De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpen u kosteloos!
Zoekt u na een ongeval een letselschade advocaat in Zaandijk?

Letselschade advocaat Zaandijk

Een letselschade advocaat in Zaandijk kan u helpen als u gewond bent geraakt en hierdoor kosten maakt en schade lijdt. Bijvoorbeeld als u bent aangereden of een ongeval op het werk hebt meegemaakt. Op deze pagina leest u een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is letselschade
 • Wat doet een letselschade advocaat in Zaandijk voor mij?
 • Wie is schuldig bij een aanrijding?
 • Wat is een bedrijfsongeval?
 • Wat te doen bij een hondenbeet?

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die een slachtoffer van een ongeval als een aanrijding of bedrijfsongeval lijdt doordat hij of zij bij het ongeluk gewond is geraakt. Letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade of smartengeld. Het bestaat uit kosten als medische kosten en reiskosten, maar ook als schade zoals bij arbeidsongeschiktheid.

Wat doet een letselschade advocaat in Zaandijk voor mij?

Een letselschade advocaat in Zaandijk van Brugman Letselschade Advocaten helpt u tijdens het gehele letselschade traject:

 • Er wordt een aansprakelijkstelling opgesteld.
 • Wij verzorgen een voorschot op de letselschade.
 • De onderhandelingen met de letselschade jurist van de verzekeraar worden verzorgd.
 • De medisch adviseur wordt ingeschakeld.
 • Er wordt een maximale schadevergoeding geregeld.

Uw letselschade advocaat claimt dus niet alleen uw letselschade, maar neemt de gehele schadeclaim voor u uit handen en zorgt voor een maximale schadevergoeding bij letselschade.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u betrokken bij een aanrijding? Bij een kop-staart botsing is de bestuurder die bij het auto- ongeluk achterop rijdt schuldig en aansprakelijk.  Bestuurders moeten immers voldoende afstand houden. Dit geldt ook bij een kettingbotsing. Bij andere aanrijdingen is de persoon die de verkeersfout maakt aansprakelijk. Dit op grond van artikel 6:162 BW.

Als iemand als fietser aangereden wordt door een auto, dan is de autobestuurder altijd schuldig en daarmee aansprakelijk. Uiteraard als de autobestuurder een fout maakt, maar ook andersom. Dus ook bij eigenschuld aan het ongeval tussen een fiets en auto is de auto schuldig. De aangereden fietser ontvangt dan ten minste 50% van zijn of haar letselschade vergoed. Bij kinderen tot 14 jaar is dit zelfs 100%. Deze regeling is te vinden in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet).

Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval is sprake als u letsel en schade tijdens het werk oploopt omdat de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Bijvoorbeeld door een val van een kapotte ladder, een heftruck ongeluk of omdat een machine defect is. De zorgplicht van de werkgever is trouwens heel zwaar. Dit houdt in dat de werkgever eigenlijk in alle situatie wel aansprakelijk is.

De afgelopen jaren is de werkgeversaansprakelijkheid steeds meer uitgebreid. Zo is er ook sprake van werkgeversaansprakelijkheid in de volgende gevallen:

 • een auto botsing onder werktijd. Woon- werkverkeer is dus uitgesloten
 • bij een fout van een collega. Werkgevers zijn namelijk op grond van artikel 6:170 BW aansprakelijk voor fouten van haar werknemers

Wat te doen bij een hondenbeet?

Als u gebeten door een hond bent, dan kunt u een schadevergoeding claimen op de hondenbezitter. Om aanspraak te maken op een letselschade vergoeding bij een hondenbeet adviseren wij u om de contactgegevens van de hondenbezitter te noteren en niet alleen het telefoonnummer. Ook is het verstandig om naam en adresgegevens van getuigen te noteren en te vragen of de hondenbezitter een WA- verzekering heeft. U weet dan zeker dat uw letselschade door de hondenbeet ook daadwerkelijk vergoed wordt.

Contact met een letselschade advocaat in Zaandijk

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet? Uw letselschade advocaat in Zaandijk helpt u altijd 100% kosteloos. Hoe dat kan? Volg de link en wij leggen het u uit. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag bij het letselschade claimen na een ongeluk!

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is letselschade advocaat in Amsterdam en omstreken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar