Lijdt u letselschade als gevolg van een gedraging van een dier?

Wij helpen u kosteloos

Gewond na gedraging van een dier

Letselschade

Bent u door een hond gebeten of van een paard gevallen? Als u door een dier gewond bent geraakt, dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van uw letselschade. De bezitter van een dier is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van een gedraging van een dier lijdt. Het kan dan onder andere dus gaan om een hond die u aanvalt of een steigerend paard waardoor u van het paard afvalt, of een trap van een paard.

Gewond door bijtende hond of val van paard

Iedere dag gebeuren er ongevallen waarbij dieren betrokken zijn. Veelal gaat het om hondenbeten of een val of trap van een paard. De vraag is dan wie er aansprakelijk is voor de schade die u lijdt omdat u door het incident gewond bent geraakt. Dit is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin is geregeld dat, op enkele uitzonderingen na, de bezitter van het dier waardoor u gewond bent geraakt uw schade moet betalen.

Bijna iedereen in Nederland is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Onder deze verzekering vallen vaak ook ongevallen met dieren. Het is dus uiteindelijk de verzekeraar van de hondenbezitter of bezitter van het paard die moet opkomen voor uw letselschade.

In de wet is ook geregeld dat u als slachtoffer van een ongeval waarbij u gewond bent geraakt recht heeft op een kosteloze letselschade advocaat. Als u ons inschakelt om uw letselschade te verhalen, betaalt u dus niets voor onze dienstverlening. Onze kosten verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij!

Verhalen schade door bijtende hond of trap van paard

Zodra de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend, heeft u recht op een volledige schadevergoeding. Alle schade die u als gevolg van het ongeval lijdt wordt vergoed. Hierbij kunt u denken aan:

– Verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid.
– Medische kosten zoals het eigen risico.
– Kosten voor verzorging in het ziekenhuis of thuis.
– Kosten voor een hulp in de huishouding
Smartengeld.

Schakel ons kosteloos in

Bent u aangevallen door een hond, getrapt door een paard of bent u van een paard afgevallen en bent u hierbij gewond geraakt? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Wij werken kosteloos voor u, dus u maakt voor onze rechtsbijstand geen kosten. Bel 0800 278 46 26 voor kosteloos advies of mail ons!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar