Heeft u letselschade na een ongeluk met een paard?
Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade

Een ongeluk met een paard; wie betaalt de schade?

Er is u een ongeluk met een paard overkomen. U bent van een paard gevallen of u heeft een trap van een paard gehad en bent hierbij gewond geraakt. Indien u hierbij schade oploopt, dan is er sprake van letselschade. Deze schade wilt u uiteraard verhalen op de aansprakelijke partij. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij graag het verkrijgen van een schadevergoeding. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u.

In de wet is bepaald dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier veroorzaakt. Bij een paard kan dit een manege zijn als beroepsmatig gebruiker, maar ook een particulier. Bij een ongeluk met paard waarbij u gewond raakt, dient de bezitter van het paard uw letselschade te vergoeden. Dit is bepaald in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek.

Kosteloos letselschade claimen na ongeluk met paard

Bijna iedereen in Nederland heeft een WA-verzekering en is daarmee verzekerd tegen aansprakelijkheid. Ook maneges zijn als bedrijf veelal verzekerd tegen een ongeluk door een val van een paard. En omdat in de wet staat dat bij een ongeval met een paard de bezitter op moet komen voor de schade, ontvangt u bij een ongeluk met een paard altijd een letselschadevergoeding. Deze bestaat enerzijds uit alle kosten die u maakt en de schade door arbeidsongeschiktheid, maar ook uit smartengeld.

Is u een ongeval met paard overkomen en lijdt u hierdoor schade? Neemt u dan contact op met een van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Met meer dan 10 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt. Liever een gesprek bij u thuis over het u overkomen ongeval? Geen probleem, onze letselschade advocaten komen graag bij u thuis.

Bel voor een vrijblijvend letselschade advies of het verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade na ongeluk met paard

Jaarlijks gebeuren er ruim 9000 ongevallen waar een paard bij betrokken is. Meestal gaat het dan om een val van een paard. Bijvoorbeeld omdat een paard schrikt of een onverwachtse beweging maakt. Een val van een paard kan tot ernstig letsel lijden. Letsel dat vaak bij een ongeluk met een paard voorkomt is:

Letsel leidt in vele gevallen tot schade. Dit noemen wij letselschade. Enerzijds gaat het dan om kosten die gemaakt worden, zoals medische kosten. Maar met name bij ernstig letsel kunnen er ook hele andere schadeposten spelen, waaronder:

 • Verlies aan verdienvermogen (inkomen)
 • Verzorgingskosten
 • Kosten gemaakt in het ziekenhuis
 • Onderhoudskosten voor uw huis en tuin
 • Reiskosten
 • (Extra) kinderopvang
 • Het eigen risico en eigen bijdragen
 • Een studievertraging
 • Hulp in het huishouden.

Wilt u uw letselschade berekenen en verhalen? Wij helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op de button en laat ons weten wat u is overkomen. Wij gaan direct voor u aan het werk.

Smartengeld bij een ongeval met paard

Alle hiervoor genoemde schadeposten zijn op geld waardeerbaar. Dit noemen wij materiële schadeposten. Bent u gewond geraakt na een ongeluk met een paard? Dan is er ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding van immateriële schade. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten zoals een post traumatische stress stoornis.

Als u gewond bent door een ongeval met een paard, dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. Deze wordt bepaald op basis van de smartengeldgids.

Wat te doen na val van paard?

Bent u van een paard gevallen en wilt u een schadevergoeding claimen? Dan is het belangrijk dat u bewijst dat u van een paard bent gevallen en welk letsel u hierdoor lijdt. Daarom adviseren wij u bij een val van een paard:

 • vraag getuigen om gegevens
 • maak foto’s van de situatie
 • ga direct na de van van het paard naar een arts en meldt uw letsel
 • bel zo snel mogelijk een letselschade advocaat voor hulp

Kosteloos letselschade verhalen na een ongeluk met een paard

Bent u gewond geraakt door een ongeluk met een paard? Brugman Letselschade Advocaten helpt. Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u altijd 100% kosteloos. Net als uw letselschade worden de advocaatkosten betaald door de letselschadeverzekeraar van de eigenaar van het paard. Dit is zo in de wet geregeld. U maakt dus nooit kosten voor de rechtsbijstand van onze letselschade advocaten.

Wat doet een letselschade advocaat bij een ongeval met een paard?

Als u van een paard bent gevallen en gewond bent, dan bent u niet direct bezig met uw letselschade. U bent immers gewond en heeft klachten en ervaart beperkingen. Dan zit u niet te wachten op een discussie met de letselschade verzekeraar. Ook is het verhalen van letselschade niet eenvoudig. U heeft te maken met een ervaren letselschade jurist van de letselschade verzekeraar met veel kennis van het recht een aansprakelijkheid bij dieren.

Bij Brugman Letselschade Advocaten nemen wij alle financiële gevolgen het het ongeval met een paard uit handen. Onze letselschade advocaten zoeken uit wie de bezitter van het paard is, stellen deze persoon (of diens verzekeraar) aansprakelijk en verhalen uw letselschade. Daarbij zorgen wij ervoor dat zowel de geleden als de toekomstige schade vergoed wordt. Zo kunt u zich richten op uw herstel.

Brugman Letselschade Advocaten heeft een eigen medisch adviseur. Deze maakt een medisch advies op. Op basis hiervan weten wij welk letsel u precies heeft, maar ook welke klachten dit letsel in de toekomst kan betekenen. En hier houdt uw letselschade advocaat rekening mee in de schadeafwikkeling. Wij zorgen er met andere woorden voor dat u volledig schadeloos wordt gesteld, voor nu en in de toekomst.

Brugman Letselschade Advocaten

Wij zijn een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Dit doen wij al meer dan 10 jaar en door heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties door het hele land zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Een eerste gesprek is echter gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont.

Brugman Letselschade Advocaten biedt hoogwaardige juridische bijstand. De advocaten hebben ruime ervaring, ook in het verhalen van schade na een ongeluk met paard. En de meeste letselschade advocaten zijn lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten.

Contact met een letselschade advocaat bij u in de buurt

Zoekt u een betrouwbare, erkende en gespecialiseerde partij voor het verhalen van letselschade na een ongeluk met een paard? Bij Brugman Letselschade Advocaten vindt u de letselschade specialist die u zoekt. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor kosteloze hulp bij een ongeval met een paard 0800 278 4626 (gratis) klik op onderstaande button. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
  Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar