Wij verhalen uw schade na een bijtincident
Bent u gebeten door een hond?

5 veel gestelde vragen na een bijtincident

U maakt een mooie wandeling als u door een loslopende hond gebeten bent. Of u wordt gebeten door de hond van de buren. Een bijtincident met een hond is pijnlijk en kan tot letsel leiden, zelfs tot blijvend letsel. U heeft bij een hondenbeet daarom recht op een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten verhalen uw schade na een bijtincident met een hond kosteloos voor u. Hoe dit kan? Klik op voorgaande link en wij leggen het u graag uit.

Veel gestelde vragen na een hondenbeet

Een bijtincident met een hond roept vragen op, zeker als u letsel aan de hondenbeet overhoudt. Hieronder bespreken onze letselschade advocaten 5 veel gestelde vragen die bij een bijtincident spelen.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Na een hondenbeet is het logisch dat u bent geschrokken en pijn heeft. Als u van de schrik bekomen bent, dan is het verstandig snel actie te ondernemen. Een hondenbeet kan namelijk heel gevaarlijk zijn! Daarom adviseren wij u altijd direct na een bijtincident met een hond naar de huisarts of spoedeisende hulp te gaan. Bent u door een hond gebeten, dan kunt u namelijk een tetanus infectie oplopen. Dit kan erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. Eventueel kunt u hiervoor bij een arts een tetanusprik krijgen.

Andere handige tips die wij voor u hebben na een hondenbeet zijn:

 • vraag altijd de adresgegevens van de hondenbezitter. Bij alleen een telefoonnummer is de hondeneigenaar niet te traceren.
 • vraag de hondenbezitter of er een verzekering is  die de letselschade dekt.
 • zijn er getuigen van het bijtincident met de hond? Vraag dan om contactgegevens van deze personen.
 • maak foto’s van de hond en van uw letsel.
 • schakel een letselschade advocaat in voor het indienen van een letselschade claim.

Wetgeving bijtincident hond

Om een schadevergoeding te kunnen claimen, is het belangrijk te weten wie aansprakelijk is voor uw letselschade. Wetgeving over een bijtincident met een hond vinden wij in artikel 6:179 BW.

Artikel 6:179 BW gaat over aansprakelijkheid voor dieren. Het betreft een risico- aansprakelijkheid. Dit houdt in dat een hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor de schade die de hond veroorzaakt. Dus ook als de hondenbezitter geen verwijt gemaakt kan worden. bijvoorbeeld omdat de hond ontsnapt. Zelfs als u aan het spelen was met de hond of deze uitdaagt is er recht op een letselschade vergoeding.

Aansprakelijkstelling gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wanneer en waar het bijtincident met de hond plaatsvond en welk letsel hierbij is opgelopen alsmede de schade. Daarnaast wordt in de aansprakelijkstelling de verjaring gestuit en de bezitter daadwerkelijke aansprakelijk gesteld.

Kiest u bij het letselschade claimen voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten? Dan stellen wij uw aansprakelijkheidsbrief op en claimen wij uw letselschade volledig kosteloos op de aansprakelijke persoon.

Wie is aansprakelijk bij een bijtincident?

Aansprakelijk voor de schade na een bijtincident is dus de bezitter van de hond. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Werd de hond door iemand uitgelaten en liep de hond los waar het niet mocht? Dan is ook de persoon die de hond uitlaat aansprakelijk. Aansprakelijkheid bij een hondenbeet valt onder de WA- verzekering van de hondeneigenaar. Er is alleen geen verplichte verzekering voor aansprakelijkheid bij een hondenbeet. Daarom is het verstandig te vragen of er een WA- verzekering is.

Schadevergoeding eisen op basis van de wetgeving bijtincident hond

U bent gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt. Logisch dat u dan schadevergoeding wilt eisen. U heeft ook recht op een letselschadevergoeding op basis van de “wetgeving bijtincident hond.” Maar hoe ziet deze wetgeving er uit en welke letselschade bedragen worden vergoed? Wij leggen het u hieronder graag uit.

Als u schadevergoeding wilt claimen op basis van de wetgeving bijtincident hond, dan kunt u dit gratis laten doen door een letselschade advocaat. Bij u in de buurt zit altijd een van onze letselschade advocaten. Want onze letselschade specialisten werken door heel Nederland. Bent u dus op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat na een bijtincident, dan kunnen wij u gratis helpen!

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade na een hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij bellen u direct om voor u aan de slag te gaan.

Hoeveel schadevergoeding na hondenbeet?

Bij een bijtincident met een hond is er recht op een schadevergoeding, maar waar heeft u precies recht op. Met andere woorden, hoeveel schadevergoeding na een hondenbeet ontvangt u? Dit hangt af van vele factoren. Belangrijke factoren bij het bepalen van de hoogte van letselschade bedragen zijn onder andere:

 • de aard en ernst van het letsel
 • welke gevolgen het letsel voor u hebben
 • uw persoonlijke situatie

Een schadevergoeding bestaat uit materiële schade en een immateriële schadevergoeding. Bij materiële letselschade bedragen kunt u denken aan:

 • inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten
 • reparatiekosten

Wat is een immateriële schade?

Naast alle hiervoor genoemde letselschade bedragen is er bij een bijtincident recht op vergoeding van immateriële schade. Het gaat hierbij om schade die niet op geld waardeerbaar is, namelijk het leed dat u lijdt omdat u door een hond gebeten bent. Pijnklachten, angst voor honden en verdriet over de gevolgen van de hondenbeet zijn hier voorbeelden van.

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Wilt u weten hoe wij uw smartengeld berekenen? Klik op voorgaande link en wij leggen het u graag uit.

Wat doet een letselschade advocaat na een hondenbeet?

Overweegt u gratis een beroep te doen op een letselschade advocaat? De vraag is dan wat een letselschade advocaat na een hondenbeet doet. Onze letselschade advocaten gaan professioneel te werk en begeleiden u gedurende het gehele letselschade traject. Dit is wat wij voor u kunnen betekenen:

 • Er vindt eerst een uitgebreide intake bij u thuis plaats
 • Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op
 • Er wordt direct aansprakelijk gesteld
 • Na erkenning aansprakelijkheid wordt er een voorschot op uw letselschade geclaimd
 • De medisch adviseur wordt ingeschakeld voor de beste medische behandelingen (indien gewenst)
 • Wij discussiëren voor u met de letselschade jurist van de letselschade verzekeraar
 • Een schadestaat wordt opgesteld met daarop al uw letselschade bedragen
 • De letselschade wordt maximaal voor u verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Bent u betrokken geraakt bij een bijtincident en hieraan verwondingen en/ of klachten overgehouden? Onze letselschade advocaten berekenen uw letselschade en verhalen deze gratis op de aansprakelijke partij. Tijdens een persoonlijk letselschade advies bespreken wij wat u is overkomen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade specialisten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar