Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Lijdt u letselschade na een bedrijfsongeval in Eindhoven?

Bedrijfsongeval Eindhoven

Wanneer u gewond raakt onder werktijd, dan spreken wij van een bedrijfsongeval. Als gevolg hiervan kunt u schade lijden, schade door een bedrijfsongeval in Eindhoven is letselschade. Hiervoor is uw werkgever meestal aansprakelijk. U heeft daarom recht op een letselschade vergoeding.

Werkgevers zijn meestal verzekerd tegen schade door een bedrijfsongeval. Letselschade claimen na een ongeval op het werk gebeurd dan ook bij de letselschade verzekering.

Icon

Letselschade na bedrijfsongeval in Eindhoven? Wij verhalen uw schade

Als u gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval, dan is het fijn als u wordt bijgestaan door een deskundige. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag en dit doen wij kosteloos voor u. De letselschade verzekeraar betaalt de advocaatkosten.

Bel ons voor een intakegesprek bij u thuis of voor al uw vragen na een bedrijfsongeval in Eindhoven. Mailen kan ook!

Letselschade na een bedrijfsongeval in Eindhoven, wat nu?

Dit is een vraag die wij veel krijgen. Er is u een ongeval overkomen met letsel tot gevolg. Een bedrijfsongeval is al vervelend genoeg, maar nu maakt u ook nog eens kosten en kunt u misschien uw functie niet uitvoeren. Het bedrijfsongeval melden is dan van groot belang. Want u dient op grond van de wet te bewijzen dat:

 1. U tijdens werktijd een ongeval is overkomen.
 2. U aan het bedrijfsongeval in Eindhoven letsel heeft overgehouden.

Gezien deze eisen is het niet alleen van belang dat u het bedrijfsongeval meldt bij uw werkgever, maar ook dat u zo spoedig mogelijk door een arts gezien wordt. Is er sprake van zwaar lichamelijk letsel, dan is het bewijs snel geleverd, u gaat dan immers naar het ziekenhuis. Is dit niet het geval? dan is het belangrijk dat u het arbeidsongeval meldt en dat u namen van getuigen noteert. Dit voorkomt onnodige discussie!

Icon

Een bedrijfsongeval: de zorgplicht van uw werkgever

Op de werkgever rust een zorgplicht. Dit houdt in dat hij alle veiligheidsmaatregelen moet nemen om een ongeval op het werk te voorkomen. Deze zorgplicht is zo zwaar dat bij een arbeidsongeval de werkgever eigenlijk altijd aansprakelijk is. Zeker als u onder potentieel risicovolle arbeidsomstandigheden werkt. Bijvoorbeeld bij letsel door snijdende en bewegende objecten, door een beknelling (crush letsel) of bij het werken met gevaarlijke machines.

Op grond van zijn zorgplicht moet de werkgever ervoor zorgen dat alle machines en gereedschappen veilig zijn, dat er voldoende schriftelijke instructies zijn gegeven en dat er altijd een leidinggevende op de werkplek is die toezicht houdt. Voldoet de werkgever hier niet aan? Dan is de werkgever aansprakelijk. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in Eindhoven? Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding? Neemt u dan vrijblijvend contact met een van onze letselschade advocaten in Eindhoven op. Wij helpen u graag.

Icon

Welke schadeposten worden vergoed?

Is de werkgever aansprakelijk? Dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Deze is bij iedereen anders. In ieder geval heeft u recht op een vergoeding van de materiële schade en immateriële schade.

Materiële schade zijn de kosten die u maakt, bijvoorbeeld het eigen risico en reiskosten. Daarnaast valt inkomensschade onder materiële schade. Dit doet zich voor als u arbeidsongeschikt bent. U ontvangt dan minder salaris. Overige materiële schadeposten zijn:

 • Kosten die u in het ziekenhuis maakt
 • Mantelzorg (overname van huishoudelijke taken, verzorging)
 • Verpleeg- en verzorgingskosten
 • Eigen bijdragen voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut
 • Kosten voor professionele hulp in het huishouden
 • Onderhoudskosten huis en tuin

Wat is immateriële schade?

Bent u gewond geraakt bij het bedrijfsongeval in Eindhoven en liep u hierbij letsel op? Dan is er ook recht op een vergoeding van immateriële schade. Deze schadepost staat beter bekend als smartengeld. Het is een vergoeding voor:

 1. Pijnklachten
 2. Angstklachten
 3. Littekens
 4. Boosheid
 5. Depressie

Icon

Contact met uw letselschade advocaat Eindhoven

Lijdt u schade na een bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u in Eindhoven en omstreken kosteloos. Wij maken de aansprakelijkstelling, begroten uw letselschade en onderhandelen met de letselschade verzekering over uw schade. Uw letselschade advocaat in Eindhoven zorgt dat uw letselschade volledig vergoed wordt.

 

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar