schakel ook de bedrijfsongevallenverzekering in!
Wilt u een letselschade claim indienen na een bedrijfsongeval?

Letselschade claimen op de bedrijfsongevallenverzekering

Als u een bedrijfsongeval is overkomen, dan kan de bedrijfsongevallenverzekering worden ingeschakeld. Een veel voorkomend misverstand is dat u alleen deze verzekering in kunt schakelen. U doet zich dan veel tekort. Naast een bedrijfsongevallenverzekering kunt u ook schadevergoeding eisen op de AVB, de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Op deze verzekering kunt u veel meer schade verhalen dan op de bedrijfsongevallenverzekering

Een claim op de bedrijfsongevallenverzekering kan gelijk lopen met een letselschade claim op de AVB- verzekering. In deze bijdragen leggen wij u uit dat het veel belangrijker is om uw schade te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever dan op de bedrijfsongevallenverzekering. Daarnaast vindt u hier alle benodigde informatie over letselschade claimen na een bedrijfsongeval.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval en lijdt u hierdoor schade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 2784626 voor een vrijblijvend letselschade advies en/ of het verhalen van uw letselschade na een bedrijfsongeval.

Bedrijfsongevallenverzekering

Veel werkgevers sluiten voor personeel een bedrijfsongevallenverzekering af. Deze verzekering heeft een aantal voordelen:

 • de toedracht van het ongeluk maakt niet uit
 • ook zzp’er en uitzendkrachten kunnen vaak een uitkering ontvangen
 • de bedrijfsongevallenverzekering dekt een aantal kosten die gemaakt worden

Krijgt een medewerker een ongeluk, dan keert de bedrijfsongevallenverzekering eenmalig een bedrag uit. De hoogte van het bedrag kan afhangen van:

 • het salaris van de medewerker die een bedrijfsongeval is overkomen
 • de verzekerde som

Verzekerd onder de polis van de bedrijfsongevallenverzekering zijn:

 • ongelukken tijdens het werk
 • verkeersongelukken op weg naar werk
 • alle soorten letsel, dus zowel een breuk, hersenletsel of rugklachten

Nadeel bedrijfsongevallenverzekering

Er kleeft een belangrijk nadeel aan de bedrijfsongevallenverzekering. Deze doet namelijk slechts eenmalig een uitkering. Met name bij schade als gevolg van een ongeluk dekt deze verzekering niet alle letselschade die u lijdt. U ontvangt bijvoorbeeld eenmalig een aantal maandsalarissen of een percentage van een verzekerde som. In veel gevallen blijft u met schade zitten.

Werkgeversaansprakelijkheid

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval, dan wilt u uiteraard uw volledig schade vergoed zien. Zeker als u inkomensschade heeft, veel medische kosten maakt en u langdurig of blijvende beperkingen ondervindt door het arbeidsongeval.

Uiteraard kunt u de werkgever vragen de bedrijfsongevallenverzekering in te schakelen. Veel beter is het echter op de werkgever aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. Dit lijkt misschien een grote stap, maar werkgevers zijn bijna altijd verzekerd tegen aansprakelijkheid. De schadevergoeding wordt dan door deze letselschade verzekeraar betaald.

Wel is het zo dat bij een bedrijfsongevallenverzekering de toedracht van het ongeluk niet uitmaakt. Bij een claim op de werkgever ligt dit anders. Er moet een overtreding zijn van de zorgplicht van de werkgever. Bijvoorbeeld omdat een machine verouderd was of niet goed functioneerde. Of omdat de vloer glad was. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit is ook het geval indien”

 • u tijdens werk een verkeersongeluk overkomt
 • bij letsel door een fout van een collega

Verschil bedrijfsongevallenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Het grote verschil tussen beide verzekeringen is dat bij de bedrijfsongevallenverzekering slechts eenmalig een uitkering wordt gedaan los van de hoogte van de werkelijke schade. Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt de werkelijke letselschade vergoed. Daarom is het belangrijk (ook) gebruik te maken van de aansprakelijkheidsverzekering.

 

  Schadevergoeding eisen na een bedrijfsongeval

  Is de werkgever aansprakelijk voor het bedrijfsongeval, dan kunt u schadevergoeding eisen. Hierbij kunt u zich gratis laten bijstaan door een letselschade advocaat. Dit is raadzaam omdat u dan weet dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

  Schadevergoeding bij een arbeidsongeval bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schade, beter bekend als smartengeld. De meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

  • schade in het inkomen door arbeidsongeschiktheid
  • medische kosten
  • reiskosten
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • kosten voor een tuinman of klusser
  • verzorgingskosten
  • een vergoeding voor in het ziekenhuis gemaakte kosten voor koffie enz.

  Daarnaast kunt u na een bedrijfsongeval aanspraak maken op smartengeld. Door het letsel heeft u immers pijn en zorgen. Maar ook kunt u misschien hobby’s met niet meer doen of zelfs uw werk is niet meer uit te voeren. Voor al deze niet op geld te waarderen schadeposten is smartengeld een vergoeding.

  Gratis rechtsbijstand bij letselschade

  Lijdt u schade door een bedrijfsongeval. Laat u dan adviseren door een letselschade advocaat. Hij of zij zal voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen en onderzoeken op welke letselschade bedragen u recht heeft na een ongeluk op het werk. Maar ook schakelen wij een medisch adviseur voor u in en zorgen wij dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

  Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat na een arbeidsongeval? Neen dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

  Vraag en antwoord bij letselschade

  Onze letselschade advocaten krijgen veel vragen over letselschade. Hieronder vindt u 3 veel gestelde vragen bij letselschade. Heeft u een andere vraag of wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade, klik dan op bovenstaande button voor een gratis letselschade advies.

  Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

  Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarop je een beroep kunt doen als je aansprakelijk gesteld wordt. Zowel particulieren als bedrijven hebben vaak een aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld voor het geval ze aansprakelijk gesteld worden voor schade veroorzaakt door een hondenbeet, verkeersongeluk of bedrijfsongeval.

  Er zijn verplicht en niet verplicht aansprakelijkheidsverzekeringen. De bekendste verplichte aansprakelijkheidsverzekering is de WAM verzekering, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

  Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

  Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade waarvoor je door een ander aansprakelijk wordt gesteld. Zo denkt een autoverzekering de autoschade, maar ook de letselschade van het slachtoffer van een auto ongeluk. Maar ook schade omdat uw hond iemand bijt of schade veroorzaakt door kinderen wordt gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering

  Kan ik ook voor een letselschade advocaat in Den Haag bij jullie terecht?

  Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 10 afspraaklocaties verdeeld over heel Nederland. Maar uw letselschade advocaat van ons kantoor komt ook gewoon bij u thuis om u te helpen na een bedrijfsongeluk. Dus ook voor een letselschade advocaat in Den Haag of een letselschade advocaat Rotterdam kunt u bij ons terecht. Waar in Nederland u ons ook nodig heeft kunt u een beroep op onze gratis rechtsbijstand doen.

  mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

  Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

  Letselschade opgelopen?

  Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

  Brugman Letselschade Advocaten

  Snel contact

  Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

   Neem vrijblijvend contact met ons op.
   Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

   Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Logo-Brugman-Wit

    Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

    Adres

    Brugman Letselschade advocaten
    Dick Ketlaan 2
    1687 CD Wognum

    Telefoonnummer

    0800 27 84 626

    E-mailadres

    contact@advocatenkantoorbrugman.nl

    Taalwisselaar