Bent u gewond geraakt bij een tractor ongeluk?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade door een tractor ongeluk

U bent gewond bij een tractor ongeluk. Of dit nu een aanrijding is geweest op de openbare weg of op het land, u heeft in de meeste gevallen recht op een letselschade vergoeding.  Bij Brugman Letselschade Advocaten geven wij u een gratis letselschade advies en verhalen wij 100% kosteloos uw letselschade op de veroorzaker van het ongeluk.

In Nederland gebeuren jaarlijks veel tractor ongelukken, helaas vaak met ernstig letsel tot gevolg. Dan is het belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn en welke schadeposten bij letselschade vergoed worden. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij. Wij zorgen dat alles op financieel en medisch gebied geregeld wordt terwijl u revalideert van uw letsel.

Letselschade verhalen na een trekker ongeluk

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Daarom staat in de wet dat u bij letselschade door toedoen van een ander recht heeft op kosteloze rechtsbijstand. Hierbij kunt u gebruik maken van diverse aanbieders, waaronder letselschade advocaten, een letselschade jurist of een letselschade buro.

Alleen bij een letselschade advocaat weet u zeker dat u met een echte specialist te maken heeft. Deze is namelijk lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. En zij staat onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een ervaren, erkende en betrouwbare letselschade expert.

Iedereen in Nederland mag een letselschade buro openen en iedereen mag zich letselschade jurist noemen. Er zijn dan ook nogal wat cowboys actief in het letselschaderecht. Wij adviseren u daarom bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet uw letselschade na een trekker ongeluk te laten verhalen door een letselschade advocaat.

Icon

Wat te doen na een tractor ongeval

Of het nu gaat om een auto ongeluk met een trekker of dat u als fietser aangereden door een tractor bent, deze tips zijn van belang:

 1. Vul altijd ter plaatse een aanrijdingsformulier in
 2. Laat deze door de tegenpartij ondertekenen
 3. Bel bij twijfel altijd de politie
 4. Ga na een tractor ongeluk altijd naar een arts en laat uw letsel vaststellen
 5. Indien mogelijk, maar foto’s van de ongevalslocatie
 6. Stel zo spoedig mogelijk de bezitter van de tractor aansprakelijk of
 7. Bel uw letselschade advocaat.

Door deze tips op te volgen voorkomt u veel discussie met de tegenpartij over de toedracht van het ongeval. Vaak stellen WA- verzekeraars dat het verband tussen het trekker ongeluk en het letsel ontbreekt. Dit kan niet als direct na het ongeval bij een arts bent geweest en deze het letsel registreert.

Wilt u een schadeclaim indienen na een ongeval? Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. En dit doen wij 100% kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Icon

Letsel bij een tractor ongeval

Letsel wordt onderverdeeld in licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar letsel. U kunt hierbij denken aan:

 • Botbreuken
 • Tibia-plateau fractuur
 • Gekneusde of gebroken ribben
 • Whiplash klachten
 • Hersenletsel
 • Spierpijn klachten
 • Een dwarslaesie
 • Hoofdpijnklachten

Ongeluk tractor fietser

U bent als fietser aangereden door een tractor. Dan is de kans groot dat u hieraan (ernstig) letsel heeft overhouden. U bent als fietser immers veel kwetsbaarder dan een motorvoertuig. Daarom beschermd de wet u en wel in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op grond van deze wet heeft u als u op de fiets aangereden bent namelijk altijd recht op een schadevergoeding.

Heeft u als fietser zelf bijgedragen aan het ongeval, bijvoorbeeld omdat u door rood licht bent gereden of geen voorrang verleende? Dan ontvangt u 50% van uw letselschade vergoed, behoudens als de tractor bestuurder overmacht kan aantonen. bij kinderen tot 14 jaar is de schadevergoedingsplicht zelfs 100%.

Bent u dus betrokken bij een ongeluk tractor fietser, dan heeft u altijd recht op de vergoeding van een deel van uw letselschade.

Wilt u de aansprakelijke partij aansprakelijk stellen? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Letselschade vergoeding

Als er na het aansprakelijk stellen een erkenning van de aansprakelijkheid volgt, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Uw letselschade dient dan te worden begroot. Maar wat is letselschade nu eigenlijk en uit welke schadeposten bestaat letselschade?

Letselschade is de schade die u oploopt omdat u bij een ongeval gewond bent geraak of door een hond gebeten bent. Het bestaat uit enerzijds materiële schade en anderzijds immateriële schade. Dit wordt meestal smartengeld genoemd.

Bij materiële schade gaat het met name om:

 1. Medische kosten (eigen risico en eigen bijdrage)
 2. Schade door arbeidsongeschiktheid
 3. Een studievertraging
 4. Verzorgingskosten en kosten voor verpleging
 5. Reiskosten
 6. Vergoeding voor ziekenhuisopname
 7. Kosten voor huishoudelijke hulp
 8. Onderhoudskosten huis en tuin

Icon

Wat is smartengeld

Al deze schadeposten zijn op geld te waarderen. bij smartengeld is dit anders. Maar wat is smartengeld? Het is een vergoeding voor:

 1. Pijnklachten door het ongeval
 2. Angstklachten
 3. Verdriet
 4. Ontsierende littekens
 5. PTSS
 6. Psychische klachten
 7. Boosheid en frustratie

Bij het iemand aansprakelijk stellen verzoeken wij altijd om de materiële schade en het smartengeld te vergoeden. Daarnaast heeft u wellicht een gezinsongevallenverzekering. Op basis van deze verzekering kunt u nog een aanvullende vergoeding ontvangen.

Aansprakelijk stellen

Wilt u iemand aansprakelijk stellen na een tractor ongeval? Neemt u dan contact met ons op, wij verhalen kosteloos uw letselschade voor u op de aansprakelijke partij! Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen ervaren en deskundige letselschade advocaten. Veel van hen zijn ook lid van de vereniging van letselschade advocaten. U wordt dus bijgestaan door een echte specialist!

Na het aansprakelijk stellen begroten wij de schade. Wij vragen een voorschot op uw letselschade aan en zorgen dat uw letselschade voortvarend en maximaal vergoed wordt. En met 8 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar