Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!
Een aanrijding als of met een pizzabezorger?

Letselschade door aanrijding door of als pizzabezorger

Ben je als pizzabezorger aangereden door een auto? Of bent u juist als voetganger of fietser aangereden door en pizzabezorger? Dan spelen er allerlei vragen op. Want wie is er aansprakelijk bij een aanrijding pizzabezorger en hoe pak je dit aan? Is de aansprakelijkheid erkend, welke letselschade bedragen worden er dan vergoed?

Op deze pagina leest u wat te doen bij een aanrijding met of als pizzabezorger. Want dit zijn 2 heel verschillende ongevallen met verschillende mogelijkheden om uw letselschade te claimen.

Brugman Letselschade Advocaten helpt letselschade slachtoffers van een ongeluk. Onze letselschade advocaten helpen ook nog eens 100% kosteloos. Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij een aanrijding pizzabezorger? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag!

Hieronder gaan wij in op de volgende situaties:

 • u bent aangereden door een pizzabezorger
 • je bent als pizzabezorger aangereden

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding met een pizzabezorger?

U bent aangereden door een pizzabezorger en hierbij gewond geraakt. U heeft dan recht op een letselschade vergoeding. Onderdeel hiervan is loonschade of inkomensschade als ondernemer. Maar ook alle kosten die u maakt komen voor vergoeding in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, reiskosten en kosten voor het laten overnemen van huishoudelijke taken.

Als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding met een pizzabezorger, dan is de vraag wie er nu aansprakelijk is. Spreekt u immers de pizzabezorger zelf aan, dan is het maar de vraag of deze uw letselschade kan vergoeden. De kans is groot dat deze geen verhaal biedt. Gelukkig hoeft u deze persoon niet zelf aan te spreken, maar zijn er 2 opties:

Verplichte verzekering motorvoertuigen

In Nederland geldt voor alle motorvoertuigen een verplichte WA- verzekering. Bij ieder verkeersongeluk waarbij een auto of scooter betrokken is, wordt de letselschade dus gedekt door een verzekeraar. Daarbij kan de aansprakelijkstelling rechtstreeks aan deze autoverzekeraar, WAM- verzekering genaamd, gestuurd worden. Daarnaast is de bezitter van het motorvoertuig en de bestuurder aansprakelijk.

De voorkeur heeft echter om rechtstreeks de verzekeraar aan te spreken, u weet dan dat de letselschade bij gebleken aansprakelijkheid altijd vergoed wordt.

Werkgever is aansprakelijk voor fouten medewerker

Naast de autoverzekeraar is ook de werkgever aansprakelijk voor een aanrijding met een pizzabezorger. Dit staat in de wet en wel in artikel 6:170 en artikel 6:171 van het Burgerlijk Wetboek. Deze artikelen luiden als volgt:

“Voor schade, aan een derde toegebracht door een fout van een ondergeschikte, is degene in wiens dienst de ondergeschikte zijn taak vervult aansprakelijk, indien de kans op de fout door de opdracht tot het verrichten van deze taak is vergroot en degene in wiens dienst hij stond, uit hoofde van hun desbetreffende rechtsbetrekking zeggenschap had over de gedragingen waarin de fout was gelegen.”

en

“Indien een niet ondergeschikte die in opdracht van een ander werkzaamheden ter uitoefening van diens bedrijf verricht, jegens een derde aansprakelijk is voor een bij die werkzaamheden begane fout, is ook die ander jegens de derde aansprakelijk.”

Met andere woorden, als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding pizzabezorger kunt u zowel de scooterverzekering of autoverzekering dan wel de werkgever van de pizzabezorger aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Uiteraard helpen onze letselschade advocaten u hier graag bij.

Aangereden als pizzabezorger, wat nu?

Ben je als pizzabezorger aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is er altijd recht op schadevergoeding van de letselschade die je hebt opgelopen! Altijd, dus ook als je zelf schuld aan een ongeluk hebt. Bijvoorbeeld omdat je ten onrechte geen voorrang verleende of door rood licht reed.

Bij een aanrijding als pizzabezorger kun je, als de tegenpartij schuldig is, deze aansprakelijk stellen. Ben je aangereden door een auto, scooter of vrachtwagen? Alle motorrijtuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd. Je kunt dus rechtstreeks jouw letselschadeclaim bij de autoverzekering of scooterverzekering indienen. Deze zal alle letselschade vergoeden, dus zowel loonschade als inkomensschade als zelfstandig ondernemer. Daarnaast is er recht op smartengeld.

Mensen lezen ook:

 • smartengeld
 • scooter ongeluk

Werkgever is verplicht personeel te verzekeren

Is jouw een aanrijding als pizzabezorger overkomen, dan kun je ook jouw werkgever of opdrachtgever aansprakelijk stellen voor letselschade na een scooterongeluk of auto ongeluk. In de rechtspraak is namelijk uitgemaakt dat als je onder werk een verkeersongeluk overkomt, de werkgever op moet komen voor jouw schade. Op werkgevers rust namelijk een zorgplicht en zij hebben zich te houden aan het “goed werkgeverschap” uit artikel 7:611 BW.

Op basis van de zorgplicht van een werkgever en het goed werkgeverschap dient een werkgever een deugdelijke verzekering tegen letselschade voor personeel af te sluiten. Onder personeel worden begrepen mensen in loondienst en zelfstandig ondernemers.

Ben je dus betrokken bij een aanrijding als pizzabezorger dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen, maar ook jouw eigen werkgever of opdrachtgever.

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan kiest u voor een persoonlijke benadering, kwaliteit en een snelle afwikkeling van uw letselschade. Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig en deels ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Na onze inschakeling gaan wij direct voor u aan de slag

 • wij stellen een aansprakelijkheidstelling op
 • regelen een voorschot op de letselschade voor u
 • voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschadevergoeding
 • er wordt een medisch adviseur ingeschakeld
 • wij claimen een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschadevergoeding

Schakel gratis een letselschade advocaat in

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding met een pizzabezorger wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

 

Hajar El Haddad. letselschade advocaat

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar