Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Wat als je contract niet verlengd wordt door een ongeval?

Hoe lang duurt het voordat mijn letselschade vergoed wordt?

Een letselschadezaak kan lang duren, dit is vrij normaal, maar voor u als slachtoffer van een ongeval wel heel vervelend. U wilt immers weer door met uw leven en snel kunnen beschikken over uw letselschade vergoeding. Soms is het echter nodig om de tijd te nemen voor de afwikkeling bij letselschade. Bijvoorbeeld omdat het letsel en de klachten in kaart gebracht moeten worden.

Onze letselschade advocaten zorgen dat er geen tijd verloren gaat aan zinloze discussies en pakken uw dossier zo snel mogelijk op. Om de reeds geleden schade te verhalen zorgen wij wel dat u direct na het ongeluk een letselschade voorschot ontvangt. De geleden schade is dan als vergoed. Een voorschot op uw letselschade vergoeding verzoeken wij periodiek, zodat u niet zelf met schade blijft zitten.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Lijdt u letselschade door een ongeluk en wilt u deze verhalen op de aansprakelijke partij? Vraag u zich af hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en een van onze letselschade advocaten neemt direct contact met u op.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Als een ander schuldig is aan een ongeluk, dan is er recht op een schadevergoeding. Maar hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt? Dit hangt af van diverse factoren:

 • de mate en ernst van uw letsel. Hoe ernstiger het letsel dat u lijdt is, hoe meer onderzoek er nodig is en hoe meer tijd er nodig is om uw letselschade te berekenen en te verhalen.
 • de duur van de klachten en beperkingen. Zijn deze van tijdelijke aard, dan kan de letselschade claim snel geregeld zijn. Duren de klachten en beperkingen voort, dan is meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of een beperking in het huishouden.
 • of er sprake is van blijvend letsel of tijdelijke letsel. Met name bij blijvend letsel zal er een medische expertise moeten plaatsvinden om uw beperkingen in de toekomst vast te kunnen stellen
 • het aanwezig zijn van discussies met de verzekeraar. Bij whiplash klachten bijvoorbeeld is veel meer discussie dan bij een tibia plateaufractuur of knieletsel.

Gelukkig hoeft u geen schade zelf te dragen of kosten voor te schieten. Uw letselschade expert van ons kantoor regelt direct na het u overkomen ongeluk een voorschot op de letselschade voor u.

Hoogte voorschot letselschade

Een ongeluk als een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet kan grote financiële gevolgen hebben. Vooral als u veel kosten maakt of zelfs arbeidsongeschikt bent door het ongeluk. Een voorschot op uw letselschade is dan van groot belang. Maar wat is de hoogte van het voorschot op uw letselschade?

Voor het bepalen van de hoogte van het voorschot op uw letselschade stelt u letselschade advocaat zo snel mogelijk een schadestaat op. Hierop staan alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Op basis hiervan vordert uw letselschade specialist bij de verzekeraar van de tegenpartij een voorschot. Zo hoeft u geen kosten en schade uit eigen middelen te betalen.

Welke letselschade bedragen vallen onder mijn schadevergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Er zijn schadeposten die op geld te waarderen zijn. Dit worden materiële schadeposten genoemd. Daarnaast maakt u aanspraak op een vergoeding van smartengeld, ook wel immateriële schade of morele schadevergoeding vernoemd.

Leest hier meer over smartengeld en smartengeld berekenen

Bij letselschade berekenen wordt onder andere gekeken naar de volgende letselschade bedragen:

 • inkomensschade omdat u (deels) arbeidsongeschikt bent
 • medische kosten zoals het eigen risico
 • de gemaakte reiskosten naar de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige of arts
 • kosten die u maakt voor hulp in het huishouden
 • mantelzorg

Wilt u uw letselschade berekenen en een letselschade voorschot? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en een van onze letselschade advocaten neem nog dezelfde dag contact met u op.

Gratis schadevergoeding verhalen

De rechtsbijstand van onze letselschade advocaten is voor u altijd kosteloos. Als u door toedoen van een ander gewond raakt of klachten heeft, dan is er namelijk recht op gratis rechtshulp. Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw schadevergoeding dan ook gratis.

Wij regelen alles voor u! Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op, gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en regelen een voorschot voor u. Uiteindelijk zorgen wij dat uw gehele schade vergoed wordt.

Wilt u weten hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt na een ongeluk en wilt u gratis rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Wij nemen direct contact met u op.

3 veel gestelde vragen bij letselschade

In onze praktijk krijgen wij veel vragen over letselschade. Een aantal vragen beantwoorden wij hier.

Wanneer heb je recht op schadevergoeding?

Recht op schadevergoeding is er als u door toedoen van een ander gewond bent geraakt en hierdoor schade lijdt. Bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren of een ongeluk op het werk. Maar ook als u gebeten door een hond bent of gevallen over een losliggende stoeptegel kunt u aanspraak op een schadevergoeding maken.

Hoe kan ik schadevergoeding eisen?

Schadevergoeding eisen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hiermee kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. In de aansprakelijkstelling kunt u ook de schadevergoeding eisen. Voor het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief kunt u altijd aanspraak maken op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat van ons kantoor.

Ik zoek een letselschade advocaat in Rotterdam, kunnen jullie mij helpen?

Ja, wij kunnen u in heel Nederland helpen! Of u nu zoekt naar een letselschade advocaat Rotterdam of elders in Nederland. Onze letselschade advocaten werken namelijk door heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd in de buurt!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar