Onze letselschade advocaten adviseren u en claimen de letselschade!
Bent u betrokken bij een aanrijding met letsel tot gevolg?

Letselschade claimen na een aanrijding met letsel

Het zal je maar gebeuren. Je staat te wachten bij een stoplicht als je van achteren aangereden wordt. Of iemand houdt zich niet aan de voorrangsregels met een aanrijding van de zijkant of een frontale aanrijding tot gevolg. Een aanrijding met letsel kan grote gevolgen hebben. Op het gebied van werk, maar ook in uw privéleven.

Op deze pagina leest u wat te doen bij een aanrijding met letsel. Wie is schuldig aan de aanrijding en bij wie kunt u terecht voor uw letselschade claim? Onze letselschade advocaten leggen het u hieronder uit.

Wist u dat wij u altijd volledig gratis kunnen helpen bij een aanrijding met letsel? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen dat uw letselschade volledig vergoed wordt.

Wat te doen na een aanrijding met letsel?

Bent u slachtoffer van een aanrijding met letsel? Indien een ander schuldig aan de aanrijding is, dan is het logisch dat u schadevergoeding eisen wilt. Maar wat nu te doen na een aanrijding met letsel? Hoe kun je aanspraak maken op een letselschadevergoeding?

De wet zegt dat de persoon die schadevergoeding eist, dient te bewijzen dat de andere partij schuldig en aansprakelijk is. Daarom adviseren wij u om altijd een schadeformulier in te vullen. Op een schadeformulier vult u in wie er schuldig is aan de aanrijding, kunt u het opgelopen letsel noteren en zelfs de toedracht tekenen.

Laat u het schade-aanrijdingsformulier ook nog tekenen door de tegenpartij, dan staat de inhoud van een aanrijdingsformulier vast tussen partijen en kunt u hier in rechte en buitenrechte een beroep op doen.

Naast het invullen van een schadeformulier adviseren wij u:

 • getuigen om een getuigenverklaring te vragen
 • altijd langs een arts te gaan met letsel, zeker bij whiplashklachten
 • een letselschade advocaat van ons kantoor in te schakelen.

Wie is schuldig bij een aanrijding met letsel?

Overkomt u een aanrijding met letsel, dan is het de vraag wie nu schuldig is bij een aanrijding. Vaak is dit vrij eenvoudig vast te stellen. Rijdt iemand een rotonde op krijgt u geen voorrang, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Dit is hetzelfde bij een voorrangsfout, tenzij deze fout gemaakt wordt door de politie of ambulance met sirene.

Maar hoe zit het nu bij een achterop aanrijding zoals een kettingbotsing? En in het geval van een kop-staart botsing, wie is er dan schuldig voor de aanrijding met letsel? Het antwoord op deze vraag vinden wij in artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstegens. Hierin staat namelijk dat bestuurders van een voertuig voldoende afstand moeten houden. Doet iemand dit niet, dan is er sprake van een verkeersovertreding. Het achterste voertuig is bij een kettingbotsing of kop-staat botsing dus schuldig aan de aanrijding.

De regel dan bij een aanrijding van achteren het achterste voertuig schuldig is gaat niet altijd op. In 2 situaties is het voorste voertuig schuldig:

 • in het geval van plotseling remmen zonder noodzaak
 • bij afsnijden, zoals bij de oprit van de snelweg of bij van baan verwisselen

Gratis letselschade claimen

Lijdt u schade als gevolg van een aanrijding met letsel? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade experts neemt contact met u op. Bij ons wordt u altijd geholpen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat.

Schadevergoeding eisen na een aanrijding met letsel

Is een ander schuldig aan het ontstaan van de aanrijding, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Schakelt u een advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in, dan doen wij dit uiteraard voor u. In de aansprakelijkstelling staat wie er aansprakelijk is en de reden hiervan, bijvoorbeeld het overtreden van de verkeersregels. Daarnaast staat in een aansprakelijkstelling:

 • Waarom de tegenpartij aansprakelijk is
 • het letsel dat u als gevolg van de aanrijding lijdt
 • de schadeposten die op uw situatie van toepassing zijn
 • het wetsartikel waarop de aansprakelijkheid gebaseerd is
 • een stuiting van de verjaring

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat de aansprakelijkheid vast? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De vergoeding bestaat uit de volgende componenten:

 • alle gemaakte kosten
 • schade zoals loonschade
 • smartengeld

Bij kosten kunt u denken aan medische kosten, maar ook aan kosten gemaakt in het ziekenhuis tijdens een opname, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp. Daarnaast kunt u dus schade lijden. De belangrijkste schadeposten zijn loonschade als u in loondienst bent of inkomensschade als ondernemer. Maar ook schade als gevolg van een studievertraging of pensioenschade komt voor vergoeding in aanmerking.

Tenslotte is er recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een compensatie voor geleden en nog te lijden pijn, angstklachten en psychisch letsel. bij een aanrijding met letsel heeft u altijd recht op een vergoeding van smartengeld.

Contact met een letselschade advocaat bij u in de buurt!

Lijdt u letselschade door een aanrijding met letsel en wilt u gratis uw letselschade laten verhalen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen graag en dus altijd zonder dat u kosten maakt.

Brugman Letselschade Advocaten is een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk. Met meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd dichtbij. Maar een letselschade advocaat van ons kantoor komt ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies en het helpen bij het claimen van letselschade na een aanrijding met letsel.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat mr. Gertjan Pranger

Gertjan Pranger, letselschade advocaat

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar