Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Letselschade door auto ongeluk parkeergarage?

Letselschade claimen na auto ongeluk in parkeergarage

Parkeergarages zijn vaak smal en onoverzichtelijk. Een auto ongeluk in een parkeergarage is dan ook aan de orde van de dag. Een auto die vanuit een parkeervak naar achteren rijdt en u over het hoofd ziet. Of een achterop aanrijding omdat u moet stoppen voor een ander voertuig. De aanrijding is zo gebeurd, maar kan wel tot vervelend letsel lijden zoals verwondingen en klachten. Dan is het belangrijk dat u weet hoe u letselschade kunt claimen.

Indien een ander schuldig aan de aanrijding is, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen. Hoe u dit doet, wie er schuldig is bij een auto ongeluk in een parkeergarage en op welke letselschade vergoeding u recht heeft leest u op deze pagina.

Onze letselschade advocaten hielpen al meer dan 1000 slachtoffers van letselschade. Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Onze letselschade advocaten nemen dan direct contact met u op.

Wat te doen na een auto ongeluk in een parkeergarage?

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk in een parkeergarage? Dan is het ten eerste belangrijk dat u bewijst dat de andere partij schuldig is aan de aanrijding. Want alleen in dat geval kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Slaagt u hierin niet, dan kunt u alleen mogelijk aanspraak maken op een letselschadevergoeding vanuit de schade inzittendenverzekering, de svi- verzekering.

Om te bewijzen dat de andere bestuurder schuldig aan een ongeval is, adviseren wij u als volgt

 • vul altijd het schadeformulier in.
 • teken op het schadeformulier de situatieschets
 • vul op het aanrijdingsformulier altijd uw letsel in, ook bij lichte klachten
 • laat het schadeformulier ondertekenen
 • zijn er getuigen? Vraag om contactgegevens
 • vraag bij discussie over de toedracht de camerabeelden op.
 • ga altijd langs een arts met uw letsel
 • schakel onze letselschade advocaten in

Wilt u hulp bij uw letselschade claim na een auto ongeluk in een parkeergarage? Onze letselschade advocaten staat graag voor u klaar. Wij regelen alles om u letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wie is schuldig bij een auto ongeluk parkeergarage?

Van belang voor het aansprakelijk kunnen stellen is ook dat u weet wie schuldig is bij een auto ongeluk in de parkeergarage. De schuldige partij dient immers de letselschade te vergoeden. Wie schuldig is bij een aanrijding is afhankelijk van de verkeersfout die gemaakt is.

Rijdt iemand een parkeervak uit en ziet deze persoon u over het hoofd? Dan is er sprake van een voorrangsfout. Op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet is de persoon die het parkeervak uitrijdt dan schuldig, ook als u van links komt. Het rijden uit een parkeervak is namelijk een “bijzondere verrichting” en de persoon die deze verricht moet al het overige verkeer voor laten gaan.

Een auto ongeluk in een parkeergarage kan er ook uit bestaan dat iemand bij u achterop rijdt. In dit geval is het achterste voertuig schuldig aan de aanrijding en verplicht de letselschade te vergoeden die u lijdt. Dit is alleen anders als het voorste voertuig plotseling zonder reden remt. Een situatie die zich bijna nooit voordoet. Bij een kop-staartbotsing heeft u dus in de regel recht op een letselschade vergoeding.

Gratis hulp bij letselschade

Bent u aangereden en heeft u hieraan letsel overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en 100% gratis bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button een wij nemen direct contact met u op.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Is een derde aansprakelijk of kunt u een schadevergoeding eisen op grond van de svi- verzekering? Dan is het de vraag waaruit een letselschade vergoeding bestaat. In de wet is hierover opgenomen dat u zoveel als mogelijk wordt gecompenseerd. Maar waaruit bestaat deze compensatie van letselschade?

Een letselschadevergoeding bestaat uit enerzijds materiële schade en anderzijds immateriële schade. Bij materiële schade gaat hem om kosten, zoals:

 • medische kosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • onderhoud van uw huis en tuin
 • een honden uitlaatservice
 • extra kinderopvang

Maar naast kosten lijdt u ook schade, waaronder:

 • loonschade
 • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
 • pensioenschade

Wat is immateriële schade?

Naast materiële schade bestaat er ook immateriële schade, ook wel smartengeld genaamd. Dit is een schadevergoeding voor onder andere pijnklachten die u aan een auto ongeluk in een parkeergarage lijdt, angstklachten en andere psychische klachten. Daarnaast is het een schadevergoeding voor ontsierende littekens.

Gratis hulp bij letselschade

Wilt u gratis hulp bij letselschade na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie. Klikken op onderstaande contactbutton kan ook. Laat ons weten wat u is overkomen en een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat neemt contact met u op.

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar