Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Is u een ongeluk met letsel overkomen?

Buitengerechtelijke kosten bij letselschade

U bent van achteren aangereden. Of u bent betrokken geraakt bij een aanrijding van achteren. Als u letsel aan een ongeluk overhoudt door toedoen van een ander, dan kunt u van deze persoon een schadevergoeding eisen. Maar ook de buitengerechtelijke kosten bij letselschade worden vergoed. Maar wat zijn buitengerechtelijke kosten bij letselschade eigenlijk en welke letselschade wordt vergoed?

De meeste mensen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Motorrijtuigen zoals auto’s en scooters zijn zelfs verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Deze verzekeraar is verplicht om naast de schade de buitengerechtelijke kosten die u maakt te betalen. Hieronder vallen onder andere de advocaatkosten die gemaakt worden om uw letselschade te claimen. Onze letselschade advocaten werken dan ook volledig gratis voor u!

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u gratis. Onze kosten vallen onder de buitengerechtelijke kosten bij letselschade en worden door de (verzekeraar van de) tegenpartij vergoed, samen met uw schadevergoeding!

Bel voor gratis hulp bij een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Wij gaan direct voor u aan de slag.

Wat zijn buitengerechtelijke kosten?

Als u een ongeluk is overkomen en u lijdt hierdoor letselschade, dan is het logisch dat u schadevergoeding wilt eisen op de aansprakelijke persoon. Letselschade vorderen is echter niet eenvoudig. Er dient uitgezocht te worden wie aansprakelijk is en deze partij dient aansprakelijk gesteld te worden door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Vervolgens krijgt u te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze zal er alles aan dien om de letselschade vergoeding zo laag mogelijk te houden. Het is daarom van belang om zelf een letselschade specialist in de arm te nemen. Met een letselschade advocaat aan uw zijde weet u zeker dat uw letselschade volledig vergoed wordt.

Wat kost een letselschade advocaat?

De vraag die wij veelvuldig krijgen is wat kost een letselschade advocaat? Hierbij dient een onderscheid gemaakt te worden tussen

 • buitengerechtelijke kosten
 • gerechtelijke kosten.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

In het Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat de kosten die een letselschade slachtoffer maakt bij een schadevergoeding eisen, onderdeel zijn van de schade. Met andere woorden, u heeft recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Dit geldt alleen tijdens het buitengerechtelijke traject. Met andere woorden, zolang u met uw letselschade claim niet naar de rechter hoeft, worden de kosten van uw letselschade advocaat vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Buitengerechtelijke kosten zijn dus alle kosten die gemaakt worden zonder inschakeling van de rechtbank.

Het is goed om te weten dat meer dan 90% van de letselschade zaken buitengerechtelijk wordt geregeld. U maakt dus eigenlijk nooit kosten voor uw letselschade advocaat.

Gerechtelijke kosten

Komt uw letselschade advocaat er buitengerechtelijk niet uit met de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon? Dan moet u naar de rechter om uw letselschade te claimen. De kosten die dan gemaakt worden zijn gerechtelijke kosten. Deze komen niet voor vergoeding in aanmerking, behoudens in het geval van een deelgeschilprocedure.

Zoals gezegd komen gerechtelijke kosten bij letselschade weinig voor. Meer dan 90% van de letselschadedossiers wordt zonder tussenkomst van de rechter afgedaan. De buitengerechtelijke kosten die hiermee gemoeid zijn worden volledig vergoed.

Buitengerechtelijke kosten berekenen

Buitengerechtelijke kosten berekenen bij letselschade kan op diverse manieren. Onze letselschade advocaten zijn volledig onafhankelijk van verzekeraars. Helaas geldt dit niet voor alle letselschade advocaten en al helemaal niet voor letselschade bureaus.

Buitengerechtelijke kosten berekenen doen wij door het aantal uren dat wij in uw letselschade dossier werken te vermenigvuldigen met een uurtarief. Deze buitengerechtelijke kosten claimen wij bij de verzekeraar. Op deze manier opereren wij volledig onafhankelijk van verzekeraars

De LSA heeft een pilot gestart waarbij er afspraken met verzekeraars gemaakt zijn over de buitengerechtelijke kosten. Dit doet afbreuk aan de onafhankelijkheid als advocaat. Maar ook letselschade bureaus zijn voor de buitengerechtelijke kosten vaak afhankelijk van verzekeraars. Een grote groep letselschade bureaus heeft prijsafspraken gemaakt met verzekeraars over de hoogte van hun vergoeding. Deze afspraken staan in de zogeheten ‘PIV- overeenkomst.’

Bij ons hoeft u niet bang te zijn voor prijsafspraken. Wij werken volledig onafhankelijk van wie dan ook! Buitengerechtelijke kosten berekenen doen wij zoals het hoort, wij claimen onze kosten bij de verzekeraar zonder afspraken met ze te maken.

Laat gratis uw letselschade claimen

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk, als fietser aangereden of is u op het werk een ongeluk overkomen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Dit geldt ook als u door een hond gebeten wordt. Wat er ook is gebeurd, wij helpen u graag en 100% gratis.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button en vertel ons wat u is overkomen. Wij komen direct voor in actie!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar