Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Fietser aangereden door scooter

In Amsterdam mogen ze al niet meer op het fietspad rijden, scooters. Maar in de rest van Nederland is dit nog wel toegestaan en dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Maar ook binnen de bebouwde kom op straat is de kans aanwezig dat u als fietser aangereden door een scooter wordt. Maar wie is er schuldig bij een aanrijding tussen een fietser en scooter en klopt het dat je als fietser altijd recht op schadevergoeding hebt als je als fietser aangereden door een scooter bent?

Fietser aangereden door scooter, wie is schuldig?

Fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar in het verkeer, zeker als je als fietser aangereden door een scooter of auto wordt. De kans op letsel en dus letselschade is groot. Daarom wordt u als fietser extra goed beschermd bij een fietsongeluk. Deze bescherming vinden wij in artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw).

De wetgever ziet u als fietser als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Daarom krijgt u bij een aanrijding tussen een fietser en auto of scooter altijd een schadevergoeding. Dus ook als u als fietser aangereden wordt door een scooter, kunt u letselschade claimen. Dit is geregeld in de eerder genoemde wettelijke bepaling van artikel 185 vwv. Deze regeling ziet er als volgt uit:

 1. U bent als fietser aangereden door een scooter: uw volledige letselschade wordt vergoed, zowel de materiële schade als het smartengeld.
 2. Er is sprake van eigen schuld bij de aanrijding, bijvoorbeeld omdat u geen voorrang verleende: u ontvangt dan een schadevergoeding ter hoogte van maximaal de helft van uw letselschade
 3. Is uw kind tot 14 jaar als fietser aangereden door een scooter? De volledige schade wordt vergoed door de verzekering van de scooter, ongeacht te toedracht.

Het klopt dus dat als u als fietser aangereden wordt door een motorvoertuig, u altijd recht op schadevergoeding heeft. Dit is alleen niet het geval bij overmacht aan de zijde van de bestuurder van het motorvoertuig. In de praktijk doet deze situatie zich echter bijna nooit voor.

Bel voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade door een ongeval gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Als fietser aangereden door scooter, wat nu?

Bent u als fietser aangereden door een scooter, dan kunt u dus een letselschade vergoeding eisen op de aansprakelijke partij. Maar voor motorvoertuigen geldt ook een verplichte verzekering op grond van de WAM. Op basis van deze wet kunt u een letselschade claim ook rechtstreeks indienen bij de letselschade verzekering.

Letselschade verhalen is echter niet zo eenvoudig, het is specialistenwerk. U kunt gelukkig kosteloos aanspraak maken op een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor. Want in de wet staat dat de kosten van een letselschade advocaat onderdeel zijn van de schade. Dit betekent dat de tegenpartij of diens schadeverzekering de kosten van een letselschade advocaat moet betalen.

Bent u dus als fietser aangereden door een scooter, twijfel niet en schakel kosteloos een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade in. Dan weet u zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wat te doen bij een aanrijding?

Als u als fietser aangereden bent door een scooter, dan is een aantal zaken van belang. Want als u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen, dan dient u te bewijzen dat de tegenpartij schuld heeft aan de aanrijding. Dit doet u door:

 1. Altijd een schade aanrijdingsformulier in te vullen.
 2. Getuigen te vragen om een getuigenverklaring.
 3. Foto’s te maken van de scooter en uw fiets alsmede van uw letsel.
 4. Langs een arts te gaan en uw letsel te laten documenteren
 5. Zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger van ons kantoor in te schakelen.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Schadevergoeding eisen na een fietsongeluk

Is de aansprakelijkheid voor het ongeluk erkend? Dan kunt u een letselschadevergoeding eisen. Maar welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?

Op grond van de wet komt alle schade voor vergoeding in aanmerking. Het betreft dan zowel de materiële schade als het smartengeld. Onder materiële schade vallen ten eerste alle kosten die u maakt nadat u als fietser aangereden door een scooter bent. Hierbij kan gedacht worden aan medische kosten, maar ook aan kosten die u maakt tijdens een ziekenhuisverblijf, thuis gemaakt kosten zoals voor hulp in het huishouden en onderhoudskosten en reiskosten.

Helaas kan iemand aan een aanrijding ernstig en zelfs blijvend letsel overhouden. Dit kan resulteren in arbeidsongeschiktheid en hierdoor inkomensschade. Ook deze letselschade kunt u verhalen op de aansprakelijke partij. Bent u als student op de fiets aangereden door een scooter, dan kan er ook een studievertraging zijn ontstaan. U betaalt dan extra collegegeld en boeken, maar komt ook later op de arbeidsmarkt terecht. Deze letselschade wordt vergoed.

Smartengeldvergoeding

Naast een kostenvergoeding en een vergoeding van inkomensschade en een studievertraging is er recht op een smartengeldvergoeding. Want als u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan zorgt dit ook voor persoonlijk leed. U heeft pijnklachten, rij angst en wellicht ontstaan er zelfs psychische klachten door het ongeluk. Hiervoor is smartengeld een vergoeding.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschadejuristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade door een letselschade advocaat? Wij helpen u gratis en altijd 100% gratis bij het verhalen van letselschade als gevolg van een ongeluk.

Mensen lezen ook:

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

De heer mr. Brugman is de directeur van het kantoor en houdt zich als letselschade advocaat bezig met het verhalen van letselschade voor ondernemers en bij slachtoffers met zwaar letsel

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar