Wij helpen graag bij het verhalen van de letselschade!
Een verkeersongeluk in Wormer en nu letsel?

Letselschade verkeersongeluk Wormer

Indien u in Wormer een verkeersongeval overkomt, dan kunt u recht hebben op een schadevergoeding. Uw schade komt dan voor rekening van de partij die u heeft aangereden, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing. Bij een eenzijdig ongeval kunt u de svi- verzekering inschakelen. Hetzelfde geldt als u een aanrijding heeft veroorzaakt, zoals bij een kettingbotsing.

Bij letselschade toegebracht door een ander heeft u ook recht op een kosteloze letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bij de svi- verzekering geldt dit ook meestal. Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade als gevolg van een verkeersongeluk.

Letselschade advocaat in Wormer

Onze letselschade advocaat in de regio Wormer is zelfs als een van de weinige advocaten in de buurt van Wormer lid van de LSA. Dit is de Vereniging van Letselschade advocaten. Daarnaast maken al onze letselschade advocaten deel uit van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval in Wormer of woont u in Wormer? Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw schade. Bel nu voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Wormer. Wij helpen u graag!

Wie is aansprakelijk bij schade na een auto ongeluk?

Als u letselschade aan een verkeersongeluk in Wormer hebt opgelopen, dan is de vraag wie aansprakelijk is voor de schade. Een antwoord op deze vraag vinden wij in een aantal wettelijke bepalingen:

 • artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat dat een bestuurder voldoende afstand moeten bewaren om een achterop aanrijding te voorkomen
 • art. 185 wvw zegt dat een motorvoertuig altijd aansprakelijk is bij een ongeluk tussen auto- fietser.
 • artikel 6 Wegenverkeerswet. hierin staat dat het verkeersdeelnemers verboden is zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht.

De vraag wie is aansprakelijk bij letselschade kan aldus beantwoord worden dat dit de persoon is die een achterop aanrijding veroorzaakt of die het gevaar op een auto botsing heeft veroorzaakt.

artikel 185 wvw

Wist u dat u bij een verkeersongeluk in Wormer waarbij u als fietser aangereden wordt door een auto, motor of brommer bijna altijd recht heeft op vergoeding van ten minste 50% van uw letselschade? Ook als u zelf verantwoordelijk bent voor het veroorzaken van het fietsongeluk? Dit is opgenomen in de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen, de WAM.

Op basis van art. 185 wvw heeft een voetganger of fietser altijd recht op de vergoeding van ten minste 50% van zijn of haar letselschade. Dit is alleen dan anders als er sprake is van overmacht aan de zijde van de auto. In de praktijk blijkt echter dat van overmacht bijna nooit sprake is!

Dat u ten miste 50% van uw schade vergoed krijgt, ook als de auto geen verwijt gemaakt kan worden, noemen wij de “50%- regel”. De gedachte achter deze regel is dat u als voetganger of fietser in Wormer een zwakke verkeersdeelnemer bent. Daarom krijgt u bij een verkeersongeluk in Wormer dus altijd de helft van uw schade vergoed. Heeft het motorvoertuig het verkeersongeluk veroorzaakt, dan krijgt u uiteraard al uw schade vergoed!

Soms is er aanleiding om ook bij eigen schuld een hogere letselschade uitkering te doen. Een dergelijk verzoek vindt plaats op grond van de billijkheidscorrectie.

Heeft u vragen over uw rechten bij een verkeersongeluk? Neem dan contact met onze letselschade advocaat in Wormer op. Wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op!

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar