Wilt u een proces verbaal na een aanrijding opvragen bij de stichting processen verbaal?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Hoe vraag ik een proces verbaal op na een aanrijding?

Er is u een aanrijding overkomen. Dan wilt u misschien een proces-verbaal opvragen. Dit om te bewijzen dat een ander aansprakelijk is. Een proces-verbaal opvragen kan bij de Stichting Processen Verbaal. In deze bijdrage leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Heeft u aan een achterop aanrijding verwondingen of klachten overgehouden? Wij bieden gratis juridische hulp bij letselschade. Bel ons met onderstaande button of vul hier ons contactformulier in.

Wat is een proces verbaal

Een proces-verbaal is een op ambtseed door een politieagent op papier gesteld rapport. Hierin staan feiten die de agent uit eigen waarneming heeft geconstateerd. Het wordt onder andere opgesteld na een verkeersongeval zoals bij een fietsongeval of kop-staart botsing. In het proces-verbaal na een aanrijding staan

 • de gegevens van partijen
 • naam en adres van getuigen
 • een toedrachtomschrijving

Een proces-verbaal is een belangrijk bewijsmiddel

Na een kop-staart botsing kan discussie ontstaat over de schuldvraag. Een proces-verbaal kan dan van belang zijn om te bewijzen wie schuldig is aan de aanrijding. Dit blijkt uit de getuigenverklaringen of de toedrachtomschrijving. Het kan daarom van belang zijn het proces-verbaal op te vragen.

Een ander belangrijk bewijsmiddel bij een aanrijding is het schadeformulier. Volg de link voor tips bij het invullen van het schadeformulier.

Proces verbaal opvragen na een aanrijding

Een proces-verbaal na een aanrijding vraagt u op via de website van de stichting processen verbaal. De politie stuur haar pv hier naartoe enkele dagen of weken na het ongeval. Daarna kan het opgevraagd worden door het invullen van enkele gegevens zoals:

 1. Uw persoonsgegevens
 2. Datum en plaats van het ongeval
 3. Uw bankgegevens.

Het opvragen van een proces-verbaal na een aanrijding bij de stichting Processen Verbaal kost geld. Is een ander aansprakelijk voor het auto-ongeluk of fietsongeluk, dan maken deze kosten deel uit van uw letselschade vergoeding.

Wanneer schakelt u de politie in na een aanrijding?

Inschakelen van de politie is vaak niet nodig na een aanrijding. In de meeste gevallen is het schadeformulier immers ingevuld en ondertekend. In de volgende gevallen is het echter goed om de politie te bellen als u bent aangereden:

 1. Bij een onveilige verkeerssituatie.
 2. Indien het verkeersslachtoffer ernstig gewond is.
 3. Als de tegenpartij doorrijdt.
 4. De aansprakelijke persoon weigert het schadeformulier in te vullen.
 5. Indien u alcoholgebruik vermoed.
 6. Bij een conflict.
 7. In het geval van een onverzekerd voertuig.
 8. Bij een voertuig met buitenlands kenteken.

Kosteloos letselschade claimen na een aanrijding

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u volledig kosteloos bij het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeval. Wij vragen indien nodig het proces verbaal bij de Stichting Processen Verbaal op. De aansprakelijke partij stellen wij aansprakelijk en er wordt direct een voorschot op de letselschade geregeld.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u altijd kosteloos. De aansprakelijke partij betaalt de kosten!

Letselschade door een auto-ongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeluk? Indien u hierbij letsel oploopt dan is er recht op een letselschade vergoeding. Is er een aansprakelijke partij? Dan betaalt diens letselschade verzekeraar de letselschade. Bij een eenzijdig verkeersongeval kunt u aanspraak maken op een vergoeding van de schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering).

Passagiers kunnen gebruik maken van een bijzondere regeling, de schuldloze derden regeling. Op basis hiervan komt uw letselschade altijd voor vergoeding in aanmerking. De enige voorwaarde is dat het ongeval plaatvond tussen 2 motorvoertuigen.

Op de fiets aangereden

Bent u op de fiets aangereden? Dan heeft u altijd recht op een letselschadevergoeding en de hulp van een gratis letselschade advocaat. In de wet staat namelijk dat als u op de fiets aangereden bent door een auto of scooter, u altijd letselschade claimen kunt. Zelfs bij het maken van een verkeersfout, omdat u geen voorrang verleent of door rood rijdt en u hierbij aangereden wordt. De enige voorwaard is dat u door een motorrijtuig aangereden wordt.

Is er sprake van een ongeval auto/fiets en is de bezitter van de auto aansprakelijk? Dan heeft u natuurlijk recht op een volledige letselschadevergoeding. Bij een eigen verkeersfout ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade bij een fietsongeval met een auto. Maar dit kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie.

In het geval er een kind tot 14 jaar wordt aangereden door een auto dan wordt altijd 100% van de letselschade vergoed.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar