Heb ik recht op een letselschadevergoeding?
Gewond en klachten na een val van de trap

Ik val van de trap, op wie kan ik mijn letselschade verhalen?

Een val van de trap kan voor letsel en lichamelijke klachten zorgen. Maar wat als u hierdoor schade lijdt, zoals medische kosten of schade door arbeidsongeschiktheid? Dan is het verstandig te onderzoeken of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding van uw letselschade. Onze letselschade advocaten ondersteunen u hier graag bij.

Een val van de trap kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat u zich verstapt, maar ook kan het gaan om een gladde trap of trap zonder leuning. In deze laatste 2 gevallen is er mogelijk sprake van een schadevergoedingsplicht. Bijvoorbeeld van uw werkgever bij een val van de trap onder werktijd. Maar ook een verhuurder van een huis kan aansprakelijk voor letselschade zijn bij een val van de trap.

Schadevergoeding vorderen na een val van een trap

Er is mogelijk recht op een schadevergoeding na een val van de trap. Vaak is een trap namelijk onveilig zoals glad of ontbreekt er een leuning. Met name bij een val van de trap op het werk is dit het geval. Maar ook in andere situaties is er vaak recht op een letselschadevergoeding. Onze letselschade advocaten zoeken dit voor u uit en verhalen uw letselschade kosteloos op de aansprakelijke partij.

Heeft u letsel en/ of pijn na een val van de trap? Neem contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button. Wij gaan direct voor u aan de slag.

Zorgplicht werkgever bij bedrijfsongeval

De zorgplicht van de werkgever houdt in dat deze maatregelen neemt ter voorkoming van ongelukken. Deze zorgplicht voor werkgevers is opgenomen in artikel 7:658 lid 1 BW:

“De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt.

In artikel 7:658 BW staat dus dat de “lokalen” of te wel de bedrijfsruimte zo onderhouden moet zijn dat arbeidsongevallen voorkomen worden. Is de val van de trap het gevolg van gladheid, het ontbreken van een leuning of een ander gebrek aan de trap, dan is niet aan de zorgplicht van de werkgever voldaan. Er is dan recht op schadevergoeding.

Werkgevers zijn in de regel tegen aansprakelijkheid verzekerd. De aansprakelijkheidsbrief zal dan ook doorgestuurd worden aan de letselschadeverzekeraar. Deze betaalt uw schadevergoeding.

Ik val van de trap in een huurwoning

Woont u in een huurhuis? Dan is de verhuurder verplicht onderhoud uit te voeren, ook aan de trap. Is deze versleten of op een andere manier onveilig en valt u van de trap? Dan is de verhuurder aansprakelijk. U kunt deze dan aansprakelijk stellen voor de schade die u door de val van de trap lijdt.

Gevolgen val van trap

De gevolgen van een val van de trap kunnen ernstig zijn. Naast pijn na de val van de trap, kan er letsel ontstaan zoals:

 • rugklachten
 • nekpijn
 • hersenletsel
 • breuken van ledematen
 • dwarslaesie
 • dood door val van trap

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Laat u dan gratis bijstaan door een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij helpen u altijd 100% gratis. Hoe dit kan leest u door te klikken op de link.

Bel voor gratis rechtshulp bij letselschade door een ongeval 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Onze letselschade specialisten gaan direct voor u aan de slag.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een val van de trap op uw rug of een val van de trap op uw hoofd. Als u gewond door een trapongeluk lijdt, dan wilt u een vergoeding van uw schade. Hiervoor kunt u gebruik maken van de dienstverlening van een advocaat. Maar wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan:

 • wordt u geholpen door een ervaren en deskundige letselschade specialist
 • gaan wij direct voor u aan de slag
 • stellen wij een aansprakelijkheidsbrief voor u in
 • onderzoekt onze medisch adviseur welke behandelingen u nodig hebt
 • regelen wij bij erkenning aansprakelijkheid een letselschade voorschot
 • zorgen wij voor een eerlijke schadevergoeding die u een volledig compenseert

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar