Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade!
Heeft uw tandarts een foutieve behandeling begaan?

Medische fout tandarts

Als uw tandarts een medische fout begaat door parodontitis te missen, dan is hij verantwoordelijk voor de schadelijke gevolgen. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Schade als gevolg van gemiste parodontitis of een ander medische fout noemen wij letselschade. Het kan dan gaan om materiële schade. Bijvoorbeeld de kosten die u voor het herstel van uw gebit moet maken. De zorgverzekeraar betaalt deze kosten namelijk vaak niet of slechts gedeeltelijk. Maar ook alle andere kosten die u maakt moet de tandarts betalen.

Naast materiële schade heeft u ook recht op een bedrag aan smartengeld. Dit is een vergoeding van de door geleden pijn als gevolg van de medische fout. Bijvoorbeeld de pijn die u lijdt door extra medische behandelingen.

Wilt u de schade als gevolg van de medische fout door uw tandarts laten verhalen? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag.

Medische fout tandarts

Indien u vermoedt dat uw tandarts een medische fout heeft begaan, door bijvoorbeeld parodontitis te missen, dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw dossier opvraagt. Wij schakelen dan direct onze medisch adviseur in. Wij werken met een medisch adviseur die ook tandarts is. Hij weet dus precies als het om een medische fout van uw tandarts gaat.

Is er inderdaad sprake van een medische fout? Dan stellen wij uw tandarts aansprakelijk voor uw letselschade. Uw tandarts is voor aansprakelijkheid verzekerd. Hij zal uw claim dan ook doorsturen naar zijn of haar aansprakelijkheidsverzekeraar. Deze neemt de claim in behandeling.

De verzekeraar heeft haar eigen medisch adviseur. Als deze ook van mening is dat de tandarts een medische fout heeft gemaakt, dan zal de verzekeraar de aansprakelijkheid erkennen. Mocht er discussie zijn over de aansprakelijkheid, dan zal onafhankelijke tandarts worden ingeschakeld. Soms doet de KNMT een uitspraak over het handelen van de tandarts. De KNMT is de beroepsvereniging van tandartsen in Nederland.

Nadat de aansprakelijkheid erkend is, gaan wij met de verzekering in gesprek over uw schadevergoeding. Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van schade door een medische fout. Wij zorgen er dan ook voor dat uw schade maximaal vergoed wordt.

Kosteloze rechtsbijstand

De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten verhalen uw schade bijna altijd kosteloos voor u. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo! Wij verhalen onze kosten namelijk op de verzekeraar van de aansprakelijke tandarts. U betaalt alleen de kosten van onze medisch adviseur als dit advies nodig is om vast te stellen of er sprake is van een medische fout.

Wilt u uw letselschade als gevolg van een medische fout door uw tandarts verhalen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 46 26 of mail ons voor een kosteloos adviesgesprek. Onze letselschade advocaten werken door heel Nederland!

Medisch tuchtcollege

Naast aansprakelijk stellen kunt u ook een medische tuchtzaak starten bij het medisch tuchtcollege. Meer informatie vindt u op de website van het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar