Bent u op zoek naar een letselschade specialist bij u in de buurt?
Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag en kosteloos!

Letselschade specialist

Iedere dag gebeuren er ongevallen. In het verkeer, op het werk of gewoon op straat omdat u over een losliggend stoeptegel valt. En wist u dat er jaarlijks in Nederland jaarlijks circa 150.000 mensen door een hond gebeten worden en hierbij letselschade oplopen? Dit zijn slechts voorbeelden van letselschadezaken. Er zijn nog veel meer oorzaken van letsel.

Letsel  zorgt voor pijn, ongemak, maar ook voor schade. Want wellicht kunt u door het letsel wel niet werken of maakt u medische kosten. Dan is er sprake van letselschade. In de meeste gevallen kunnen onze letselschade specialisten deze schade voor u verhalen, kosteloos! Wij sturen een aansprakelijkstelling, zorgen voor een voorschot en gaan uw letselschade berekenen.

Icon

Kosteloze hulp letselschade specialist

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij (de naam zegt het al) gespecialiseerd in het verhalen van letselschade, van licht letsel tot een whiplash, hersenletsel of een dwarslaesie. Door de jarenlange ervaring zorgt uw letselschade specialist van ons kantoor dat uw letselschade op adequate wijze verhaald wordt. En dit doen wij volledig kosteloos voor u want uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand worden door de aansprakelijke partij betaald.

Kiest u voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten, dan weet u zeker dat uw letselschade vergoeding voortvarend en maximaal verhaald wordt. Want onze letselschade specialisten zijn lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Met 7 afspraaklocaties in heel Nederland zijn wij ook nog eens altijd bij u in de buurt. Daarnaast komen wij voor de intake gewoon bij u thuis!

Lijdt u letselschade en bent u op zoek naar een letselschadespecialist bij u in de buurt? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Wat doet uw letselschade specialist voor u?

Na een ongeval komt er veel op u af. U bent gewond en heeft medische hulp nodig. Het werk gaat door maar u bent arbeidsongeschikt, en wie zorgt er voor de kinderen en het huishouden als u dit door het letsel niet kan? Uw letselschade specialist is er om u hierbij te helpen. Hij of zij zorgt dat uw salaris gewoon doorbetaald wordt, maar ook dat er snel geld komt om bijvoorbeeld hulp in het huishouden in te schakelen of opvang voor de kinderen. En uw letselschade specialist regelt indien gewenst ook dat de autoschade en schade aan andere zaken verhaald wordt.

Kort samengevat zorgt een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons kantoor dat op financieel gebied alles geregeld wordt.  En loopt de medische behandeling niet naar wens? Of zijn er problemen ontstaan op het werk door het ongeval? Wij hebben ook een eigen medisch adviseur en een breed netwerk met arbeidsdeskundigen en arbeidsrecht advocaten om u bij te staan.

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Bent u gebeten door een hond of kat of gevallen? Uw letselschade specialist van Brugman Letselschade Advocaten helpt u kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en zijn altijd in de buurt!

Uw letselschade specialist verhaalt kosteloos uw letselschade

Letselschade is persoonlijk, iedereen heeft andere schadeposten waar in de schaderegeling rekening moet worden gehouden. Bij de een speelt arbeidsongeschiktheid een grote rol, terwijl iemand anders met zorgkosten zit of hulp nodig heeft in het huishouden. Daarom praten wij graag met u over uw behoefte aan hulp. Zo maakt uw letselschade specialist een persoonlijk plan van aanpak waarin precies staat waar u behoefte aan heeft.

Icon

Het aantal schadeposten is legio. Ze worden onderverdeeld in materiële schadeposten en immateriële schadeposten. De meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

 • Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid.
 • Kosten voor hulp in het huishouden.
 • Kosten voor kinderopvang.
 • Een studievertraging.
 • Medische kosten.
 • Reis- en parkeerkosten
 • Verzorgingskosten
 • Daggeldvergoeding ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Economische kwetsbaarheid

Smartengeld

Materiële schadeposten zijn op geld waardeerbaar. Immateriële schade (smartengeld) is daarentegen een vergoeding voor schadeposten die niet op geld waardeerbaar zijn. Het gaat dan om pijnklachten, angstklachten en littekens bij letselschade door dieren zoals een hondenbeet.

Wilt u uw smartengeld berekenen? Bijvoorbeeld smartengeld bij  whiplash, een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij zijn er graag voor u. Ook voor een gratis letselschade test waarbij wij voor u onderzoeken op welke schade u recht heeft!

Icon

Letselschade specialist bij verkeersongeval

Verkeersongevallen zijn nog altijd de grootste oorzaak van letselschade. Er gebeuren ook iedere dag tientallen auto-ongelukken en er worden dagelijks mensen op de fiets aangereden. Daarbij gaat het vaak ook nog eens om ernstig letsel als een whiplash, gebroken arm of enkel of zelfs een hersenschudding of erger! Rechtshulp bij letselschade in het geval van een verkeersongeval is dan ook van groot belang. Zeker als u schade lijdt!

In Nederland is het aansprakelijkheidsrecht bij verkeersongevallen goed geregeld. Er zijn vele wetten en regels die letselschadeslachtoffers beschermen tegen schade. Zo is er de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Op grond van deze wet zijn alle auto’s, scooters en vrachtwagen verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit betekent dat als u betrokken bent bij een kop-staart-botsing u altijd uw letselschade vergoed krijgt door een autoverzekering. De letselschadeclaim kan ook direct bij de letselschade verzekeraar ingediend worden.

Eenzijdig verkeersongeval

Soms is er geen andere auto of scooter bij het ongeval betrokken dan uzelf, we spreken dan van een eenzijdig verkeersongeval. Dit betekent echter niet dat u dan geen recht op een letselschadevergoeding heeft. Vaak is er namelijk een schade-inzittendenverzekering die dekking biedt. Laat ons dit voor u uitzoeken. Neem contact met ons op en zij onderzoeken uw verzekeringspolis. Is er sprake van een schade-inzittendenverzekering (SVI- verzekering)? Dan verhalen wij uw letselschade op deze verzekering, 100% kosteloos.

U kunt als bestuurder maar ook als passagier betrokken zijn bij een verkeersongeval. U wordt dan goed beschermd als letselschade slachtoffer. Dit houdt in dat uw letselschade in bijna alle gevallen vergoed wordt. Ten eerste op grond van de eerder besproken SVI- verzekering.

De bescherming van passagiers is echter ook bepaald in een bijzondere regeling, de Schuldloze derde regeling. Op basis van deze regeling is er bij een auto-ongeval met meerdere auto’s of andere motorvoertuigen altijd recht op een letselschade vergoeding. Ook is er recht op de hulp van een gratis letselschade specialist!

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden of als voetganger aangereden? Dan wordt uw letselschade altijd (deels) vergoed. Aansprakelijkheid speelt daarbij geen rol. De enige voorwaarde voor een letselschadevergoeding is dat u bent aangereden door een motorvoertuig, bijvoorbeeld doordat u op het zebrapad aangereden wordt of als u ten onrechte geen voorrang krijgt.

Bent u betrokken bij een fietsongeluk en heeft u hierbij zelf een verkeersongeval gemaakt? Geen nood! Op basis van artikel 185 van de Wegenverkeerswet worden fietser en voetgangers extra goed beschermd. Dit omdat u in het verkeer kwetsbaar bent. U ontvangt dan altijd 50% van uw letselschade en kinderen tot 14 jaar 100%. Dit is alleen bij overmacht anders, maar dit is een zeldzame uitzondering.

Icon

Letselschade specialist na bedrijfsongeval

Een ongeval op het werk komt veelvuldig voor. Het kan om een klein ongeval gaan, maar ook ongevallen met letsel komen voor. Het gaat dan vaak om zwaar lichamelijk letsel met schade tot gevolg. Vaak zelfs arbeidsongeschiktheid! Het is dan belangrijk dat u goed ondersteund wordt door een letselschade specialist.

Bij een bedrijfsongeval kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Op grond van de wet is deze namelijk aansprakelijk voor schade die u op het werk oploopt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd en deze is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Op grond van deze wet is de werkgever aansprakelijk als zij niet voldoet aan haar zorgplicht. Dit is bijvoorbeeld het geval als materiaal niet in orde is, als het ongeval veroorzaakt wordt door een collega, als er geen toezicht op het werk was of indien er onvoldoende instructies zijn gegeven.

De zorgplicht van de werkgever is zwaar, de werkgever is dus in beginsel altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Alle werkgevers zijn echter goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. Deze letselschadeverzekeraar betaalt dan ook uw letselschade na een verkeersongeval.

Letselschade door dieren

Letselschade door dieren veroorzaakt komt vooral voor bij honden, katten en paarden. Maar ook kan het zijn dat u bijvoorbeeld in de dierentuin door een vogel gebeten wordt. Dit kan tot ernstig en blijvend letsel leiden. Het is dan goed dat u de hulp inschakelt van een letselschade specialist.

Aansprakelijkheid bij letselschade door dieren is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek en luidt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Op basis van de wet is de bezitter dus aansprakelijk voor uw letselschade door dieren. Bent u dus gebeten door een hond, dan is de bezitter van de hond aansprakelijk voor uw letselschade. Deze schade is overigens gedekt op de WA- verzekering. Bij letselschade door een paard is de bezitter aansprakelijk. Dit kan een particulier zijn, maar ook de manage!

Lijdt u schade door een dier? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij stellen de bezitter van het dier aansprakelijk en gaan uw letselschade berekenen en verhalen op de aansprakelijk partij, 100% kosteloos!

Icon

Brugman Letselschade Advocaten

De letselschade specialisten van Brugman Letselschade Advocaten zijn ervaren en deskundige advocaten gespecialiseerd in letselschade. Een persoonlijke benadering en een hoge kwaliteit van rechtsbijstand zijn onze kernwaarden. Daarom wordt u in het gehele letselschadetraject bijgestaan door de zelfde letselschade-expert met ruime ervaring en een lidmaatschap van de LSA, de vereniging van letselschade specialisten.

Ons kantoor werkt landelijk. Met inmiddels 7 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. En onze rechtsbijstand is voor u kosteloos, zowel uw letselschade als de kosten voor het verhalen hiervan verhalen wij op de aansprakelijke partij.

Bel voor al uw vragen of een afspraak met uw letselschade specialist: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar