Neem contact met onze advocaten op, wij helpen u 100% kosteloos!
Bent u niet tevreden over uw rechtsbijstandsverzekering?

Rechtsbijstandsverzekering bij letselschade

In Nederland hebben ongeveer 2.5 miljoen mensen een rechtsbijstandsverzekering. Als slachtoffer van een ongeluk kunt u er voor kiezen om de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, bedrijfsongeval of na een hondenbeet.

Onze ervaring is dat u bij een rechtsbijstandsverzekering vaak geholpen wordt door een onervaren letselschade jurist. Onze letselschade advocaten nemen dan ook regelmatig een letselschade claim over van een rechtsbijstandsverzekering. Bent u ook niet tevreden over de behandeling van uw letselschadedossier? Wij helpen u graag en nemen uw letselschadeclaim van de rechtsbijstandsverzekering over, 100% kosteloos!

Wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. U wordt altijd bijgestaan door uw eigen letselschade advocaat in de buurt. Na een persoonlijk gesprek bij u thuis of op ons kantoor gaan wij direct voor u aan de slag.

Contact met een letselschade advocaat bij u in de buurt

Bel gratis 0800 278 4626 of klik op de button voor het maken van een afspraak of het overnemen van uw letselschade dossier bij de rechtsbijstandsverzekeraar. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Hoe werkt een rechtsbijstandsverzekering?

Bij een ongeluk kunt u deze melden bij uw rechtsbijstandsverzekeraar. Er wordt dan een dossier aangemaakt en een letselschade jurist aan uw dossier toegewezen. Rechtsbijstandsverzekeraars behandelen duizenden letselschade claims per jaar. Daarom vindt er nooit een persoonlijk letselschade advies of intakegesprek met uw letselschade jurist bij u thuis plaats. In plaats daarvan vult u een schadeformulier in waarop uw allerlei vragen moet beantwoorden. Op basis daarvan wordt uw letselschade claim behandeld.

Bij een rechtsbijstandsverzekeraar kunnen mensen terecht met allerlei problemen:

 • ruzie met de buren
 • problemen met de werkgever
 • bij letselschade door een aanrijding

Problemen rechtsbijstandsverzekering

Letselschade juristen bij een rechtsbijstandsverzekeraar zijn dan ook geen letselschade specialist, maar algemene juristen die van alle rechtsgebieden een beetje weten. Door de grote hoeveelheid letselschade dossiers die zij moeten behandelen, ontbreekt het ook aan persoonlijk contact met uw letselschade jurist en moet u veel zelf doen, zoals stukken aandragen en dingen uitzoeken voor uw eigen letselschade claim. Dit terwijl een persoonlijk contact met uw letselschade jurist bij letselschade nu juist zo belangrijk is.

Niet al uw letselschade wordt vergoed!

Als gevolg van het ontbreken van voldoende deskundigheid bij rechtsbijstandsverzekeringen, kan het zomaar zijn dat u niet de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Onze ervaring is dat er ook dat er snel een regeling met de letselschade verzekeraar tot stand komt. Dit ten onrechte! Vaak heeft u recht op een veel hogere schadevergoeding. Rechtsbijstandsverzekeraars hebben alleen niet de kennis en tijd om uw letselschade maximaal te verhalen.

Ervaart u problemen met uw rechtsbijstandsverzekering? Twijfelt u of uw letselschade jurist wel voldoende kennis heeft of is de communicatie slecht? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en gaan direct voor u aan de slag!

Wat biedt Brugman Letselschade Advocaten mij?

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten. Wij zijn een van de weinige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland en houden ons alleen maar bezig met letselschade claimen. Daarnaast werken wij alleen maar voor slachtoffers van een ongeluk, nooit voor verzekeraars!

Kiest u voor Brugman Letselschade advocaten, dan kiest u voor:

 • deskundigheid
 • jarenlange ervaring
 • persoonlijk contact
 • gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u ook een persoonlijk contact, een eigen ervaren letselschade advocaat en deskundigheid op het gebied van het claimen van letselschade? Neem dan contact met ons op. Wij bieden u een gratis letselschade advies en nemen uw letselschade claim over van de rechtsbijstandsverzekering. Ook onze rechtsbijstand voor u is 100% kosteloos!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Een letselschade advocaat bij u in de buurt neemt dan direct contact met u op.

Lees hier hoe wij u gratis kunnen helpen bij letselschade!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. Voor al uw vragen over letselschade kunt u gratis bij ons terecht. Ook voor een gratis letselschade advies. Hieronder vindt u vast het antwoord op 3 veel gestelde vragen bij letselschade. Heeft u een andere vraag? Neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag.

Hoe wordt letselschade berekend?

Als een ander schuldig is aan een aanrijding of bij werkgeversaansprakelijkheid, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hetzelfde geldt als u door een hond gebeten bent. Maar hoe wordt letselschade berekend?

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Een hiervan is inkomensschade. Deze berekenen wij door een vergelijking te maken tussen uw inkomen voor het u overkomen ongeluk en hierna. Het verschil noemen wij verlies aan verdienvermogen en dit maakt deel uit van uw schadevergoeding bij letselschade.

Letselschade berekenen gebeurt verder veelal door middel van letselschade richtlijnen. Deze worden samengesteld door de Letselschade Raad. Deze vindt u hier!

Fietser aangereden door auto, wat nu?

Wordt iemand als fietser aangereden door een auto, dan is de kans op letsel groot. Je bent immers kwetsbaar in het verkeer als je fietst. Gelukkig is er wel altijd recht op een schadevergoeding na een fietsongeluk. Dit is geregeld in artikel 185 wvw. Zelfs als de aangereden fietser een fout maakt is er recht op schadevergoeding bij letselschade. Ten minste 50% van de schade wordt vergoed. Bij kinderen tot 14 jaar is dit altijd 100%.

Wanneer werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval?

Er is een zorgplicht voor werkgevers. Deze zorgplicht houdt in dat een werkgever er alles aan moet doen om letsel te voorkomen. Gebeurt dit toch? Dan is de werkgever automatisch aansprakelijk. Dit is alleen dan anders als de werkgever kan aantonen dat hij aan de zorgplicht voor werkgevers heeft voldaan. In de praktijk is hier echter bijna nooit sprake van.

Aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is overigens niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval. Ook in de volgende gevallen is hiervan sprake:

 • u lijdt schade door een fout van een collega
 • bij een verkeersongeval onder werktijd

Heeft u vragen of wilt u uw letselschade gratis laten verhalen door een letselschade advocaat bij u in de buurt? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor gratis rechtsbijstand bij letselschade.

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Advocatenkantoor Brugman

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar