld

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Smartengeld is dit niet. Het is een vergoeding voor pijn, verdriet en angstklachten als gevolg van een scooter ongeluk. Recht op smartengeld is er altijd als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval.

Meer weten over een letselschadevergoeding na een scooterongeluk? Bel dan uw letselschade advocaat of letselschade specialist van ons kantoor. Wij helpen graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact op.

Chiraaze Moustaïne
Letselschade advocaat

Chiraaze is als letselschade advocaat werkzaam. Chiraaze staat voor rechtvaardigheid. Zij zet zich in om de scheve verhouding tussen het slachtoffer en de verzekeraar in balans te brengen

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

Annemiek de Jong
Letselschade jurist

Annemiek is werkzaam als letselschade jurist bij Brugman Letselschade Advocaten. Naast het juridisch bijstaan van haar cliënten, biedt zij ook altijd een luisterend oor.

Contact

Regel nooit onderling de schade aan je scooter!

Soms probeert de veroorzaker van schade aan jouw scooter de schade onderling te regelen. Ga hiermee nooit akkoord! Soms lijkt schade aan de scooter klein, maar blijkt achteraf dat de schade groter is dan gepland. En als je gewond bent geraakt of klachten aan een scooterongeluk overgehouden hebt, dan heb je recht op een letselschadevergoeding, waaronder smartengeld en een vergoeding voor beschadigde kleding of een kapotte telefoon.

Ga dus nooit akkoord met het onderling regelen van de schade aan je scooter, ook niet met een schadeverzekeraar. Schakel altijd een letselschade advocaat of letselschade jurist van ons advocatenkantoor in. Het is altijd 100% gratis en wij zorgen ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt.

Een scooterongeluk op een opgevoerde scooter/bromfiets? 

Het belangrijkste om te onthouden is dat u op een opgevoerde bromfiets niet verzekerd bent. Zelfs wanneer u zich als bestuurder houdt aan de maximum snelheid. Als bestuurder van een opgevoerde bromfiets loopt u daarom op een extra groot financieel risico – naast het (blijvende) letsel dat u kunt oplopen. Als onverzekerde bestuurder van een opgevoerde scooter betaalt u namelijk zelf de schade die door zijn handelen ontstaat. Bij een aanrijding van een brommer met een fietser of voetganger loopt de schade snel op. Rijden op een opgevoerde brommer betekent dan ook het nemen van een groot financieel risico.

Scooter aangereden door auto

Bent u op de scooter aangereden door een auto? Dan heeft u in ieder geval recht op een schadevergoeding als de ander een verkeersfout heeft gemaakt. Maar ook bij een aanrijding onder werktijd. Bijvoorbeeld omdat u tijdens het bezorgen van eten of als pakketbezorger bent aangereden. Alle letselschade moet dan vergoed worden, zowel de materiële letselschade bedragen als het smartengeld.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval? Ook dan kunt u recht hebben op een vergoeding van uw letselschadevergoeding. U kunt namelijk een opzittendenverzekering hebben afgesloten op uw scooter. In dat geval betaalt uw eigen verzekering uw letselschade. Wij adviseren dan ook altijd een schade opzittendeverzekering af te sluiten.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met de scooter? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Fietser aangereden door scooter

Indien u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan is er een speciale wet van toepassing. Op basis van deze wet, De Wegenverkeerswet, heeft een fietser altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook bij eigen schuld! Dit geldt ook bij een ongeluk scooter met een voetganger.

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet worden fietsers gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Wordt een fietser aangereden bij een scooterongeluk, dan is er meestal sprake van letsel omdat een scooter meer vaart heeft. Daarom bepaalt de wet dat als u op de fiets aangereden bent, u (bijna) altijd recht heeft een letselschadevergoeding. In ieder geval wordt 50% van uw letselschade vergoed, behoudens overmacht bij de scooter. Is de scooter mij het scooterongeluk schuldig? Dan krijgt u uiteraard uw volledige schade vergoed van de aansprakelijke partij.

Brommer ongeluk

Voor een brommerongeluk gelden dezelfde regels als bij een scooter ongeval. Beide zijn namelijk voor de wet een motorrijtuig. Bent u dus op de brommer aangereden door een ander motorrijtuig, bijvoorbeeld een auto, dan is er recht op een letselschadevergoeding.

Een verschil tussen een scooter en een brommer is dat een brommer niet op het fietspad mag rijden. Dit maakt dat een brommer kwetsbaar is, er rijden immers ook andere motorrijtuigen. Op het fietspad is het een stuk veiliger. Dit maakt dat er bij een brommerongeluk vaak sprake is van ernstig letsel.

Bent u op de brommer (of een ander gemotoriseerd voertuig) aangereden? Laat u dan bij het verhalen van uw letselschade bijstaan door een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw letselschade na een brommerongeluk volledig en snel verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Helmplicht voor scooters, brommers en bromfietsen

In Nederland geldt er een helmplicht voor zowel scooters, brommers en bromfietsen met een geel kenteken. Dit houdt in dat ze ten alle tijden verplicht zijn om een helm te dragen als ze in het verkeer. Bromfietsen rijden maximaal 45 km/u. Met een bromfiets rijdt u dan ook altijd (tenzij anders aangegeven staat) op de autorijbaan en niet op het fietspad. Sinds juli 2022 is een helm ook verplicht voor snorscooters.

Bent u met de scooter aangereden en droeg u tijdens dit ongeval geen helm? Dan kan het voorkomen dat de verzekeraar van de veroorzakende partij u zelf verantwoordelijk houdt voor een groot deel van de schade. Uiteraard blijft dit slechts een deel. Het niet dragen van een helm maakt u niet schuldig aan het ongeluk zelf. Onze letselschadespecialisten kunnen u in dit geval bijstaan om hoe dan ook een schadevergoeding te realiseren voor uw letselschade.

Letselschade jurist of letselschade advocaat

Bij letselschade door een scooterongeluk kunt u kiezen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat. Het grote verschil is dat iedereen zich letselschade jurist mag noemen. Letselschade Advocaat is een beschermd beroep.

Neemt u een letselschade advocaat in de arm, dan weet u zeker dat u met een ervaren en deskundige letselschade expert te maken hebt. En een letselschade advocaat staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Zo weet u zeker dat u met een betrouwbare letselschade- expert te maken heeft.

Er zijn veel goede letselschade juristen. Omdat iedereen zich letselschade jurist mag noemen, zijn er ook veel slechte letselschade juristen. Soms hebben ze geen eens een juridische opleiding.
Wij adviseren u daarom altijd in zee te gaan met een letselschade advocaat die lid is van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.

Brugman Letselschade draagt zowel het LSA- keurmerk als het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten.

Overige letselschadezaken

We helpen u graag met lakschade tips en schade verhalen. Dit doen we echter niet alleen bij scooterongelukken. Andere voorbeelden van letselschadezaken waar de advocaten van Brugman u goed bij kunnen helpen zijn:

Letselschade claimen

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in voor gratis hulp bij letselschade na een scooterongeluk.

Letselschade claimen doet u met een aansprakelijkstelling. Na erkenning van de aansprakelijkheid stelt uw letselschadespecialist een schadestaat op. Hier staan alle op uw van toepassing zijnde letselschade op. Vervolgens gaan wij voor u met de aansprakelijke partij onderhandelen om een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te regelen.

Altijd een letselschade advocaat bij u in de buurt

Als u aan letsel lijdt na een scooterongeluk begrijpen we het goed dat u op zoek bent naar een letselschade advocaat bij u in de buurt. Wij zijn het enige kantoor in Nederland met meer dan 10 afspraak locaties verspreid door heel Nederland. Hierdoor zijn onze letselschade advocaten altijd bij u in de buurt. We hebben onder meer locaties in Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Groningen. Naast dat u bij ons langs kunt komen , komen we voor letselschade advies of een intakegesprek ook gewoon bij u thuis als u dit prefereert.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met inmiddels meer dan 10 afspraaklocaties! U kunt dus altijd bij u in de buurt een beroep op ons doen. Wij komen ook bij u thuis om over het ongeval te praten en samen met u te bekijken wat er in uw geval nodig is om uw letselschade voorspoedig en volledig te verhalen op de aansprakelijke partij.

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. De meest advocaten zijn ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Hiermee onderscheiden zij ons van letselschade juristen, letselschade bureaus en rechtsbijstandverzekeraars.

Bel ons voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade (0800 278 4626) of klik op onderstaande button en laat ons weten wat er is gebeurd? Wij dienen nog dezelfde dag een letselschadeclaim in en regelen een letselschade voorschot.

No cure no pay

Met name letselschadebureaus en letselschadejuristen werken op basis van no cure no pay. Zij claimen daarbij kosteloos te werken. Maar no cure nog pay is alles behalve gratis! U draagt immers een percentage van uw letselschadevergoeding af aan uw letselschade jurist.

In het geval er een aansprakelijke partij is, bijvoorbeeld bij een scooter ongeluk, heeft u altijd recht op kosteloze rechtsbijstand. Wij adviseren u dan ook nooit zomaar akkoord te gaan met een no-cure-no-pay constructie.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Mr. B.M. Telderstraat 7
6842 CT  Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

Amstel
Joop Geesinkweg 901-999
1114 AB Amsterdam – Duivendrecht

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar