Onze letselschade advocaten verhalen jouw schade kosteloos!
Lijdt je letselschade door een scooterongeluk?

Letselschade verhalen na scooterongeluk

Je bent betrokken geraakt bij een scooterongeluk. Is het ongeval veroorzaakt door een fout van een ander of gebeurd onder werktijd, bijvoorbeeld als bezorger? Dan heb je recht op een letselschadevergoeding, waaronder op smartengeld. Maar ook schade door arbeidsongeschiktheid en vele andere schadeposten worden vergoed.

Er is meestal recht op kosteloze rechtshulp bij het verhalen van letselschade na een scooterongeluk. Geen no-cure-no-pay of andere prijsafspraken, gewoon kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Want de schade en de kosten van een letselschade advocaat verhalen wij op de aansprakelijk partij of werkgever bij een verkeersongeval onder werktijd. Wat er ook is gebeurd!

Bel ons voor vragen en het kosteloos verhalen van letselschade: 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade advocaten gaat dan direct aan de slag.

Wat te doen bij een scooterongeluk

Ben je betrokken bij een scooterongeluk? Met de volgende tips weet je zeker dat jouw letselschade vergoed wordt:

 1. Zorg dat er een schadeformulier wordt ingevuld en ondertekend.
 2. Indien mogelijk, maar foto’s van de plaats van het ongeval
 3. Zijn er getuigen? Noteer contactgegevens
 4. Laat uw klachten op papier zetten door een arts
 5. Bel een letselschade advocaat

Wil je een gratis letselschade advies over wat te doen bij een scooterongeluk? Bel een letselschade jurist of advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade na een scooter ongeluk.

Letselschade vergoeding na scooterongeluk

Als u op of door een scooter aangereden bent, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Huishoudelijke hulp
 • Medische kosten
 • Studievertraging
 • Reiskosten
 • Kosten verzorging en verpleging
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Smartengeld

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Smartengeld is dit niet. Het is een vergoeding voor pijn, verdriet en angstklachten als gevolg van een scooter ongeluk. Recht op smartengeld is er altijd als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval.

Meer weten over een letselschadevergoeding na een scooterongeluk? Bel dan uw letselschade advocaat of letselschade specialist van ons kantoor. Wij helpen graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact op.

Scooter aangereden door auto

Ben je op de scooter aangereden door een auto? Dan heb je in ieder geval recht op een schadevergoeding als de ander een verkeersfout heeft gemaakt. Maar ook bij een aanrijding onder werktijd. Bijvoorbeeld omdat je tijdens het bezorgen van eten of als pakketbezorger bent aangereden. Alle letselschade moet dan vergoed worden, zowel de materiële letselschade bedragen als het smartengeld.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval? Ook dan kunt u recht hebben op een vergoeding van uw letselschadevergoeding. U kunt namelijk een opzittende verzekering hebben afgesloten op uw scooter. In dat geval betaalt uw eigen verzekering uw letselschade. Wij adviseren dan ook altijd een schade opzittende verzekering af te sluiten.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met de scooter? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Fietser aangereden door scooter

Indien u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan is er een speciale wet van toepassing. Op basis van deze wet, De Wegenverkeerswet, heeft een fietser altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook bij eigen schuld! Dit geldt ook bij een ongeluk scooter met een voetganger.

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet worden fietsers gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Wordt een fietser aangereden bij een scooter ongeluk, dan is er meestal sprake van letsel omdat een scooter meer vaart heeft. Daarom bepaalt de wet dat als u op de fiets aangereden bent, u (bijna) altijd recht heeft een letselschadevergoeding. In ieder geval wordt 50% van uw letselschade vergoed, behoudens overmacht bij de scooter. Is de scooter mij het scooter ongeluk schuldig? Dan krijgt u uiteraard uw volledige schade vergoed van de aansprakelijke partij.

Brommer ongeluk

Voor een brommer ongeluk gelden dezelfde regels als bij een scooter ongeval. Beide zijn namelijk voor de wet een motorrijtuig. Bent je dus op de brommer aangereden door een ander motorrijtuig, bijvoorbeeld een auto, dan is er recht op een letselschade vergoeding.

Een verschil tussen een scooter en een brommer is dat een brommer niet op het fietspad mag rijden. Dit maakt dat een brommer kwetsbaar is, er rijden immers ook andere motorrijtuigen. Op het fietspad is het een stuk veiliger. Dit maakt dat er bij een brommer ongeval vaak sprake is van ernstig letsel.

Ben je op de brommer aangereden? Laat u dan bij het verhalen van uw letselschade bijstaan door een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw letselschade na een brommer ongeluk volledig en snel verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Letselschade jurist of letselschade advocaat

Bij letselschade door een scooterongeluk kunt u kiezen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat. Het grote verschil is dat iedereen zich letselschade jurist mag noemen. Letselschade Advocaat is een beschermd beroep.

Neemt u een letselschade advocaat in de arm, dan weet u zeker dat u met een ervaren en deskundige letselschade expert te maken hebt. En een letselschade advocaat staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Zo weet u zeker dat u met een betrouwbare letselschade- expert te maken heeft.

Er zijn veel goede letselschade juristen. Omdat iedereen zich letselschade jurist mag noemen, zijn er ook veel slechte letselschade juristen. Soms hebben ze geen eens een juridische opleiding.
Wij adviseren u daarom altijd in zee te gaan met een letselschade advocaat die lid is van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.

Brugman Letselschade draagt zowel het LSA- keurmerk als het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten.

Letselschade claimen

Ben je gewond geraakt bij een verkeersongeval en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in voor gratis hulp bij letselschade na een scooterongeluk.

Letselschade claimen doet u met een aansprakelijkstelling. Na erkenning van de aansprakelijkheid stelt uw letselschade specialist een schadestaat op. Hier staan alle op uw van toepassing zijnde letselschade op. Vervolgens gaan wij voor u met de aansprakelijke partij onderhandelen om een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te regelen.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met inmiddels meer dan 10 afspraaklocaties! U kunt dus altijd bij u in de buurt een beroep op ons doen. Wij komen ook bij u thuis om over het ongeval te praten en samen met u te bekijken wat er in uw geval nodig is om uw letselschade voorspoedig en volledig te verhalen op de aansprakelijke partij.

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. De meest advocaten zijn ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Hiermee onderscheiden zij ons van letselschade juristen, letselschade bureaus en rechtsbijstandsverzekeraars.

Bel ons voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade (0800 278 4626) of klik op onderstaande button en laat ons weten wat er is gebeurd? Wij dienen nog dezelfde dag een letselschade claim in en regelen een letselschade voorschot.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar