Letselschade na een aanrijding?
Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos!

Letselschade na aanrijding, wat nu?

Iedere dag gebeuren er honderden aanrijdingen met letselschade tot gevolg. Is een ander aansprakelijk voor het ongeval, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Letselschade na een aanrijding verhalen is echter niet eenvoudig. Wie is er aansprakelijk en welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?

Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren of als u als fietser aangereden bent. En wij helpen u 100% kosteloos!

Heeft u een aanrijding gehad en denkt u, wat nu? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag.

Een aanrijding gehad, heb ik een letselschade advocaat nodig?

In het geval van letselschade is er recht op een letselschade advocaat. Maar wat is een letselschade advocaat eigenlijk? Een letselschade advocaat in een advocaat gespecialiseerd in het verhalen van schade als gevolg van een ongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet. Daarnaast heb je een LSA advocaat. Dit is een letselschade advocaat die lid is van de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Deze gespecialiseerde advocaten vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten!

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom is het fijn als een letselschade advocaat u bij het verhalen van letselschade bijstaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten doen wij dit kosteloos voor u. Want de kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekeraar.

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Een letselschade advocaat kan uw letselschade berekenen en verhalen op de tegenpartij. Maar een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor doet nog veel meer. Wij ontzorgen u volledig en gaan verder dan enkel schadevergoeding aanvragen:

  • de aansprakelijkheid wordt onderzocht
  • wij vragen schadevergoeding aan
  • er wordt na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade geregeld
  • wij gaat uw letselschade berekenen door middel van een gespecificeerde schadestaat
  • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur, arbeidsdeskundige en rekenkundige in
  • wij berekenen ook het smartengeld
  • de onderhandelingen met de tegenpartij worden gevoerd
  • uw letselschade advocaat zorgt voor een maximale schadevergoeding

Wilt u ook hulp bij het aanvragen van schadevergoeding? Doe dan een beroep op de gratis juridische hulp van onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Een aanrijding, wat nu?

Als u een aanrijding heeft gehad, dan zijn een aantal zaken belang:

  • Vul een aanrijdingsformulier in.
  • Laat het aanrijdingsformulier ondertekenen.
  • Bel eventueel de politie.
  • Schrijf gegevens van getuigen op.
  • Maak foto’s van de plaats van het ongeval
  • Stel uzelf onder medische behandeling
  • Neem contact op met Brugman Letselschade Advocaten

Soms ontstaat er achteraf discussie, vul het aanrijdingsformulier daarom bij voorkeur ter plaatse in of bel de politie. Deze maakt dan een proces- verbaal op welke als bewijs kan dienen.

Schadevergoeding aanvragen bij letsel

Schadevergoeding aanvragen kan met name bij een aanrijding, een arbeidsongeval of een hondenbeet. Zo is er altijd recht op smartengeld, ook bij licht letsel waarvoor de richtlijn licht letsel geldt. Maar vaak is er sprake van meer schade, zeker als het gevolg van een ongeluk arbeidsongeschiktheid is.

Op deze pagina gaan wij in op de volgende vragen:

  • hoe kun je schadevergoeding aanvragen?
  • waar kun je schadevergoeding aanvragen?
  • op welke schadevergoeding heb je recht?
  • wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Hoe kun je schadevergoeding aanvragen?

Als je gebeten door een hond bent of betrokken bent bij een aanrijding of ongeval op het werk, dan is de eerste stap bij aanvragen van schadevergoeding dat uw de tegenpartij aansprakelijk stelt. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat ten eerste wat algemene informatie als de naam van de tegenpartij en diens adresgegevens.

Ook wordt in een aansprakelijkheidsbrief de toedracht van de aanrijding besproken. Is er een schadeformulier, voeg dit dan bij de aansprakelijkstelling. Als een schade-aanrijdingsformulier namelijk door beide partijen ondertekend is, dan staat de inhoud hiervan en dus ook de toedracht van een ongeluk vast.

Tenslotte staan in een aansprakelijkstelling:

  • de rechtsgrond waarop de aansprakelijkstelling gebaseerd is, bijvoorbeeld een onrechtmatige daad om schending zorgplicht werkgever
  • een daadwerkelijke aansprakelijkstelling
  • het stuiten van de verjaring
  • overzicht schadeposten
  • verzoek om voorschot op de letselschadevergoeding

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan stellen wij voor u de aansprakelijkstelling op. Ook onderhandelen wij met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding en wordt er gezorgd voor een maximale slotbetaling van uw schadevergoeding.

Waar kun je schadevergoeding aanvragen?

De schadeclaim wordt in het geval van een hondenbeet of bedrijfsongeval ingediend bij respectievelijk de eigenaar van de hond en de werkgever. Er geldt hier geen verplichte verzekering, maar met name werkgever blijken in de praktijk uitstekend verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar ook bij een hondenbezitter is er vaak een verzekeraar. letselschade door een hondenbeet valt namelijk onder gezinsaansprakelijkheidsverzekering.

Alleen bij een aanrijding tussen fietsers dien je ook rechtstreeks de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Wordt u echter aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan kan de letselschadeclaim bij de letselschadeverzekeraar ingediend worden. Dit is geregeld in de wet. Voor motorvoertuigen geldt namelijk een verplichte verzekering. Dit houdt in dat iedere auto, scooter of vrachtwagen moet zorgen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Als gevolg van deze verzekerplicht kunt u direct bij de verzekeraar een schadevergoeding aanvragen.

Gelukkig hoeft u niet zelf aansprakelijk te stellen, maar doet ons letselschadeteam dit voor u. Ervaren en deskundige letselschade advocaten met ruime kennis over het letselschade recht.

Wij hielpen in 15 jaar tijd al meer dan 3000 verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval en hondenbeet. Wilt u ook gebruik maken van onze gratis rechtsbijstand bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en laat ons weten wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Op welke schadevergoeding heb ik recht?

Schadevergoeding is iets heel persoonlijks. De hoogte van schadevergoeding is dan ook afhankelijk van veel factoren, zoals de ernst van het letsel en de duur en gevolgen van letsel. Zo zal met name bij blijvend letsel en arbeidsongeschiktheid de schade hoger uitvallen dan gemiddeld. Maar ook de looptijd van de schade speelt een rol.

Een letselschadevergoeding bestaat ten eerste uit materiële schade. Dit zijn de kosten die gemaakt worden zoals het verplicht eigen risico, kosten gemaakt voor het reizen en kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Daarnaast zijn er schadeposten als loonschade, inkomensschade van een zelfstandig ondernemer en schade veroorzaakt door een studievertraging.

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht hebt? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschade advocaten. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Icon

Een aanrijding buiten uw schuld

Als u buiten uw schuld om een aanrijding is overkomen, dan dient de aansprakelijke partij uw letselschadevergoeding te betalen. De volgende schadeposten maken deel uit van de schadevergoeding bij letselschade:

  • Schade door arbeidsongeschiktheid
  • Medische kosten
  • Kosten voor huishoudelijke hulp (ook mantelzorg)
  • Vervoerskosten
  • Kosten voor verzorging en verpleging
  • Onderhoudskosten huis en tuin
  • Een studievertraging
  • Smartengeld.

Lees ook: smartengeld na een aanrijding

Letselschade is persoonlijk. Niet iedereen heeft dezelfde schadeposten. Wilt u weten waar u recht op heeft? Neem contact met ons op en bespreek uw situatie met een ervaren letselschade advocaat. Bel 0800 278 4626 of bericht ons!

Letselschade jurist vs letselschade advocaat

Er zijn veel personen die aanbieden letselschade te verhalen:

  1. Letselschade advocaat
  2. Letselschade jurist
  3. Letselschade bureau
  4. Rechtsbijstandverzekeraar

Een letselschade advocaat is de enige van bovengenoemde personen die zich ook daadwerkelijk zo mag noemen. Hier gaat een lange en zware opleiding aan vooraf. Een letselschade advocaat mag ook procederen als dat nodig is. Een letselschade jurist mag dit niet.

Bij een letselschadebureau werken vaak geen letselschadejuristen, laat staat letselschade advocaten. Hetzelfde geldt door een rechtsbijstandsverzekeraar. Wij adviseren u daarom voor een letselschade advocaat te kiezen bij letselschade, zeker bij ernstig letsel.

Kiest u voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten? Dan kiest u voor kwaliteit en ervaring. En wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos op de aansprakelijke partij!

No-cure-no-pay- advocaat

In letselschade komt vaak de term no-cure-no-pay voorbij bij het verhalen van letselschade na een aanrijding. Dit houdt in dat een letselschadespecialist alleen betaald als hij de letselschadezaak tot een goed einde heeft gebracht. No cure no pay houdt een resultaatverplichting in, dit in tegenstelling tot een inspanningsverplichting.

Bij no cure no pay betaalt u veelal een percentage van uw letselschade aan uw letselschade jurist. Wij werken echter volledig kosteloos voor u!

Vooral letselschadebureaus noemen de term no-cure-no-pay. Is er echter een aansprakelijke partij (in 99,9% van de gevallen), dan is no cure no pay helemaal niet nodig. Uw letselschadevergoeding dient dan immers al voor 100% betaald te worden. Het systeem van no cure no pay is derhalve bij letselschade niet nodig en wij adviseren u dan ook hier nooit mee akkoord te gaan.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Als fietser aangereden

Bent u op de fiets aangereden? Bij een aanrijding fietser vs auto heeft u als fietser altijd recht op een schadevergoeding. Dit is in de wet vastgelegd in artikel 185 van de Wegenverkeersweg. Deze wet luidt:

Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of verplicht om die schade te vergoeden

Bij een aanrijding met de fiets betekent dit dat als u als fietser aangereden bent, ten minste 50% van uw letselschade vergoed wordt, ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

Als fietser aangereden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u snel en volledig kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Icon

Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Was u betrokken bij een kop staat botsing ? Dit is een van de meest voorkomende aanrijdingen welke vooral voorkomt omdat mensen te laat reageren op een file of een stoplicht.

Een aanrijding van achteren kan vervelend letsel met zich meebrengen. Zo zien wij dat veel mensen een whiplash oplopen. Bij een whiplash gaat het om het verrekken van de nekspier, waarbij het hoofd naar achteren en vervolgens voren wordt gedrukt.

Het verhalen van letselschade na een aanrijding van achteren kan voor problemen zorgen, zeker in het geval van een whiplash. Laat u daarom goed bijstaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en gegarandeerd kosteloos!

Nekklachten na een aanrijding

Pijn in de nek na een aanrijding komt met name voor bij een kop staart botsing. Bij een dergelijk verkeersongeval wordt de nek met snelheid heen en weer geslingerd. Hierdoor ontstaat spierpijn in de nek. Wij noemen dit een whiplash.

Een whiplash komt veel voor na een aanrijding. Het probleem bij pijn in de nek na een aanrijding is dat er geen letsel te zien is. Het is ‘niet-objectiveerbaar’ letsel. En dit bemoeilijkt het verhalen van uw letselschade.

Bij Brugman Letselschade Advocaten weten wij precies hoe om te gaan met whiplash letsel. Neemt u daarom bij pijn in uw nek na een aanrijding contact met ons op. Wij helpen u graag en 100% kosteloos!

Symptomen whiplash

Nekpijn na een ongeval is niet het enige symptoom van een whiplash. Dit zijn naast nekklachten de 10 meest voorkomende whiplash symptomen:

  1. Schouderklachten
  2. Hoofdpijn
  3. Vermoeidheid
  4. Concentratieproblemen
  5. Vergeetachtigheid
  6. Tintelingen in vingers
  7. Misselijkheid
  8. Draaierigheid
  9. Slapeloosheid
  10. Visus klachten.

Heeft u symptomen van een whiplash? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u verder. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Whiplash klachten na een aanrijding

Ervaart u whiplash klachten na een aanrijding? Dan is het volgende van belang:

  1. Laat uw whiplash klachten onderzoeken
  2. Zorg ervoor dat uw whiplash klachten in uw dossier genoteerd worden
  3. Vraag een doorverwijzing naar een fysiotherapeut
  4. Neem contact op met uw letselschade advocaat

Op deze manier voorkomt u discussie over het causaal verband tussen het ongeval en uw whiplash symptomen. Dit is belangrijk voor uw recht op een schadevergoeding.

Niet alleen bij whiplash symptomen speelt er vaak een discussie over het causaal verband. Ook bij rugletsel door een ongeval wordt er gesproken van zogeheten niet objectiveerbaar letsels en is het belangrijk onder behandeling van een arts te blijven.

Aanrijding fietser met fietser

Er zijn niet altijd motorvoertuigen bij een aanrijding betrokken. Ook een aanrijding fietser met fietser komt geregeld voor. De fiets die de verkeersfout maakt moet dan de letselschade van de andere fietser vergoeden.

Bent u als fietser aangereden door een fietser? Vraag dan altijd of de ander verzekerd is tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit voorkomt problemen bij het verhalen van uw letselschade.

Vult u bij een aanrijding fietser met fietser ook altijd een aanrijdingsformulier in, deze zijn ook geschikt bij een aanrijding met de fiets!

Letselschade vergoeding na een aanrijding

Na een aanrijding heeft u recht op een letselschadevergoeding als een ander aansprakelijk is. Of indien u een SVI- verzekering heeft. Een letselschade vergoeding na een aanrijding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Deze schade staat beter bekend als smartengeld.

Recht op smartengeld na een ongeluk is er als u bij een ongeval gewond bent geraakt. Het is een vergoeding voor:

  • Pijnklachten
  • Angstklachten in het verkeer
  • Een PTSS
  • Verdriet om wat er is gebeurd.
  • Depressie
  • Boosheid
  • Het niet meer kunnen doen van hobby’s
  • Psychische klachten

Icon

Letselschade vergoeding verhalen

Wilt u na een aanrijding uw letselschade vergoeding verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt!

Voor ons rechtsbijstand maakt u geen kosten. Deze worden net als uw schade verhaald op de aansprakelijke partij. Wij verhalen uw letselschade dus 100% kosteloos voor u.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht voor het verhalen van uw letselschade door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij helpen u graag!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat in Eindhoven en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Voor een letselschade jurist van Letselschade Kompas klikt u hier

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar