Stel deze en andere vragen an uw letselschade advocaat!
Wat is een vaststellingsovereenkomst bij letselschade?

Vaststellingsovereenkomst letselschade

Een letselschadezaak eindigt meestal met een vaststellingsovereenkomst. In deze bijdrage leggen wij u uit wat een vaststellingsovereenkomst bij letselschade precies betekent. Ook vertellen wij u waar u goed op moet letten als u een vaststellingsovereenkomst ontvangt. De inhoud van een vaststellingsovereenkomst is namelijk heel belangrijk. Vaak kunt u op de inhoud ervan namelijk niet meer terugkomen!

Bij Brugman Letselschade Advocaten controleren wij kosteloos uw vaststellingsovereenkomst. Heeft u dus letselschade en vraagt de verzekeraar u een vaststellingsovereenkomst te tekenen? Neem dan contact met ons op via 0800 2784626 of mail ons voor gratis advies.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Indien u het slachtoffer bent van een aanrijding of arbeidsongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Uw schade regelt u vaak met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. De afspraken die u hiermee maakt, worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Hierin staat meestal het schadebedrag dat u ontvangt. Ook staat er vaak in dat “beide partijen elkaar finale kwijting verlenen”. Maar wat betekent dit nu en moet u de vaststellingsovereenkomst eigenlijk zomaar tekenen?

Het is niet verstandig om een vaststellingsovereenkomst zomaar te ondertekenen. Laat deze altijd beoordelen door een letselschade advocaat of letselschade jurist met kennis van het letselschade recht.

Wat betekent finale kwijting bij een vaststellingsovereenkomst

Finale kwijting wil niks anders zeggen dan dat u na ondertekening niks meer van de aansprakelijke partij en diens verzekeraar te vorderen heeft. Dit is geen probleem als u weer volledig hersteld bent van het ongeval. Maar wat als u nog klachten heeft? Of als er een kans is op klachten in de toekomst? Dan is het niet verstandig om uw letselschadedossier tegen finale kwijting te regelen. U doet zichzelf dan mogelijk te kort. Als u immers in de toekomst nog schade lijdt, dan kunt u niet meer bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar terecht.

Voorbehoud in vaststellingsovereenkomst

Als u nog klachten heeft door het het verkeersongeval of een hondenbeet of als u bang bent dat u in de toekomst nog meer klachten en daarmee letselschade zult lijden, dan is het niet verstandig om uw dossier tegen finale kwijting te regelen. Er dienen dan in de vaststellingsovereenkomst een aantal waarborgen voor de toekomst opgenomen te worden. Dit noemen wij voorbehouden of excepties. Deze worden door uw letselschade advocaat in samenspraak met de medisch adviseur bepaald. Bijvoorbeeld omdat er in de toekomst een kans op artrose of ander letsel is.

Een voorbehoud betekent dat u uw letselschade dossier tegen finale kwijting regelt, maar dat er een aantal uitzonderingen op de finale kwijting gemaakt worden. Bijvoorbeeld een voorbehoud voor het geval u in de toekomst weer klachten krijgt welke het gevolg zijn van het ongeval in het geval dat de klachten toenemen. Mocht u inderdaad klachten krijgen of verergeren deze, dan kunt u met het voorbehoud wederom een beroep doen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Kosteloos controleren vaststellingsovereenkomst

Bent u het slachtoffer van een ongeval en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat uw vaststellingsovereenkomst dan kosteloos door ons controleren door onze letselschade advocaten. Dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar