Lijdt u letselschade door een Tibia plateau fractuur?

Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u!

Een Tibia plateau fractuur door een ongeval? Claim uw letselschade!

Een tibia plateau fractuur, het is een van de meest voorkomende letsels bij ongevallen. Jaarlijks staan wij tientallen letselschade slachtoffers dit letsel bij. Maar wat is dit eigenlijk voor letsel en welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking bij een ongeval? In deze bijdrage leest u er alles over.

Heeft u vragen of wilt u kosteloos uw letselschade als gevolg van een tibia plateau fractuur verhalen op de aansprakelijke partij of SVI- verzekering? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Icon

Wat is een tibia plateau fractuur?

Tibia staat voor scheenbeen. Een tibia plateau fractuur is een breuk in het scheenbeen en wel in het gedeelte dat deel uitmaakt van de knie. Een dergelijke breuk is veelal het gevolg van van een trauma zoals een auto ongeluk of als iemand op de fiets aangereden is en valt. Hierdoor ontstaat er een fractuur die kan bestaan uit een breuk, maar soms ook uit een verbrijzeling.

Door de tibia plateau fractuur ontstaan vaak beperkingen die kort maar ook lang kunnen aanhouden. Soms is er zelfs sprake van blijvend letsel. Beperkingen bestaan meestal uit pijnklachten, een bewegingsbeperking en een beperking in lang staan of lopen.

U herkent een tibia plateau fractuur doordat u na de botsing of val direct zeer veel pijn in de knie voelt en deze ook niet kan belasten. De knie wordt ook direct dik. Dit komt omdat er een breuk in het bot ontstaat en het weefsel rondom de knie ontstaan waardoor er bloed in het kniegewricht komt.

Behandeling van fracturen van het tibia-plateau

Een tibia plateau fractuur is goed te behandelen. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk en deze hangt af van de plaats van de breuk en de stand van het gewrichtsvlak. In het gunstigst geval (het letsel valt dan mee) is een behandeling met gips voldoende. We spreken dan van een conservatieve behandeling. Bij ernstig letsel is een operatie noodzakelijk om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Bij de fractuur kan namelijk artrose of instabiliteit van het kniegewricht ontstaan.

Na de behandeling zal de knie erg stijf zijn. Een lange revalidatie is dan ook noodzakelijk. Dit gebeurt bijvoorbeeld door fysiotherapie.

Icon

Letselschade verhalen bij tibia plateau fractuur

Is de tibia plateau fractuur ontstaan door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschade vergoeding. Bent u bijvoorbeeld in de auto of op de fiets aangereden, dan dient de letselschade verzekering van de “dader” uw letselschade te vergoeden. En bij een bedrijfsongeluk is de werkgever in de regel gehouden uw schade te vergoeden.

De volgende schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking:

 • Gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid
 • Kosten gemoeid met uw revalidatie
 • Medische kosten
 • Reiskosten
 • Smartengeld

Letselschade berekenen is alleen mogelijk voor zover het om materiële schade gaat. Smartengeld berekenen is niet mogelijk. Om deze schade toch te begroten wordt gebruik gemaakt van de smartengeldgids. Hierin staan allerlei gerechtelijke uitspraken waarin smartengeld (immateriële schade) is toegekend. In deze gids wordt een vergelijkbaar letsel gezocht en op basis hiervan wordt in een concreet geval het smartengeld vastgesteld.

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar