Vragen over schadevergoeding na een ongeval of medische fout?
Vraag het één van onze letselschade specialisten

Schadevergoeding bij letselschade

U bent gewond geraakt bij een ongeval en lijdt hierdoor letselschade. Op grond van de wet heeft u recht op een schadevergoeding bij letselschade en dient deze door de aansprakelijke partij vergoed te worden. Dit kan een bestuurder van een motorvoertuig of diens verzekeraar zijn of uw werkgever.

Maar ook is vaak de gemeente als wegbeheerder of een bezitter dan een dier gehouden uw schadevergoeding bij letselschade te betalen. Maar waar heeft u nu recht op? En welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?

De wet noemt geen uitputtend aantal schadeposten op. In de praktijk blijkt echter een aantal schadeposten veel voor te komen. De belangrijkste schadeposten worden in deze bijdrage besproken.

Lijdt u letselschade en wilt u deze verhalen? Uw letselschade advocaat van ons kantoor helpt u 100% kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons.

Schadevergoeding letselschade: verlies aan arbeidsvermogen

Een veelvoorkomende schadepost is het verlies aan arbeidsvermogen oftewel inkomensschade. Vaak bent u door een ongeval tijdelijk of soms voor langere tijd niet in staat te werken; u bent arbeidsongeschikt. Bent u in loondienst? Dan betaalt uw werkgever u in de regel door. Maar hier zijn grenzen aan verbonden.

Zelfstandig ondernemer en arbeidsongeschikt? Dan heeft u geen vangnet tenzij u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Maar ook dan lijdt u schade!

Schadevergoeding letselschade nodig? Neem contact met uw letselschade advocaat op. Bel 0800 278 46 26.

Lees ook: verschil letselschade advocaat en letselschade jurist

Schadevergoeding letselschade, u bent in loondienst

Op grond van de wet of CAO hoeft uw werkgever u maar een bepaalde periode door te betalen. Op grond van de wet is dit maximaal 2 jaar, maar na 1 jaar hoeft uw werkgever u nog maar 70% van uw salaris door te betalen. En onregelmatigheidstoeslagen of bonussen vallen hier vaak niet onder. Uw inkomen neemt door het ongeval af. Dit noemen wij verlies aan arbeidsvermogen.

Bent u na 2 jaar nog altijd (gedeeltelijk) niet in staat om te werken en heeft u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd? Dan mag uw werkgever u ontslaan. U heeft dan recht op een WIA- uitkering. Deze is aanzienlijk minder dan het salaris dat u voor het ongeval verdiende. Ook bent u verplicht om ander werk te aanvaarden, ook werk dat u helemaal niet ambieert en niet past bij uw kennis, ervaring en opleiding.

Gelukkig mag de wederpartij (meestal diens verzekeraar) niet van u verlangen dat u werk gaat doen dat niet bij u past. Naast dat zij uw oude salaris moeten aanvullen, kijkt uw letselschade advocaat samen met de wederpartij welk werk wel bij u past. Als u een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten om hulp vraagt, regelen wij dit allemaal voor u!

Schadevergoeding letselschade: zelfstandig ondernemers

Indien u als zelfstandig ondernemer uitvalt, dan is er minder omzet. Of u maakt extra personeelskosten om de omzet op peil te houden. In ieder geval maakt u dan minder winst en heeft u minder inkomen.

Indien u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft, dan betaalt deze vaak slechts een deel van uw omzet of winst. Ook dan lijdt u dus schade. Daarnaast is het maar de vraag of de aansprakelijke partij de uitkering mag verrekenen met uw schade. Laat u daarom goed informeren door een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten als u als zelfstandig ondernemer (al dan niet tijdelijk of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent.

Letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade bij ondernemers. Maak een vrijblijvende afspraak met hem om uw situatie te bespreken. Bel 0800 278 4626 of stuur een e-mail. Lees meer over de schadevergoeding letselschade bij zelfstandig ondernemers en zzp’ers.

Hulp in het huishouden en kosten onderhoud woning

Indien u door een ongeval letsel oploopt, kan het ook zijn dat u uw taken in het huishouden niet langer uit kunt voeren. En soms kunt u ook uw taken in het onderhoud van de woning en de tuin (tijdelijk) niet meer uitvoeren. Neemt een ander uw taken over, dan is er sprake van schade en komt u in aanmerking voor een schadevergoeding. Ook als familie of vrienden dit kosteloos voor u doen!

Deze mantelzorg dient betaalt te worden door de aansprakelijke partij. Uw letselschade advocaat regelt uw schadevergoeding bij letselschade.

Wilt u meer weten over waar u recht op heeft bij kosten voor het onderhoud aan de woning of tuin? Klik dan hier!

Heeft u vragen over deze schadeposten? Neem contact met ons op. Wij helpen u verder!

Smartengeld

Verlies aan arbeidsvermogen, hulp in het huishouden, onderhoud en gemaakte kosten kunnen op geld gewaardeerd worden. Ze kunnen berekend worden. Bij smartengeld is dit anders. Smartengeld is namelijk een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Deze valt nooit in geld uit te drukken!

Om toch het smartengeld te waarderen wordt gebruikgemaakt van de Smartengeld gids. Hier staan vele rechtszaken uit het verleden opgesomd waar smartengeld in is toegekend. Op basis uit deze voorbeelden uit het verleden wordt het smartengeld afgeleid.

Wilt u een schadevergoeding bij letselschade? Bel 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht.

Overige posten schadevergoeding letselschade

Schadeposten zijn persoonlijk en bij ieder slachtoffer verschillend. Naast de hiervoor genoemde schadeposten komen geregeld voor:

– Reiskosten
– Medische kosten
– kosten verzorging en verpleging
– Reparatiekosten fiets en auto
– Kosten voor ziekenhuisverblijf
– Studievertraging
– Vervangingskosten kleding en mobiele telefoon
– Gemiste vakantie

Voor sommige schadeposten zijn richtlijnen opgesteld. Deze zijn te vinden op de website van de Letselschade Raad. Richtlijnen zijn er onder andere voor:

– Kosten huishoudelijke hulp
– onderhoud aan huis en tuin
– Studievertraging
– Kilometervergoeding
– Ziekenhuisdaggeldvergoeding

Kosteloos vorderden letselschade vergoeding

Wilt u dat onze letselschade advocaten kosteloos een letselschade vergoeding voor u vorderen bij de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u Graag! Wij zorgen ervoor dat alle door u gemaakte kosten, uw inkomensverlies en het smartengeld voor vergoeding in aanmerking komen!

Vragen over uw letselschade vergoeding

Wilt u weten welke letselschade vergoeding u kunt krijgen? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 46 26 of mail ons, wij helpen u graag! Voor het verhalen van uw letselschade kunt u ook altijd een afspraak met een van onze letselschade advocaten bij u thuis of bij ons op kantoor maken. Wij werken door heel Nederland dus zijn altijd bij u in de buurt!

 

Icon

Uw letselschade vergoeding claimen bij de tegenpartij

 

Lijdt u schade? Wij claimen uw letselschade vergoeding. Hiervoor betaalt u niks, want de tegenpartij moet de kosten betalen.

Bel uw letselschade advocaat voor advies of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag! Wij werken landelijk en zijn met 7 afspraaklocaties altijd in de buurt. Liever een gesprek bij u thuis? Geen probleem. Onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis.

Wanneer heb ik recht op een letselschade vergoeding?

Indien een ander een fout maakt en u hierdoor schade lijdt, dan dient deze persoon op grond van de wet uw letselschade te vergoeden. Letselschade komt met name voor na:

 • Een verkeersongeval
 • Een bedrijfsongeval
 • Als u bent gebeten door een hond
 • Na een val over een losliggende stoeptegel
 • Een medische fout
 • Tijdens sporten
 • Een mishandeling

De meeste mensen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid voor letselschade. Alleen bij een mishandeling is dekking op de verzekering uitgesloten. In de meeste gevallen kunt u dus een letselschade vergoeding claimen op de verzekeraar van de aansprakelijk persoon.

IconLetselschade verhalen na een verkeersongeval

Jaarlijks gebeuren er ongeveer 20.000 ernstige verkeersongevallen in Nederland. Het werkelijk aantal verkeersongevallen ligt echter veel hoger. Letsel dat vaak voorkomt bij een verkeersongeval is:

Iedere auto, motor of scooter is in Nederland verplicht verzekerd tegen letselschadeclaims. Dit betekent dat u dus altijd uw letselschade vergoeding kunt claimen. Het betekent ook dat u altijd recht heeft op een gratis letselschade advocaat als een ander aansprakelijk is.

Schade inzittendenverzekering

Maakt u zelf een verkeersfout als bestuurder of bent u passagier betrokken bij een ongeval? Dan heeft u ook recht op een letselschade vergoeding bij een schade- inzittendenverzekering. Ook in dit geval heeft u bijna altijd recht op kosteloze hulp van een letselschade advocaat!

Aangereden als fietser of voetganger

Bent u als fietser of voetganger aangereden door een auto of scooter? In dit geval is er ook recht op een schadevergoeding, ook als u zelf geen voorrang verleende of door rood ging! Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden! Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht!

Meer informatie over letselschade claimen na een verkeersongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag!

Lees ook: Letselschade na verkeersongeval

Bedrijfsongeval

Niet alleen in het verkeer, maar ook op het werk gebeuren jaarlijks vele duizenden ongevallen. Bij een bedrijfsongeval heeft u recht op een letselschade vergoeding. Bijna iedere werkgever is verzekerde tegen ongevallen van haar medewerkers. Uw letselschade kunt u eenvoudig bij deze verzekeraar claimen.Icon

U heeft recht op een schadevergoeding op het werk in de volgende gevallen:

 • Een gladde vloer.
 • Een onveilige situatie.
 • Machines en materiaal dat ondeugdelijk of niet veilig was.
 • Bij onvoldoende toezicht.
 • Als u geen instructies heeft gekregen.
 • Uw collega maakt een fout waardoor u gewond raakt.

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding na een ongeval? Wij adviseren u graag! Bel ons (0800 278 4626) of stuur een bericht.

 

Lees ook:  Letselschade bedrijfsongeval

Hondenbeet

Een hondenbeet kan tot ernstig letsel leiden. In Nederland worden jaarlijks bijna 40.000 mensen behandeld door de huisarts voor een hondenbeet. Een deel van deze letselschadeslachtoffers beland zelf op de eerste hulp!

De bezitter van de hond is aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van een hondenbeet lijdt. Daarom is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk weet wie de bezitter is! Schrijf dienst contactgegevens op of bel de politie als u gebeten door een hond bent.

Overige adviezen bij een hondenbeet:

 • Zijn er getuigen van de hondenbeet? Schrijf de contactgegevens op.
 • Ga direct na een dokter. Een hondenbeet kan infecties veroorzaken.
 • Bel uw letselschade advocaat om de bezitter aansprakelijk te stellen.

Bent u gebeten door een hond en wilt u gratis hulp bij het verkrijgen van een letselschade vergoeding? Neem contact met ons op!

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

IconEen letselschade advocaat is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Andere advocaten zijn dit niet. Dit geldt ook voor veel letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars. Dit gaat ten koste van uw letselschade vergoeding. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken ervaren letselschade advocaten. Zij zijn lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Ook voeren wij maar liefst 2 keurmerken:

 • LSA- Keurmerk
 • Keurmerk specialistenverenigingen Nederlandse Orde van Advocaten

Onze letselschade advocaten werken kosteloos voor u en door onze ervaring en specialisatie zorgen wij ervoor dat u een maximale letselschade vergoeding ontvangt. Daarbij kijken wij ook naar eventuele toekomstige schade. Met onze hulp weet u dus zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken voor financiële problemen voor nu en in de toekomst!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade vergoeding verhalen op de aansprakelijk partij? Bel voor vragen of een gratis adviesgesprek 0800 278 4626 of stuur een bericht. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij!

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar