Voorschot letselschade claimen, waar heb ik recht op?
Na een achterop aanrijding, fietsongeval, aanrijding op het het zebrapad of een bedrijfsongeval kunt u schade oplopen. U maakt immers kosten zoals medische kosten en reiskosten, maar er kan ook inkomensschade zijn door arbeidsongeschiktheid. Het duurt echter vaak wel even voordat u een letselschadevergoeding ontvangt. Eerst moet de aansprakelijkheid erkend worden en daarna zijn er vaak discussies zoals bij een whiplash. Maar ook moeten de klachten en beperkingen in kaart worden gebracht en moet de letselschade advocaat letselschade berekenen en een letselschade claim indienen.
Er gaat dus nogal wat tijd overheen voordat u een letselschade vergoeding ontvangt. Daarom wordt in de letselschade vaak gewerkt met een voorschot op de letselschade. Het bedrag dat dan overblijft wordt de slotbetaling letselschade genoemd.
Voorschot letselschade aanvragen
Lijdt u letselschade na een fiets / auto ongeluk, een aanrijding of een ongeval op het werk en lijdt u nu als schade? Laat uw letselschade advocaat dan een voorschot aanvragen. Uiteraard helpen wij u ook graag bij het aanvragen hiervan en bij uw letselschade claim indienen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan dezelfde dag contact met u op om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade of het aanvragen van een voorschot op uw letselschade vergoeding.
Op welke schadeposten kan ik een voorschot op mijn letselschade aanvragen?
Is er sprake van letselschade na een aanrijding of arbeidsongeval, dan is de vraag welke schadeposten vergoed dienen te worden. Een voorschot op uw letselschade kunt u in beginsel op iedere schadepost aanvragen. Bij de ene schadeposten is dit eenvoudiger en gebruikelijker dan bij andere schadeposten. Zo kunt u bij inkomensverlies vrij eenvoudig een voorschot aanvragen. Ook bij terugkerende kosten zoals het wettelijk eigen risico en behandelingen van de fysiotherapeut kan er eenvoudig een voorschot op de letselschade aangevraagd worden.
Bovengenoemde schadeposten worden materiële schadeposten genoemd. Dit omdat deze schadeposten bij letselschade eenvoudig op geld waardeerbaar zijn. Deze letselschade berekenen is vrij eenvoudig en een voorschot aanvragen is dan ook gebruikelijk, zeker bij langdurende schade.
Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade:
- het wettelijke eigen risico
- eigen bijdragen bij medicijnen
- kosten voor (medische) hulpmiddelen
- inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid
- mantelzorg
- professionele hulp in het huishouden
- onderhoud huis en tuin
- kosten zonder nut
- reiskosten
- behandelingen fysiotherapeut
- (extra) kinderopvang
- studievertraging
Voorschot op letselschade: smartengeldvergoeding
Naast materiële schadeposten is er recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor schade die niet op geld waardeerbaar is. Denk hierbij aan pijnklachten die aan een hondenbeet overgehouden worden of aan angstklachten na een aanrijding waardoor het letselschade slachtoffer zich onveilig in het verkeer is gaan voelen. Een smartengeldvergoeding wordt vastgesteld als er een medische eindsituatie is. Hiervan is sprake als er geen verbetering of verslechtering van het letsel meer verwacht wordt.
Na welke termijn het duurt voordat er sprake is van een medische eindsituatie hangt af van de aard en ernst van het letsel. Zo gaat men bij nekklachten na een ongeval uit van een medische eindsituatie van 2 jaar. Bij een breuk kan dit korter maar ook langer zijn en bij een dwarslaesie is er sprake van een medische eindsituatie als de revalidatie klaar is en er geen verbetering meer van de beperkingen plaatsvindt.
Letselschade? Wij vragen een voorschot voor u aan!
Lijdt u letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Laat uw letselschade berekenen door 1 van onze letselschade advocaten. Wij gaan ook uw smartengeldvergoeding berekenen en dienen een letselschade claim in bij de tegenpartij. Maakt u nu al kosten en lijdt u inkomensschadde? Wij vragen direct een voorschot op uw letselschade aan bij de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon.
Neem contact met onze letselschade advocaten op voor het verhalen van uw letselschade en het aanvragen van een voorschot op uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. U wordt nog dezelfde dag gebeld voor een letselschade advocaat van ons kantoor!