Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos
Gewond na een fietsongeluk in Nijmegen en lijdt u schade?

Gratis rechtsbijstand als u als fietser aangereden bent in Nijmegen!

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat als u als fietser aangereden bent in Nijmegen. En toch is het waar! Geen kleine lettertjes en geen no cure no pay, gewoon 100% gratis. In de wet is namelijk opgenomen dat u bij een fietsongeluk recht heeft op gratis rechtsbijstand. De aansprakelijke partij betaalt de kosten.

De enige voorwaarde is dat u als fietser aangereden bent door een motorrijtuig. Dit is meestal het geval. Bent u aangereden en wilt u de hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Als fietser aangereden in Nijmegen, welke schade wordt vergoed?

Dit is een veel gestelde en logische vraag. Want als u letsel oploopt bij een ongeval, dan wilt u weten waar u aan toe bent. Welke schade maakt deel uit van de letselschade vergoeding en wie betaalt mijn schade eigenlijk?

Een letselschadevergoeding bestaat uit 2 delen, materiële schade en smartengeld. De eerste categorie zijn de kosten die u maakt, bijvoorbeeld uw eigen risico en reiskosten. Maar misschien maakt u ook kosten voor de fysiotherapeut of lijdt u schade door arbeidsongeschiktheid. Al deze schadeposten maken deel uit van de schadevergoeding die u ontvangt als u op de fiets bent aangereden in Nijmegen.

Als fietser aangereden in Nijmegen? Altijd een schadevergoeding

Een fietser of voetganger is extra kwetsbaar in het verkeer. Daarom is een bijzondere wet die regelt dat als u op de fiets aangereden bent, u altijd recht heeft op een letselschadevergoeding. Zelfs als u een verkeersfout gemaakt heeft. De enige voorwaarde is dat u bent aangereden door een motorvoertuig, zoals een auto of scooter.

Bent u dus op de fiets betrokken bij een auto ongeluk? Dan geldt het volgende:

 • De auto is schuldig, u ontvangt 100% van uw letselschade vergoed
 • U heeft zelfs een verkeersfout gemaakt, u ontvangt ten minste 50% van uw schadevergoeding
 • Is er sprake van ernstig letsel en eigen schuld? Dan ontvangt u mogelijk tot 100% van uw schade vergoed
 • Uw kind tot 12 jaar is aangereden? De letselschade wordt 100% betaald!

Betekenis smartengeld

Medische kosten en inkomensschade is op geld waardeerbaar. Dit is anders bij smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk? Het is een vergoeding voor de pijnklachten die u door het fietsongeval lijdt. Daarnaast is het een vergoeding voor verdriet, angstklachten, ontsierende littekens en psychische klachten, zoals een PTSS of angstklachten.

Smartengeld berekenen is niet mogelijk, want het is niet op geld waardeerbaar. Het wordt daarom vastgesteld op basis van smartengeld voorbeelden. Deze voorbeelden staan in de smartengeld gids. Uit de honderden voorbeelden uit deze gids wordt een situatie genomen die zoveel mogelijk lijkt op uw fietsongeluk. Het bedrag uit het voorbeeld wordt als uitgangspunt genomen voor de berekening van het smartengeld in uw letselschadezaak.

Icon

Contact met uw letselschade advocaat in Nijmegen

Wilt u meer weten over smartengeld of uw letselschade laten verhalen door een letselschade advocaat in Nijmegen? Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Bij Brugman Letselschade Advocaten geloven wij in een persoonlijke aanpak. Daarom komen wij voor een letsel advies gewoon bij u thuis in Nijmegen. Liever een afspraak op kantoor? Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor!

Letsel na een fietsongeluk

Als fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. bij een fietsongeluk wordt dan ook vaak letsel opgelopen. Het kan gaan om licht letsel, maar helaas komt ook zwaar letsel regelmatig voor. Dit zijn de meest voorkomende letsels bij een verkeersongeluk:

 1. Gebroken pols, gebroken arm en gebroken been
 2. Nekklachten
 3. Rugklachten
 4. Whiplash
 5. tibia plateau fractuur
 6. Hersenletsel
 7. Dwarslaesie
 8. Psychisch letsel

Bij Brugman Letselschade Advocaten gaan wij verder dan de meeste letselschade juristen en letselschade bureaus. Wij hebben namelijk een eigen medisch adviseur die u begeleidt bij uw letsel. Onze medisch adviseur stelt een advies op en zorgt dat u de best mogelijke behandeling krijgt.

Contact met uw letselschade advocaat in Nijmegen

Lijdt u schade na een fietsongeluk in Nijmegen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

 

Lees ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar