Onze letselschade advocaat in Leeuwarden helpt u kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Leeuwarden?

Letselschade advocaat Leeuwarden

Door een auto aangereden, een ongeval op het werk of gebeten door een hond. Als u hieraan letsel heeft overgehouden, dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen hiervan. In Leeuwarden kunt u terecht bij onze letselschade specialisten

Voor onze rechtsbijstand betaalt u niks. De rechtsbijstandskosten worden namelijk betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke persoon. Onze rechtshulp is dus volledig gratis voor u.

Op deze pagina informeren wij u over letselschade door een aantal veel gestelde vragen te beantwoorden. Zit uw vraag er niet bij, wilt u een gratis letselschade advies of direct contact? neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vertel ons wat u is overkomen. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die een slachtoffer lijdt doordat hij of zij bij een ongeluk gewond is geraakt. Het bestaat uit materiële schade en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd.

Een letselschadevergoeding kwam vroeger alleen het slachtoffer van een achterop aanrijding, ongeluk op het werk of hondenbeet toe. Tegenwoordig is de groep gerechtigden uitgebreid. Zo hebben bepaalde familieleden van een slachtoffer met ernstig letsel of nabestaanden na overlijden recht op smartengeld, affectieschade genoemd. Bent u getuige van een ongeval, dan is er onder voorwaarden recht op een vergoeding van shockschade.

Meer over affectieschade en shockschade vindt u door op de links te klikken.

Wat doet een letselschade advocaat?

In artikel 6:96 BW is opgenomen dat na een kop-staartbotsing, bij werkgeversaansprakelijkheid en bij aansprakelijkheid voor dieren er recht is op gratis juridische bijstand. Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk?

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u gedurende het gehele letselschade traject. Dit houdt in dat wij u eerst een letselschade advies geven. Vervolgens onderzoeken wij de aansprakelijkheid en stellen een aansprakelijkstelling op. Hiermee wordt de aansprakelijke persoon aansprakelijk gesteld.

Samen met u inventariseren wij de schadelijke gevolgen die het ongeluk of de hondenbeet voor u heeft en stellen wij een schadestaat op. Deze sturen wij naar de verzekeraar en er wordt een voorschot op de schade voor u geregeld. Daarnaast discussiëren wij voor u met de letselschade jurist van de verzekeraar en regelen wij een maximale schadevergoeding voor u.

Welke letselschade bedragen vallen onder letselschade?

De letselschade bedragen die onder een letselschade vergoeding vallen kunnen onderverdeeld worden in materiële schade en smartengeld. Onder een letselschade vergoeding vallen onder andere de volgende letselschade bedragen:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • mantelzorg
 • overname van huishoudelijke taken
 • medische kosten
 • honden uitlaatservice
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten

Bij smartengeld gaat het om een vergoeding van pijnklachten, angstklachten, verdriet en ander leed dat u door het ongeluk is aangedaan. Wilt u dat wij uw letselschade berekenen of uw smartengeld berekenen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Leeuwarden. Zij helpt u graag bij het claimen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade opgelopen in Leeuwarden?

Als u letselschade heeft opgelopen in Leeuwarden, hoeft u de juridische complexiteit niet alleen het hoofd te bieden. Ons team van toegewijde letselschade advocaten in Leeuwarden staat klaar om u de nodige ondersteuning en expertise te bieden. Of u nu letsel heeft opgelopen bij een auto-ongeval, een bedrijfsincident of gebeten bent door een hond, onze ervaren advocaten begeleiden u door het hele schadeproces.

Bij Brugman Letselschade Advocaten begrijpen we de lichamelijke, emotionele en financiële tol die letselschade in uw leven kan eisen. Daarom bieden wij kosteloze rechtshulp voor uw zaak. Onze kosten worden gedekt door de verzekeraar van de aansprakelijke partij, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over voorafgaande kosten. Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat u de compensatie krijgt waar u recht op heeft, terwijl u zich kunt richten op uw herstel.

Handige letselschade tips van onze advocaten

 1. Verzamel bewijsmateriaal van het ongeval, zoals foto’s, getuigenverklaringen en eventuele camerabeelden.
 2. Houd een gedetailleerde administratie bij van alle medische kosten en andere uitgaven die verband houden met het letsel.
 3. Maak aantekeningen van de geleden pijn, beperkingen en impact op uw dagelijks leven om uw smartengeld claim te ondersteunen.
 4. Meld het ongeval en uw letsel zo snel mogelijk bij de relevante partijen, zoals werkgever, verzekeraar of hondenbezitter.
 5. Raadpleeg altijd een arts voor een grondige medische evaluatie, zelfs als uw letsel aanvankelijk mild lijkt.
 6. Vermijd het ondertekenen van enige vorm van schikkingsvoorstel zonder eerst juridisch advies in te winnen.
 7. Neem contact op met een ervaren letselschade advocaat voor persoonlijk advies en professionele juridische ondersteuning.
De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Lisa van Diepen is letselschade advocaat bij Brugman Letselschade Advocaten
Lisa van Diepen
Letselschade advocaat

Van Lisa kunt u verwachten dat zij zich volledig voor u inzet als slachtoffer van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Bij Lisa
bent u dan ook aan het juiste adres voor het claimen van uw letselschade.

Contact

mr. Kamphuijs is 1 van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten. Zij is advocaat van ons kantoor te Amsterdam
Iris Kamphuijs
Letselschade jurist

Iris is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet. Met haar ervaring en kennis is zij uitstekend in staat u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Contact

Wie is er aansprakelijk bij een ongeval in Leeuwarden?

Wie aansprakelijk is is afhankelijk van het soort ongeval dat u is overkomen. Bij een kettingbotsing bijvoorbeeld zijn de bestuurder die achterop rijdt en het achterste voertuig aansprakelijk. Bent u op de fiets aangereden door een auto, dan is de autobestuurder altijd aansprakelijk voor ten minste 50% (bij eigen schuld) tot 100% als de aanrijding tussen de fietser- auto waarbij de automobilist aansprakelijk is.

Bij een bedrijfsongeval dient de werkgever op te komen voor uw kosten en schade. Dit als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Hiervan is heel snel sprake waardoor een werkgever eigenlijk bijna altijd aansprakelijk is.

Werkgeversaansprakelijkheid is er in de volgende gevallen:

 • een arbeidsongeval
 • bij een verkeersongeval onder werktijd
 • indien er sprake is van letsel door een fout van een collega

Tenslotte is op grond van artikel 6:179 bij aansprakelijkheid voor dieren de bezitter van het dier aansprakelijk. Bij een hondenbeet dus de hondenbezitter. Er is sprake van een risico aansprakelijkheid, dit betekent dat bij een hondenbeet er altijd recht op een schadevergoeding is, ook bij een oppervlakkige hondenbeet.

Bedrijfsongeval in Leeuwarden?

Een heftruck ongeval, een val van een trap of vingerletsel door een defecte machine. In al deze gevallen is er sprake van een bedrijfsongeval. Er is met andere woorden letsel of er zijn klachten na een ongeval op het werk. Wij spreken dan van een bedrijfsongeval.

Het is altijd verstandig een u overkomen bedrijfsongeval te melden bij de werkgever. Deze is zelf verplicht om een bedrijfsongeval te melden onder de volgende omstandigheden:

Gebeten door een hond, wat nu?

Bent u gebeten door een hond? Aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. Op grond van dit wetsartikel is de hondenbezitter aansprakelijk voor de schade die u na een hondenbeet lijdt.

Om er voor te zorgen dat u uw schadevergoeding kunt verhalen bij een hondenbeet adviseren wij u om:

 • altijd alle contactgegevens van de hondenbezitter te noteren en niet alleen een telefoonnummer
 • namen en contactgegevens van eventuele getuigen op te schrijven
 • uw letsel te laten beoordelen door een arts. U kunt namelijk na een hondenbeet tetanus oplopen en dit is gevaarlijk
 • direct na de hondenbeet een letselschade advocaat in Leeuwarden van ons kantoor in te schakelen. Wij zorgen dan dat uw letselschadevergoeding snel en maximaal betaald wordt.

Contact met uw letselschade advocaat in Leeuwarden

Bent u slachtoffer van letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze toegewijde letselschade advocaat in Leeuwarden staat voor u klaar om kosteloos uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij. Wij begrijpen dat het omgaan met letselschade een emotionele en complexe situatie kan zijn, en daarom is het van cruciaal belang om de juiste juridische bijstand te krijgen.

Bij Brugman Letselschade Advocaten staan we bekend om onze vastberadenheid om maximale compensatie te verkrijgen voor onze cliënten. Of het nu gaat om lichamelijke verwondingen, inkomensverlies, medische kosten of smartengeld, onze ervaren letselschade advocaten hebben de expertise om u effectief te vertegenwoordigen en uw rechtmatige vergoeding veilig te stellen.

Aarzel niet om ons te bellen op 0800 278 4626 (gratis) voor een vrijblijvend gesprek, waarbij we uw situatie zorgvuldig zullen bespreken en u voorzien van persoonlijk advies. Als u liever het contactformulier invult, zullen we snel reageren en ervoor zorgen dat uw zaak de aandacht krijgt die het verdient. Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn we er trots op dat we onze cliënten bijstaan in hun strijd voor rechtvaardigheid en een eerlijke vergoeding. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we u kunnen helpen uw leven weer op de rails te krijgen na een ongeval.

Iris Kamphuijs, letselschade jurist

Iris Kamphuijs, letselschade jurist

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Mr. B.M. Telderstraat 7
6842 CT  Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

Amstel
Joop Geesinkweg 901-999
1114 AB Amsterdam – Duivendrecht

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar