Lijdt u letselschade door een Tibia plateau fractuur?

Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u!

Tibia plateau fractuur

Een tibia plateau ontstaat door een geweldsinwerking op de knie en komt met name voor bij een aanrijding of bedrijfsongeval. Het is letsel met vaak een lange revalidatietijd. Op deze pagina vindt u antwoord op de 3 belangrijkste vragen over een tibia plateau fractuur:

  • Wat is een plateau fractuur?
  • Welke behandelingen zijn er bij een tibia plateau fractuur?
  • Hoe lang moet ik revalideren?

Wat is een tibia plateau fractuur?

Tibia staat voor scheenbeen. Een tibia plateau fractuur is een breuk in het scheenbeen en wel in het gedeelte dat deel uitmaakt van de knie. Een dergelijke letsel is veelal het gevolg van van een trauma zoals een auto ongeluk of als iemand op de fiets aangereden is en valt. Hierdoor ontstaat er een fractuur die kan bestaan uit een breuk, maar soms ook uit een verbrijzeling.

U herkent een tibia plateau fractuur doordat u na de botsing of val direct zeer veel pijn in de knie voelt en deze ook niet kan belasten. De knie wordt ook direct dik. Dit komt omdat er een breuk in het bot en het weefsel rondom de knie ontstaat waardoor er bloed in het kniegewricht komt.

Welke behandeling van fracturen van het tibia-plateau zijn er?

Een tibia plateau fractuur is goed te behandelen. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk en deze hangt af van de plaats van de breuk en de stand van het gewrichtsvlak:

  • Behandeling met gips. We spreken dan van een conservatieve behandeling. De knie wordt voorzien van gips onder de voorwaarde dat er sprake is van een minimale verplaatsing van de breuk en het gewricht ook minimaal verplaats blijkt. U mag dan 6 weken niet op het been staan omdat voorkomen moet worden dat er weer druk op het plateau komt te staan. Na het gips is er vaak nog een brace nodig.
  • Operatieve behandeling. In de meeste gevallen zal toch een operatie noodzakelijk zijn om het verlies van hoogte in het plateau te herstellen. Daarbij worden met platen en schroeven de breukdelen aan elkaar vastgezet aan de rest van het scheenbeen. Welke operatieve behandeling er exact plaats vindt hangt af van de breuk.

Revalidatie

Het duurt ongeveer 6 tot 12 weken tot de fractuur is vastgegroeid. Al die tijd maar vaak daarna mag het been niet belast worden. Mag het been weer belast worden? De pezen en spieren zullen stijf aanvoelen en weer soepel gemaakt moeten worden. Hiervoor is intensieve en langdurige behandeling van de fysiotherapeut nodig en het kan tot 6 maanden duren voor u weer zonder pijn en normaal kunt lopen. Een tibia plateaufractuur is dan ook ernstig letsel.

Fietsen na een tibia plateau fractuur is een goede vorm van revalidatie. De knie moet namelijk weer zoveel mogelijk bewegen, maar mag niet teveel belast worden. Een andere vorm van revalidatie zijn oefeningen in het zwembad. Welke revalidatie in uw geval het beste is wordt bepaald door uw specialist, deze kan ook aangeven wat in uw situatie de prognose is van het herstel.

Schadevergoeding bij tibia plateau fractuur

Bij Brugman Letselschade Advocaten behandelen wij veel ongelukken met een tibia plateau fractuur tot gevolg. Onze ervaringen met herstel van een tibia plateau fractuur is dat er langdurige revalidatie nodig is. Dit kan de nodige kosten met zich meebrengen, maar ook tot schade in het inkomen leiden. Is het letsel gevolg van een aanrijding of bedrijfsongeval? Dan is er recht op een schadevergoeding. U kunt dan alle gemaakte kosten en overige letselschade claimen. Onze letselschade advocaten doen dit gratis voor u! Denk hierbij aan:

  • Gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid
  • Studievertraging
  • Hulp in het huishouden
  • Onderhoudskosten van uw huis en tuin
  • Kosten gemoeid met uw revalidatie
  • Medische kosten
  • Reiskosten
  • Smartengeld voor pijnklachten en ander leed

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Uw letselschade wordt door onze letselschade advocaten gratis verhaald. De tegenpartij is namelijk ook aansprakelijk voor de advocaatkosten. De verzekeraar van de aansprakelijke partij betaalt daarom de kosten van rechtsbijstand.

Wilt u gratis juridische hulp bij het verkrijgen van een schadevergoeding? Klik op de link en neem contact met ons op. Wij gaan direct voor u aan de slag.

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.

    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar