Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Heeft u oogletsel na een bedrijfsongeval of verkeersongeval?

Letselschade door oogletsel? Wij helpen u!

Oogletsel komt vaak voor door een klap op het oog of omdat er een voorwerp in het oog komt. Omdat het oog kwetsbaar is, hoeft er maar weinig te gebeuren of er is sprake van oogletsel. Helaas gaat het daarbij in de meeste gevallen om blijvend letsel zoals slecht of geen zicht, het niet kunnen verdragen van licht en pijnklachten, vaak ook van het hoofd!

Oogletsel heeft vaak schadelijke gevolgen. wij spreken dan van letselschade. In veel gevallen is deze letselschade te verhalen op een aansprakelijke partij. Dit is vaak een werkgever bij een bedrijfsongeval of een autoverzekering bij een verkeersongeval.

Icon

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade door oogletsel. Wij adviseren u graag over het verhalen van letselschade en dienen desgewenst de letselschadeclaim in. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u. Geen no cure no pay of kleine lettertjes, maar gegarandeerd kosteloos!

Lijdt u schade door oogletsel? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Oogletsel en schadevergoeding

Wat de verschijnselen van oogletsel ook zijn en of het nu om stomp oogletsel of oogletsel door een bijtende stof gaat, als het letsel is veroorzaakt door een ander of door een arbeidsongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Deze letselschade vergoeding bestaat uit vele schadeposten, de belangrijkste zijn wel inkomensschade, medische kosten en schade omdat u dingen in en om het huis niet meer kunt doen.

Onderdeel van de schadevergoeding is ook het smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn in het oog, hoofdpijn, het leed door het letsel en het verdriet dat u van het letsel heeft.

Icon

Letselschade bedragen oogletsel

De hoogte van de letselschade bedragen bij oogletsel hangt af van vele factoren:

✅ Leeftijd van het letselschadeslachtoffer

✅ De aard en ernst van het slachtoffer

✅ Is er sprake van arbeidsongeschiktheid?

✅ De beperkingen door het letsel

Is er sprake van tijdelijke oogklachten, dan zullen de letselschade bedragen van het oogletsel lager zijn dan bij zwaar lichamelijk letsel. En bij jonge mensen die nog studeren of bij arbeidsongeschiktheid is er sprake van een studievertraging en inkomensschade. De schadevergoeding is dan hoger dan bij iemand die niet meer werkt. Maar ook in dat geval kunnen er hoge schadeposten zijn, bijvoorbeeld op het gebied van het huishouden, medische kosten, hulpmiddelen enz.

Wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten en letselschade juristen. Wij berekenen uw schade, stellen een aansprakelijkstelling op en verhalen uw letselschade kosteloos!

Stomp oogletsel

Stomp oogletsel wordt veroorzaakt door een inwerking op het oog, bijvoorbeeld omdat een voorwerp op het oog komt of een klap. Het oog wordt hierbij naar achteren of zijwaarts geduwd waardoor er letsel aan het oog of de oogkas optreedt.

Door de klap kan divers letsel optreden:

 1. Rood gevoelig oog
 2. Vermindering van het gezichtsvermogen
 3. Perforatie van het oog met volledige uitval van het zicht

Stomp oogletsel kan met andere woorden bestaan uit licht letsel, maar kan ook tot zwaar lichamelijk letsel leiden.

Oogletsel door bijtende stof

Oogletsel door een bijtende stof is meestal het gevolg van een bedrijfsongeval. Maar ook kan het gaan om een huis-tuin-en keuken ongeluk. Er is dan direct sprake van steken en prikken in het oog, roodheid, een branderig gevoel en er zijn pijnklachten. Vaak zwellen de ogen ook op en is het zicht wazig.

Sommige stoffen in het oog zorgen voor tijdelijke klachten. Maar er zijn ook stoffen die tot ernstig en blijvend letsel leiden. Dit zijn bijvoorbeeld gootsteenontstoppers welke het oogweefsel aantasten met ernstig letsel en zelfs blindheid tot gevolg.

De beste behadeling bij een bijtende stof in het oog is overmatig spoelen met een zoutoplossing of (indien een zoutoplossing niet voorhanden is) kraanwater. Dit verlaagt de kans blijvend letsel.

Icon

Symptomen oogletsel

 • Roodheid
 • Pijnklachten
 • Steken
 • Prikken
 • Opgezwollen oogleden
 • Wazig zien
 • Brandend gevoel
 • Jeuk
 • Gezichtsverlies

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Wij werken alleen voor letselschadeslachtoffers en dus niet voor aansprakelijke partijen en haar letselschade verzekeraars.

Bij letselschade kan het gaan om schade als gevolg van een verkeersongeval, een fietsongeluk en een bedrijfsongeval. Maar ook bij letselschade door een hondenbeet of een val over een tegel kunt u bij onze letselschade advocaten en letselschade juristen terecht.

Lijdt u letselschade door een ongeluk en wilt u kosteloos uw letselschade verhalen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar