PTSS na een ongeval met letsel?
100% kosteloze rechtsbijstand!

Post traumatische stress stoornis na ongeval

Een post traumatische stress stoornis (PTSS) is een van de meest voorkomende letsels na een ongeval. Dit naast het lichamelijk letsel, zoals nekklachten, hersenletsel of een whiplash. En een PTSS kan voor ernstige en langdurende klachten en beperkingen zorgen!

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij 100% kosteloos uw letselschade na een ongeval, ook bij een PTSS. Wij zorgen voor een juiste behandeling van de post traumatische stress stoornis en verhalen uw schadevergoeding.

Post traumatische stress stoornis symptomen

 1. Angst gevoelens
 2. Een onrustig gevoel
 3. Spanningsklachten
 4. Herbeleving
 5. Slapeloosheid
 6. Stemmingsklachten, somberheid
 7. Prikkelbaar
 8. Verhoogde alertheid

IconSchadevergoeding bij PTSS

Mogelijk heeft u recht op een schadevergoeding als u na een ongeval een PTSS heeft opgelopen. Dit is het geval indien:

 • Een derde aansprakelijk is voor uw letselschade
 • U als passagier in de auto zat
 • Indien u als fietser bent aangereden
 • Bij een schade- inzittendenverzekering

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding na een ongeval met een post traumatische stress stoornis tot gevolg? Neem contact met ons op. Uw letselschade advocaat verhaalt uw schade, 100% kosteloos!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

PTSS na auto ongelukIcon

Een PTSS is geregeld het gevolg van een auto ongeluk. Dit is namelijk een traumatische ervaring. Het auto ongeluk wordt herbeleefd en er zijn angstklachten in het verkeer, maar ook daarbuiten! Dan is EMDR een goede behandeling.

Na een auto ongeluk staat uw leven op de kop. Van het een op het andere moment heeft u pijnklachten, zijn er beperkingen en is er angst. Dit is niet eenvoudig om te verwerken! Daarom komt na een auto ongeluk een PTSS veelvuldig voor. Maar er zijn gelukkig goede behandelopties!

SVI- verzekering

Een schade inzittenden verzekering (SVI- verzekering) vergoed letselschade van alle inzittenden van een auto. Ook de bestuurder heeft op basis van de SVI- verzekering recht op een vergoeding van zijn schade.

Steeds meer mensen sluiten een schade inzittendenverzekering af. De kans is daardoor groot dat u bij een auto ongeluk aanspraak kan maken op deze verzekering. Uw letselschade en dus ook de kosten van een PTSS worden dan door de auto verzekeraar vergoed!

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval? Neem contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en 100% gratis!

PTSS Behandeling

In de letselschade praktijk wordt veel gebruik gemaakt van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel EMDR. Het is een bewezen effectieve therapeutische manier om te leren omgaan met een trauma en deze te leren verwerken. Dit kan zeker helpen bij het verwerken van een auto ongeluk. Ook als u op de fiets bent aangereden.

Ander behandeling van een PTSS zijn:

 1. Schrijftherapie, met name bij kinderen
 2. Exposure therapie
 3. Medicatie

Fietser aangereden

Is er sprake van een PTSS nadat u als fietser bent aangereden? Dan is het belangrijk om te weten dat uw letselschade altijd voor ten minste 50% wordt vergoed. U heeft dus altijd recht op een schadevergoeding bij een fietsongeluk. Dit is in de wet bepaald. Dus ook als de auto of scooter geen fout maakt heeft u recht op een schadevergoeding!

Bent u als voetganger aangereden door een auto? Ook dan geldt dat u altijd recht heeft op een vergoeding van uw letselschade.

Schadevergoeding bij PTSS

De kosten van een psycholoog of psychiater vallen onder de letselschade vergoeding. Dit geldt voor uw eigen risico. Overige schadeposten die vergoed worden zijn onder andere:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Overige medische kosten
 • Verzorgingskosten
 • Reiskosten
 • Kosten door een studievertraging.

Smartengeld

Naast deze materiële letselschade heeft u recht op smartengeld. Daaronder vallen ook de klachten die u door de post traumatische stoornis oploopt:

 • Angstklachten
 • Depressie
 • Pijn
 • Slapeloosheid
 • Verdriet
 • Boosheid

Kosteloze rechtsbijstand

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten werkt gegarandeerd kosteloos voor u als u een verkeersongeval heeft meegemaakt. Maar ook bij letselschade en een PTSS na een bedrijfsongeval of hondenbeet kunt u bij onze letselschade specialisten terecht. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij!

Wilt u 100% kosteloos uw letselschade na een PTSS laten verhalen? Bel ons: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

No cure no pay bij letselschade

Letselschade juristen van letselschade bureaus bieden vaak aan u te helpen op basis van no cure no pay. Wij adviseren u dit niet te doen. Als een derde namelijk aansprakelijk is voor uw schade of er een schade inzittendenverzekering is, dan heeft u recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat.

Wordt u dus no cure no pay aangeboden? Neem dit aanbod niet aan als er een aansprakelijke partij is! U betaalt bij no cure no pay namelijk een percentage van uw letselschade aan de letselschade jurist!

Brugman Letselschade Advocaten werkt niet op basis van no-cure-no-pay, maar altijd 100% kosteloos!

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar