Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Betrokken bij een kettingbotsing, wat nu?

Volgens de ouderwetse encyclopedie is een kettingbotsing een verkeersongeluk waarbij meerdere auto’s zijn betrokken. Van een kop-staartbotsing wordt gesproken als er slechts twee voertuigen bij een verkeersongeval zijn betrokken. Maar hoe dan ook, als u bent betrokken bij een dergelijk ongeval, dan is het natuurlijk de vraag wie uw schade moet betalen. Bent u bij het ongeval gewond geraakt, dan spreken we over letselschade.

Icon

Wie is aansprakelijk bij een kettingbotsing?

Volgens de Wegenverkeerswet 1994 moet iedereen zich veilig op de weg gedragen. In artikel 6 van dezelfde wet staat dat een deelnemer aan het verkeer zich niet zo mag gedragen dat door hem een verkeersongeval plaatsvindt. Dit betekent dat het motorvoertuig dat een fout maakt aansprakelijk is voor uw letselschade. Is er een schade inzittendenverzekering? Dan kunt u ook deze verzekering aanspreken.

Verzekeraars hebben onderling afgesproken dat de achterop rijdende auto de schade van diens voorganger betaalt.  Na een ongeval zit u er echter niet op te wachten om uit te zoeken wie er nu aansprakelijk is. Daarom doen wij dit voor u. Onze ervaren en deskundige letselschade advocaten nemen alle zorgen voor u uit handen en zorgen ervoor dat uw letselschade keurig en snel verhaald wordt.

Bent u betrokken geweest bij een kettingbotsing en wil u weten wie er aansprakelijk is voor uw letselschade? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Wat te doen na een kettingbotsing?

Als het bij een kettingbotsing duidelijk is wie er fout is, dan zal er weinig discussie zijn over wie er aansprakelijk is. Toch komen er geregeld problemen voor. Want wie is er aansprakelijk al u wordt “doorgedrukt” door een ander voertuig? Is dit de persoon die achterop u rijdt of de achterste persoon bij de kettingbotsing?

Om deze discussie te voorkomen is het verstandig om de contactgegevens van getuigen te noteren en om een schade-aanrijdingsformulier in te vullen. Bel desnoods de politie zodat deze een onderzoek kunnen doen naar de toedracht van het ongeval. Dit kan veel discussie bij een kettingbotsing voorkomen.

Icon

Kosteloze rechtsbijstand bij een kettingbotsing

Er zijn veel kantoren die adverteren met gratis rechtsbijstand bij letselschade. Vaak is gratis echter niet gratis, maar betaalt u een percentage van uw letselschade aan het letselschadebureau. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij anders. Bij uw letselschade advocaat geldt dat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij, vaak een verzekeraar. Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade dan ook echt kosteloos.

Schade verhalen na een kettingbotsing

Als u bent betrokken bij een kettingbotsing en hierbij gewond bent geraakt, dan is het goed om te weten welke letselschade vergoed wordt. Conform de wet dient u volledig gecompenseerd te worden. Dit betekent dat alle schade vergoed moet worden. Concreet betekent dit dat onder andere de volgende schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen

 • Verlies aan verdienvermogen (schade in uw inkomen)
 • Medische kosten zoals het eigen risico en eigen bijdragen
 • Kosten voor huishoudelijke hulp (ook bij overname binnen het gezin of door vrienden en buren!)
 • Kosten voor onderhoud aan het huis en in de tuin.
 • Een studievertraging.
 • Reiskosten
 • Reparatiekosten
 • Kosten voor verzorging in het ziekenhuis en thuis
 • Smartengeld

Heeft u vragen over welke letselschade in uw geval na een kettingbotsing in aanmerking komen? Neemt u dan contact met uw letselschade advocaat van ons kantoor op. Wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten, altijd in de buurt!

Brugman Letselschade Advocaten is meer dan 10 jaar de specialist in het verhalen van letselschade. Wij staan voor de hoogste mogelijke kwaliteit van rechtsbijstand. Dit garanderen wij u door het lidmaatschap van onze advocaten van de LSA. Dit is de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland. Daarnaast zijn we specialist als het gaat om verzekeringsrecht. Deze combinatie maakt dat wij een sterke partij zijn als het gaat om verkeersrecht en het verhalen van letselschade op verzekeraars van motorvoertuigen.

Een kettingbotsing kan vervelende consequenties hebben. Naast het feit dat u de juiste persoon aansprakelijk moet stellen, komt u in aanmerking met artsen, fysiotherapeuten en andere behandelaars. U zit dan niet te wachten op de afwikkeling van uw schade. Dit laat u liever over aan specialisten terwijl u zich op het herstel van uw letsel richt. Uw letselschade advocaat van ons kantoor neemt het verhalen van uw letselschade daarom graag van u uit handen. En dit doen wij volledig kosteloos!

Brugman Letselschade Advocaten werkt landelijk en wij hebben inmiddels 6 afspraaklocaties door heel Nederland! Maar een intakegesprek bij u thuis is ook altijd mogelijk, waar in Nederland u ook woont!

Verhalen letselschade na een kettingbotsing

Wil u uw letselschade verhalen na een kettingbotsing? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag en voor onze hulp maakt u geen kosten. Een intakegesprek bij u thuis is altijd mogelijk. Wij werken landelijk dus zijn altijd in de buurt! Komt u liever naar ons? Wij hebben inmiddels 6 afspraaklocaties door heel Nederland! Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht voor al uw vragen en het verhalen van uw letselschade!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar