Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Heeft u letsel opgelopen door smartphone gebruik?

Ongeval gebruik smartphone

Het aantal verkeersongevallen met (ernstig) letsel neemt als gevolg van smartphone gebruik de laatste jaren explosief toe. Fietsers zijn steeds vaker op hun smartphone bezig onder het rijden Maar ook automobilisten maken zich hier schuldig aan. We zijn steeds meer met de telefoon en steeds minder met het verkeer bezig. het gevolg is een enorme groei van het aantal aanrijdingen met letsel door gebruik van een smartphone.

Ongeval met letsel door smartphone gebruik

Onlangs maakte één van Nederlands grootste autoverzekeraars nog een commercial over het smartphonegebruik in het verkeer. Het filmpje laat zien dat er ernstige ongelukken en zelfs dodelijke verkeersongevallen gebeuren door smartphone gebruik in het verkeer. Ondanks dit feit neemt het telefoongebruik in het verkeer niet af. Zelfs het verhogen van de verkeersboetes brengt hier geen verandering in.

Ondanks alle inspanningen van de overheid en zelfs de hiervoor genoemde verzekeraar neemt het aantal ongevallen door smartphones toe. Maar hoe zit dit nu met aansprakelijkheid? Wie is aansprakelijk bij een aanrijding en wat als je als fietser aangereden wordt omdat je met je telefoon bezig was op de fiets? Onze letselschade advocaten leggen het u uit.

Als voetganger of fietser aangereden

Voetgangers en fietsers hebben in Nederland een beschermede status in het verkeer. Aangenomen wordt dat bestuurders van motorvoertuigen een extra verantwoording dragen jegens fietsers en voetgangers. Ook als je als fietser dus afgeleid bent door je telefoon, dan heb je recht op een schadevergoeding als je aangereden door een auto bent. Volgens artikel 185 wvv (Wegenverkeerswet) heb je namelijk (op enkele uitzonderingen na) altijd recht op ten minste 50% van je schade, ook bij eigen schuld aan de aanrijding tussen fiets-auto.

Kinderen tot 14 jaar worden nog eens extra beschermd. Is uw kind aangereden door een auto? Dan is er tot 14 jaar recht op een volledige schadevergoeding, ongeacht de toedracht van de aanrijding.

Aangereden door iemand die met zijn telefoon bezig was

Bent u door een fiets of door een auto aangereden door iemand die met zijn smartphone bezig was en u daardoor over het hoofd zag? Dan heeft u recht op een volledige schadevergoeding. De verzekeraar van de dader zal u betalen. Ook al heeft de automobilist een strafbaar feit begaan door niet handsfree te bellen of door te appen.

Letselschade claimen na een aanrijding

Heeft u aan een auto-ongeluk of fietsongeluk letselschade overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar