Laat onze letselschade advocaten uw letselschade gratis verhalen!
Heeft u Letselschade door een verkeersongeluk in Heerhugowaard?

Letselschade verkeersongeluk Heerhugowaard

Het verkeer wordt steeds drukker. Hierdoor gebeuren er steeds vaker verkeersongelukken. Ook u als inwoner van Heerhugowaard kunt met een verkeersongeluk te maken krijgen. Misschien heeft u alleen schade aan u auto of fiets. Als u echter in Heerhugowaard gewond raakt bij een aanrijding, dan is de schade van hele andere orde. U maakt dan allerlei kosten (medische kosten, reiskosten) en lijdt ook schade zoals inkomensschade.

Maar wie vergoed uw letselschade na een verkeersongeluk? En waar heeft u recht op? Met deze vragen kunt u in Heerhugowaard terecht bij onze letselschade advocaten.

De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken in Heerhugowaard. Zij hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade als gevolg van een verkeersongeluk. Zij helpen u graag. En dit doen onze letselschade advocaten kosteloos voor u als een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval.

Letselschade verkeersongeluk Heerhugowaard

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U heeft te maken met een verzekeraar waar deskundige letselschade behandelaars werken. Het is daarom goed om u in Heerhugowaard te laten vertegenwoordigen door een erkende en ervaren letselschade advocaat. Onze letselschade advocaten in de regio Heerhugowaard weet precies hoe te handelen bij een verkeersongeluk. Hij regelt het gehele letselschadetraject voor u. Zo kunt u zich richten op uw herstel.

Altijd recht op 50% van uw schade als voetganger of fietser!

Letselschade na een verkeersongeluk is geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. Op basis van deze wet heeft u als voetganger of fietser altijd recht op 50% van uw letselschade. Ook als de wederpartij stelt dat u een fout heeft gemaakt. Voorwaarde is wel dat u als voetganger bent aangereden door een motorvoertuig, dus bijvoorbeeld aangereden door een auto bent.

Is uw kind in Heerhugowaard uw kind aangereden door auto aangereden door een auto? Dan dient de verzekeraar van het motorvoertuig de schade bijna altijd volledig te vergoeden, hoe het ongeval ook is gebeurd.

Als u als bestuurder in uw auto bent aangereden, dan heeft u recht op volledig schadevergoeding als een ander motorvoertuig u heeft aangereden. Als inzittende heeft u altijd recht op vergoeding van al uw schade, ook als de bestuurder van de auto waar u in zet het ongeval heeft veroorzaakt!

In de auto of op de scooter aangereden door een auto

Bovenstaande regeling bij een fietsongeluk is niet van toepassing bij een auto ongeluk of scooterongeluk. Bent u op de scooter aangereden door een auto of is er sprake van een auto botsing, dan is aansprakelijk de persoon die een verkeersfout heeft gemaakt. De rechtsgrond voor deze aansprakelijkheid is artikel 6:162 BW. Of er aansprakelijkheid is hangt dan af van de “Kelderluik criteria“. U vindt deze criteria door op de link te kikken.

Is er bijvoorbeeld sprake van een kop-staart botsing, dan is de persoon die de achterop aanrijding veroorzaakt aansprakelijk. De bestuurder die achterop gereden is dient dan uw letselschade te vergoeden.

Eenzijdig ongeval en svi- verzekering

Bent u betrokken bij een eenzijdig ongeval of bent u zelf achterop gereden bij een auto? Dan kunt u toch een letselschade claim indienen en wel op grond van de svi- verzekering. Meer informatie over letselschade claimen op de svi- verzekering? Klik op de link en u vindt alle benodigde informatie.

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar