Wij helpen u gratis met het verhalen van uw letselschade!
Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Hoorn?

Letselschade bedrijfsongeval Hoorn

Bent u betrokken geweest bij een bedrijfsongeval in Hoorn en heeft u hieraan letsel overgehouden? Dan is uw werkgever meestal aansprakelijk voor de letselschade die u door het bedrijfsongeval in Hoorn lijdt. Op grond van artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek dient uw werkgever er namelijk alles aan te doen om ongevallen tijdens het werk te voorkomen. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd.

Voornoemde wettelijke verplichting reikt zo ver dat uw werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor uw schade als gevolg van een bedrijfsongeval. Maar de werkgeversaansprakelijkheid gaat nog veel verder. U leest het in deze bijdrage van onze letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman.

Letselschade bedrijfsongeval Hoorn

Zoals gezegd is een werkgever meestal aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval in Hoorn. Maar wat is nu belangrijk als u een bedrijfsongeval overkomt? En waar heb ik recht op na een bedrijfsongeval in Hoorn?

De wet zegt dat u als slachtoffer van een bedrijfsongeval dient te bewijzen dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen. Daarnaast dient u aan te tonen dat u bij dit ongeval gewond bent geraakt. Wij adviseren u dan ook om altijd direct na het ongeval op het werk hiervan melding te doen bij de werkgever. Doet u dit bij voorkeur schriftelijk!

Daarnaast is het belangrijk dat u zo snel mogelijk door een arts wordt gezien met uw letsel. Bijvoorbeeld door de huisarts in Hoorn of het Dijklander Ziekenhuis. Deze zal in uw medisch dossier vermelden wat uw lichamelijke klachten door het ongeval zijn. Zo heeft u aan uw bewijslast voldaan.

Indien vast staat dat u letselschade lijdt als gevolg van het bedrijfsongeval in Hoorn, dient uw werkgever aan te tonen dat zij aan haar zorgplicht als werkgever heeft voldaan. Haar moet met andere woorden geen enkel verwijt gemaakt kunnen worden. In de praktijk slaagt een werkgever hierin niet.

Werkgeversaansprakelijkheid

De werkgeversaansprakelijkheid reikt verder dan de zorgplicht van de werkgever. Dit betekent dat de werkgever niet alleen aansprakelijk is voor letselschade na een arbeidsongeval, maar ook voor:

 • letselschade veroorzaakt door een medewerker. Bijvoorbeeld als u bij een heftruck ongeluk wordt aangereden door een collega
 • verkeersongeluk tijdens werktijd. Bent u aangereden of heeft u zelf een verkeersongeval veroorzaakt? De werkgever moet dan uw letselschade betalen.

Aansprakelijkheid en schadevergoeding

De meeste werkgevers in Hoorn zijn verzekerd voor letselschade als gevolg van bedrijfsongevallen. In de regel sturen werkgevers uw aansprakelijkstelling brief dan ook door naar de verzekeraar. Deze zal de letselschade claim op grond van het bedrijfsongeval in behandeling nemen. Dit is wel zo prettig om de verstandhouding met de werkgever goed te houden.

Het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval in Hoorn is niet eenvoudig. Wij adviseren u daarom een erkende en ervaren letselschade advocaat in de arm te nemen. Onze letselschade advocaat in Hoorn is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval.

Uw letselschade advocaat in Hoorn adviseert u graag. Onze letselschade advocaat Friso Brugman is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten. Hij is dan ook met recht een absolute deskundige op het gebied van het verhalen van letselschade.

Bedrijfsongeval melden

Het is voor uw bewijslast belangrijk om uw bedrijfsongeval te melden bij uw werkgever. Deze is echter zelf ook verplicht om het bedrijfsongeval te melden in bepaalde situaties. Een verplichting tot het bedrijfsongeval melden is er bij:

De werkgever moet het bedrijfsongeval melden bij de Arbeidsinspectie. Verzuimt de werkgever om het ongeval op het werk te melden? Dan kunt u het bedrijfsongeval ook zelf melden bij de Arbeidsinspectie. Deze zal het arbeidsongeval dan onderzoeken en een “boeterapport” opstellen.

Contact

Wilt u uw letselschade laten verhalen door één van onze letselschade advocaten? Neemt u dan kosteloos contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag bij een bedrijfsongeval in Hoorn en omstreken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar