Hebt u verwondingen of klachten door een aanrijding?
Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag!

Aangereden door een auto: 9 veel gestelde vragen

Aangereden worden door een auto is een hele nare ervaring die zowel persoonlijk als financieel flinke gevolgen kan hebben. Gelukkig kunt u bij letselschade vaak gebruik maken van

gratis juridische hulp van onze letselschade advocaten. Hoe dit kan leest u door op de linkt hiervoor te klikken.

In deze bijdrage geven wij antwoord op 10 veel gestelde vragen na een aanrijding. Zit uw antwoord er niet bij en/ of wilt u aanspraak maken op een schadevergoeding nadat u aangereden bent door een auto? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Inhoudsopgave

 1. aangereden door een auto, waar moet ik aan denken?
 2. aangereden door een auto, wie is aansprakelijk?
 3. wie is schuldig bij een achterop aanrijding?
 4. als fietser aangereden door een auto, heb ik recht op schadevergoeding?
 5. op de scooter aangereden door een auto, hoe zit het met mijn schade?
 6. als voetganger aangereden door auto, is er altijd recht op een letselschade vergoeding?
 7. wat is letselschade?
 8. wat valt er onder een schadevergoeding?
 9. gratis juridische rechtsbijstand, hoe kan dat?

Aangereden door een auto, waar moet ik aan denken?

Als u bent aangereden door een auto, komt er veel op u af. Met deze checklist hopen wij u een beetje te helpen:

 1. Vul bij een auto ongeluk altijd het schadeformulier in en laat deze ondertekenen door de tegenpartij.
 2. Als er getuigen van het ongeluk zijn, noteer namen en contactgegevens.
 3. Maak indien mogelijk foto’s van de schade van de fiets, scooter of auto
 4. Is de auto doorgereden? Doe binnen 14 dagen aangifte en schakel het Waarborgfonds in
 5. Letsel na het ongeval? Meld het letsel direct bij de huisarts of spoedeisende hulp
 6. Schakel zo snel mogelijk juridische hulp in

Aangereden door een auto, wie is aansprakelijk?

Of u nu in de auto aangereden bent door een auto, dan de verzekeraar van het voertuig aansprakelijk voor uw letselschade. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn namelijk verplicht verzekerd en op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen kunt u de autoverzekering rechtstreeks aansprakelijk stellen. Naast de WAM- verzekeraar is de eigenaar van de auto aansprakelijk.

Wie is schuldig bij een achterop aanrijding?

Dit is geregeld in een aantal wetsartikelen. De belangrijkste is artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens: “De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.”. De hoofdregel is dus dat het achterste voertuig schuldig is aan de achterop aanrijding. Onder omstandigheden kan dit anders zijn, bijvoorbeeld bij plotseling remmen of als u afgesneden wordt.

Als Fietser aangereden door auto, heb ik recht op schadevergoeding?

Bent u als fietser aangereden door een auto, scooter of vrachtwagen? Dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding. Dit is in de wet bepaald en wel in artikel 185 wvw. Bij een aanrijding fietser-auto ontvangt de fietser 100% van de schade vergoed bij schuld van de auto en ten minste 50% bij eigen schuld van de fietser. Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd 100% van de schade vergoed bij een fietsongeluk.

Op de scooter aangereden door een auto, hoe zit het met mijn schade?

Om bij een scooterongeluk voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van schuld van de automobilist. Er is dan recht op een volledige schadevergoeding. Dit houdt in dat de schade aan de scooter wordt vergoed, maar de letselschade, waaronder inkomensschade en smartengeld.

Heeft u tijdens het werk op de scooter een aanrijding of eenzijdig ongeval meegemaakt? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en dient de werkgever uw schade te vergoeden! Buiten het werk om kunt u bij een eenzijdig ongeval of eigen schuld een beroep doen op de schade opzittendenverzekering.

Als voetganger aangereden door auto, is er altijd recht op een letselschade vergoeding

Wat hiervoor geschreven is over een fietsongeluk, geldt ook al u als voetganger aangereden bent door een auto. Bent u aangereden op het zebrapad of zag een auto u te laat? U heeft altijd recht op een letselschade vergoeding, ook als u zelf niet oplette of overstak waar het niet was toegestaan. Dit geldt overigens niet alleen als u aan het wandelen bent, ook als u als hardloper aangereden bent kunt u een schadevergoeding eisen.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Lisa van Diepen
Letselschade advocaat

Van Lisa kunt u verwachten dat zij zich volledig voor u inzet als slachtoffer van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Bij Lisa
bent u dan ook aan het juiste adres voor het claimen van uw letselschade.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Wat is letselschade?

Als u betrokken bent bij een ongeluk en hierbij gewond raakt of klachten heeft, dan is er bij schade recht op een schadevergoeding. Deze schade wordt letselschade genoemd. Het bestaat enerzijds uit alle kosten die u maakt en anderzijds uit schade als inkomensschade. Naast deze materiële schade maakt het smartengeld onderdeel uit van de letselschade vergoeding.

Wat valt onder een schadevergoeding?

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

 1. Inkomensschade
 2. Medische kosten (eigen risico)
 3. Reiskosten
 4. Studievertraging
 5. Pensioenschade
 6. Onderhoudskosten huis en tuin
 7. Verpleging en verzorgingskosten
 8. Kosten voor hulp in het huishouden
 9. Reparatie en vervangingskosten
 10. smartengeldvergoeding

Gratis juridische rechtsbijstand, hoe kan dat?

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u altijd 100% kosteloos. In artikel 6:96 is namelijk uitgemaakt dat de aansprakelijke persoon de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Wij claimen rechtsbijstandskosten dus direct bij de WAM- verzekeraar. Op deze manier kunnen wij u gratis juridische hulp bij letselschade aanbieden!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar