Onze letselschade advocaten leggen het uit en verhalen uw letselschade, 100% kosteloos!
Aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers, hoe zit dat?

Aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers, hoe zit dat?

Een fietsongeval tussen fietser komt geregeld voor. Met name op fietspaden gaat het nogal eens fout. Fietsers komen namelijk nogal eens met de sturen in elkaar of verlenen elkaar geen voorrang. Het gevolg is een fietsongeluk tussen 2 of soms zelfs meer fietsers. De vraag die dan opkomt is: “aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers, hoe zit dat?” Wie is er aansprakelijk en welke letselschadeposten worden vergoed?

In deze bijdrage leest u alles over wat te doen na een fietsongeval. Heeft u vragen of wilt u uw letselschade verhalen op de veroorzaker van de aanrijding op de fiets? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij claimen uw schade. Dit doen wij in de meest gevallen volledig kosteloos voor u!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in voor hulp bij een fietsongeval tussen fietsers. Onze letselschade specialisten helpen u graag!

Icon

Wie is aansprakelijk bij een fietsongeval tussen fietsers?

Bij een ongeval tussen en fietser en een auto is de aansprakelijkheid goed geregeld, de auto is altijd aansprakelijk, zelfs bij eigen schuld van de fietser. En motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd en bieden dus altijd verhaal! Fietsers zijn niet verplicht verzekerd. Dit betekent dat als u als fietser aangereden bent door een andere fietser, u de andere fietser moet aanspreken. Is deze niet verzekerd? Dan komt u vaak van een koude kermis thuis. Immers, particulieren bieden in de meest gevallen geen of onvoldoende verhaal!

Gelukkig zijn de meeste personen in Nederland vrijwillig verzekerd tegen aansprakelijkheid. Schade veroorzaakt door een fietsongeval valt onder de WA- verzekering. Deze dekt dus uw schade. Het gaat dan om de schade aan de fiets, maar ook de letselschade. En juist deze schade kan enorm oplopen. Denkt hierbij aan medische kosten, inkomensschade en hulp bij verzorging en in het huishouden.

De persoon die u op de fiets aangereden heeft is dus aansprakelijk voor uw schade, zowel de materiële schade als voor de letselschade. is deze persoon verzekerd tegen aansprakelijkheid op grond van een WA-verzekering? Dan dient deze zijn of haar WA- verzekering in te schakelen. Deze zal dan uw letselschade en de fietsschade rechtstreeks aan u vergoeden.

Aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers is er dus op grond van de WA- verzekering.

Icon

Schadevergoeding bij fietsongeval

Schadevergoeding bij een fietsongeval bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Onder de materiële schadeposten valt uiteraard de fietsschade. Ook beschadigde kleding wordt vergoed. Maar onder letselschade vallen nog veel meer materiële schadeposten:

 1. Verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid
 2. Kosten voor medische behandelingen (fysiotherapeut)
 3. Het eigen risico van uw zorgverzekering
 4. Verzorgingskosten en verpleegkosten
 5. Een studievertraging
 6. Reiskosten

Immateriële schade of smartengeld is een vergoeding voor de pijnklachten die u door het fietsongeval lijdt. Daarnaast is het een vergoeding voor angstklachten (PTSS) en ontsierende littekens die u aan het bij fietsongeval tussen fietsers over heeft gehouden.

Icon

Kosteloze hulp van een letselschade advocaat

Letselschade verhalen na een fietsongeval is niet eenvoudig. Er moet een aansprakelijkstelling opgesteld worden, de verjaring moet gestuit en u moet de letselschade berekenen. Gelukkig is er bij aansprakelijkheid bij een fietsongeval tussen fietser recht op een gratis letselschade advocaat. Onze letselschade advocaten helpen u dan ook altijd kosteloos bij een fietsongeval!

Onze letselschade advocaten werken niet op basis van no cure no pay. Dat zou naar u toe niet eerlijk zijn. Een no cure no pay advocaat vraagt immers een percentage van uw schade als vergoeding. Dat doen wij niet! Wij werken echt 100% kosteloos voor u. Wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij of diens letselschade verzekering.

Wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Wij helpen u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Onze letselschade advocaten claimen uw letselschade en helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar