Onze letselschade advocaten adviseren u graag en claimen uw letselschade kosteloos!
Wilt u een vrijblijvend letselschade advies na een ongeval met letsel?

Gratis letselschade advies na een ongeluk

Er is u een verkeersongeval overkomen of een ongeval op het werk. Of misschien bent u betrokken bij een ongeval met een paard of een hondenbeet. Als u door een ongeluk schade lijdt, dan spreken wij over letselschade. Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Daarom geven wij u graag een letselschade advies. Dit kan bij ons op 1 van de meer dan 10 afspraaklocaties of gewoon bij u thuis!

Lijdt u letselschade en bent u op zoek naar een letselschade advies of een letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw contactgegevens in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Een letselschade advies na een ongeval

Na een ongeval komt er veel op u af. Als u hier dan ook nog eens gewond bij raakt, dan staat het leven even volledig op de kop. U komt misschien wel ziek thuis te zitten en bent arbeidsongeschikt. Daarnaast kunt u uw huishouden niet doen of heeft u verzorging nodig of (extra) hulp bij de kinderopvang. Daarnaast bent u ook nog eens bezig met uw revalidatie. Er komt dan veel op u af.

Het is na een ongeval met letsel fijn als iemand het verhalen van uw letselschade van u overneemt. U kunt zich dan richten op het belangrijkste, uw gezondheid! Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u hier graag mee.

Tijdens het letselschade advies kijken wij samen met u wat u op de korte en lange termijn nodig heeft. Zo kan het zijn dat u snel hulp in het huishouden nodig heeft of (extra) kinderopvang. Daarnaast maakt u allerlei kosten zoals het eigen risico en kosten voor de fysiotherapeut. Onze letselschade advocaten zorgen er dan voor dat u direct een voorschot op uw totale schade ontvangt.

Gedurende het gehele letselschadetraject ontvangt u van uw letselschade advocaat letselschade advies. Ook kunt u altijd bij uw eigen letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten terecht. Daarnaast is er een eigen medisch adviseur aan het kantoor verbonden die een medisch advies voor u uitbrengt en u desgewenst in contact brengt met de beste behandelaars.

Wilt u een vrijblijvend en kosteloos letselschade advies van één van onze letselschade advocaten? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade advies: welke schadeposten wordt vergoed bij een ongeval?

Bij een letselschade advies komt meestal de vraag naar voren welke schadeposten bij letselschade vergoed worden. Letselschade wordt onderverdeeld in materiële schadeposten en immateriële schadeposten, ook wel een smartengeldvergoeding genaamd.

De meest voorkomende materiële letselschadeposten zijn:

 • Inkomensschade doordat u niet kunt werken
 • Pensioenschade
 • Medische kosten als het eigen risico en eigen bijdragen
 • Hulp in het huishouden
 • Studievertraging
 • Reiskosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiedaggeldvergoeding
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Vervangingskosten en reparatiekosten

Letselschade advies: wat is smartengeld?

Naast materiële schadeposten is er na een ongeluk recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor:

Letselschade advies: wat te doen bij een verkeerongeval?

Bij een verkeersongeval kan het gaan om een auto-ongeluk zoals een achterop aanrijding. Maar ook kunt u betrokken zijn bij een scooterongeluk of fietsongeluk. Als u hierbij gewond raakt, dan wilt u uiteraard een letselschade advies over de mogelijkheid tot het verhalen van uw letselschade.

Hier leest u alles over wat te doen bij letselschade:

 1. een auto-ongeluk
 2. een scooterongeluk
 3. als u als fietser aangereden bent
 4. in het geval u als voetganger aangereden bent
 5. door een motorongeluk
 6. van minderjarigen

Letselschade advies na een auto-ongeluk, scooterongeluk en motorongeluk

Bij deze ongevallen is er altijd 1 of meer motorvoertuigen betrokken. Het gaat hierbij vaak om een kop-staartbotsing of een val door een fout van een andere weggebruiker. Als er dan letsel ontstaat, is het de vraag wie deze letselschade moet vergoeden.
Is een ander aansprakelijk voor het verkeersongeval zoals bij een kop-staartbotsing, dan is de WAM- verzekeraar van de tegenpartij gehouden uw letselschade te vergoeden. Passagiers kunnen een beroep doen op de ‘Schuldloze derde regeling’. Deze regeling houdt in dat u altijd recht heeft op een letselschade vergoeding. De schuldvraag is niet belangrijk. U kunt uw letselschade claim indienen bij de verzekeraar van 1 van beide betrokken voertuigen.

Is het auto-ongeval het gevolg van een eigen verkeersfout of is er sprake van een eenzijdig verkeerongeval door bijvoorbeeld glad wegdek? Dan kunt u wellicht een beroep doen op uw schade-inzittendenverzekering.

Soms rijdt een auto of scooter door na een auto-ongeluk of scooterongeval. In dat geval kunt u de letselschade claim indienen bij het Waarborgfonds.

Wilt u een kosteloos letselschade advies na een auto-ongeval, scooterongeluk of motorongeval? Neem dan contact op met Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag.

Letselschade advies: als fietser aangereden en als voetganger aangereden

In het verkeer zijn fietsers en voetgangers extra kwetsbaar. Zeker als u door een motorvoertuig aangereden wordt. Voor dit geval heeft de wetgever een wetsartikel in het leven geroepen: artikel 185 Wegenverkeerswet. Conform dit artikel is er altijd recht op een letselschadevergoeding als u als fietser aangereden of als voetganger aangereden bent. U ontvangt altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed (eigen verkeersfout) tot 100% (bij aansprakelijkheid tegenpartij of toepassing billijkheidscorrectie.

Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd 50% van de schade die door het verkeersongeval wordt geleden vergoed.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Werkgevers hebben de plicht te zorgen dat u gezond en veilig uw werk kunt doen. Voldoet de werkgever niet aan zijn (zware) zorgplicht en bent betrokken bij een bedrijfsongeval, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen en is er meestal recht op een schadevergoeding.

Onze letselschade advocaten voorzien u graag van een letselschade advies bij een bedrijfsongeval. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of het verhalen van uw letselschade na een ongeval op het werk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in.

Uw werkgever stelt u aansprakelijk door hem een brief te sturen. Hierin geeft u aan dat u een arbeidsongeval is overkomen en welk letsel u aan het bedrijfsongeval heeft overgehouden. Het is vervolgens aan de werkgever om aan te tonen dat hem geen verwijt gemaakt kan worden.

Op werkgevers rust een zware zorgplicht. Zodra vaststaat dat u tijdens het werk een bedrijfsongeval is overkomen en hierdoor letsel lijdt, is de werkgever in beginsel aansprakelijk. Slechts als de werkgever bewijst dat aan de zware zorgplicht is voldaan is er geen recht op een letselschadevergoeding. Uit de rechtspraak blijkt dat werkgevers bijna altijd wel aansprakelijk zijn. Het loont dus zeker om uw werkgever aansprakelijk te stellen.

Bijna alle werkgevers in Nederland zijn verzekerd tegen ongevallen van medewerkers. Het is dan ook uiteindelijk de letselschade verzekeraar die de letselschadeclaim in behandeling neemt en uw letselschade vergoed.

Gratis letselschade advies van een letselschade advocaat

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk en lijdt u hierdoor letselschade? Neem dan contact met een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten op voor een vrijblijvend letselschade advies. Wij helpen u graag en verhalen desgewenst uw letselschade op de aansprakelijke partij of svi-verzekeraar.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in voor een kosteloos letselschade advies of het verhalen van uw letselschade. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar