Wij claimen uw personenschade kosteloos!
Lijdt u letselschade door een ongeluk?

Personenschade, wat is dat en welke schade wordt vergoed?

Een aanrijding van achteren omdat iemand te kort afstand houdt. Of een heftruck ongeluk op het werk omdat uw collega u aanrijdt. Het zijn voorbeelden van ongevallen waaraan u vervelend letsel kunt overhouden. Lijdt u hierdoor ook schade, dan wordt dit letselschade of personenschade genoemd.

Bij personenschade dient in kaart gebracht te worden welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen. Deze schadevergoeding wordt betaald door de verzekeraar van de tegenpartij, bijvoorbeeld de WAM- verzekeraar bij een aanrijding. Met deze verzekeraar zal onderhandelt moeten worden over de hoogte van de letselschade vergoeding.

Personenschade of letselschade berekenen is ingewikkeld. Is iemand aansprakelijk te stellen voor letselschade? Dan heeft u recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Dit recht is in de wet opgenomen. U kunt dus kosteloos uw schade na een ongeluk laten verhalen door een letselschade advocaat bij u in de buurt.

Contact met uw gratis letselschade advocaat

Lijdt u schade door een verkeersongeluk, arbeidsongeval of hondenbeet? Laat ons u kosteloos helpen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij helpen u graag.

Schadevergoeding letselschade en personenschade

Na een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft u recht op een schadevergoeding van letselschade. Of te wel personenschade. Beide zien op de materiële schade bedragen en het smartengeld. Maar wanneer krijg je schadevergoeding en hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt? Hieronder vindt u een antwoord op deze en de volgende vragen:

  • Welke letschade bedragen worden vergoed?
  • Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Wanneer krijg je schadevergoeding?

Recht op schadevergoeding bij letselschade ontstaat als iemand schade lijdt als gevolg van een schade- evenement. Hierbij kan gedacht worden aan een verkeersongeluk, ongeval op het werk of als iemand gebeten door een hond is.  De aansprakelijke persoon betaalt dan de personenschade.

Soms krijg je een schadevergoeding terwijl de tegenpartij geen schuld aan het ongeluk heeft. Er is dan geen schuld, maar wel aansprakelijkheid. Dit doet zich voor bij een fietsongeluk, als u door een auto aangereden bent. Maar ook als u als voetganger aangereden wordt door een motorvoertuig. Ook al rijdt de fietser door rood of bij een voetganger die geen voorrang verleent is er sprake van aansprakelijkheid van de automobilist.

Er rust een zorgplicht op werkgevers. Overkomt iemand op het werk een ongeluk, dan is de werkgever aansprakelijk voor de personenschade. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Alle schade, dus de materiële schade en de immateriële schade komt dan voor vergoeding in aanmerking. De schade wordt bij een arbeidsongeval over het algemeen betaald door de letselschade verzekeraar van de werkgever.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Aan een kop-staartbotsing kunt u nekklachten overhouden en aan een bedrijfsongeval een breuk. Als je letsel aan een ongeluk overhoudt, dan worden er direct kosten gemaakt. Met andere woorden, er is sprake van personenschade. Maar hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Het antwoord op deze vraag is in iedere situatie verschillend en hangt van veel factoren af. Is er bijvoorbeeld sprake van licht letsel, dan zal de schade sneller vergoed kunnen worden dan bij zwaar letsel. In het laatste geval is namelijk veel onderzoek naar het letsel en de schade nodig, bijvoorbeeld door een medisch adviseur of arbeidsdeskundige. Andere factoren die maken dat de uitbetaling van letselschade of personenschade langer duurt zijn:

  • of er sprake is van objectiveerbaar letsel of niet objectiveerbaar letsel. In het laatste geval, bij whiplash symptomen, is er vaak discussie over het medisch en juridisch causaal verband. Het duurt dan langer voordat u schadevergoeding ontvangt.
  • is de aansprakelijkheid erkend of niet? Is het direct duidelijk dat er aansprakelijkheid is, dan ontvangt u vaak direct een voorschot op uw letselschade. Soms is er echter een deelgeschilprocedure of andere gerechtelijke procedure nodig om uw personenschade te claimen. De uitbetaling van uw letselschade duurt dan langer.

Letselschade voorschot

Kan uw personenschade niet direct volledig uitbetaald worden, dan regelen onze letselschade advocaten een voorschot op uw letselschade. Een letselschade voorschot is aan de orde als u al direct na het ongeluk kosten hebt gemaakt, maar de looptijd van uw letselschade dossier langer dan enkele weken is.

De kosten lopen dan voor u op en de schade kan door arbeidsongeschiktheid oplopen. Dan is het belangrijk dat er een letselschade voorschot betaald wordt.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Personenschade kan onderverdeeld wordt in diverse kosten en schadeposten. De meeste letselschade bedragen zijn op geld waardeerbaar. Maar u heeft ook recht op smartengeld. Deze schadeposten zijn niet in geld uit te drukken en bestaan uit een vergoeding voor pijn, angst, verdriet en een aantasting van uw levensvreugde.

De 15 meest voorkomende letselschade bedragen zijn:

  • schade door gemis aan inkomen
  • de pensioenschade die door arbeidsongeschiktheid ontstaat
  • een studievertraging omdat tentamens niet gemaakt of gehaald zijn
  • schade door kosten die gemaakt worden voor het eigen risico
  • andere kosten die op medisch gebied gemaakt worden
  • gemaakte reiskosten naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut
  • mantelzorg omdat uw familie of vrienden u helpen
  • de kosten voor een huishoudelijke hulp
  • kosten voor verzorging thuis
  • verpleegkosten
  • in  het ziekenhuis gemaakte kosten zoals parkeerkosten en koffie en thee voor bezoek
  • ingehuurde personen om onderhoud te plegen aan uw huis
  • een tuinman omdat u door de personenschade niet zelf in de tuin kunt werken
  • reparatiekosten omdat uw telefoon of fiets beschadigd is geraakt bij het ongeval
  • vervangingskosten voor kapotte kleding

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Om u te helpen bij het verhalen van personenschade kunt u een letselschade advocaat inschakelen. Maar wanneer kun je een letselschade advocaat inschakelen en wat kost een letselschade advocaat?

In de wet is opgenomen dat u bij letselschade door toedoen van een ander recht heeft op rechtsbijstand van een letselschade specialist. Dit kan een letselschade jurist of een letselschade advocaat zijn. Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd geheel gratis geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Een letselschade advocaat inschakelen gebeurt bij voorkeur zo snel mogelijk na het ongeluk of de hondenbeet. Uw letselschade advocaat kan dan direct voor u aan de slag en een letselschade voorschot aanvragen. Daarnaast gaat uw letselschade advocaat:

  • een aansprakelijkheidsbrief opstellen
  • de discussies met de verzekeraar voeren
  • voor de behandeling van uw letsel de medisch adviseur inschakelen
  • onderhandelen met de verzekeraar
  • de letselschade berekenen en een schadestaat opstellen
  • een volledige schadevergoeding van uw personenschade claimen.
  • het smartengeld berekenen

Wilt u gratis hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat voor het verhalen van uw personenschade? Onze letselschade advocaten staan voor uw klaar. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button voor vragen, een gratis letselschade advies of het indienen van een schadeclaim en het verhalen van uw personenschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar