Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Heeft u inkomstenderving door een ongeluk

Inkomstenderving door een ongeluk

Een ongeluk kan verstrekkende gevolgen hebben en zelfs tot arbeidsongeschiktheid leiden. Er is dan sprake van inkomstenderving, in de letselschade ‘verlies aan verdienvermogen’ genoemd. Deze schade maakt deel uit van de schadevergoeding waar u bij letsel na een ongeluk recht op hebt. Maar wat is inkomstenderving precies, wanneer ontstaat deze en hoe kun je inkomstenderving berekenen? U leest het in deze bijdrage.

Voor het berekenen van inkomstenderving en het verhalen hiervan kunt u bij ons gratis gebruik maken van een letselschade advocaat. Wij gaan dan uw letselschade berekenen waaronder de inkomstenderving. Hoe wij u gratis kunnen helpen bij letselschade? Klik op de link voor meer informatie.

Betekenis inkomstenderving

Als je bij een aanrijding of arbeidsongeval gewond raakt of hieraan klachten overhoudt, dan leidt dat vaak tot schade. Dit kan tijdelijk van aard zijn, maar ook langer duren. Er worden dan kosten gemaakt, maar het kan ook zo zijn dat er arbeidsongeschiktheid ontstaat. Er is dan sprake van inkomstenderving. Deze kan bestaan uit:

 • minder basissalaris
 • gemis van onregelmatigheidstoeslag
 • geen betaling meer van vaste overuren
 • een lagere of geen bonus of 13e maand

Inkomstenderving wil dus zeggen dat u door het ongeluk minder salaris ontvangt. Voor deze schade kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Inkomstenderving berekenen

Inkomstenderving berekenen is ingewikkeld. Onze letselschade advocaten zijn hierin gelukkig gespecialiseerd. Maar hoe bereken je inkomensderving nu eigenlijk?

Bij inkomensderving moeten wij eerst een onderscheid maken tussen inkomstenderving bij iemand in loondienst en een zelfstandig ondernemer.

Inkomstenderving als u in loondienst werkt

Bent u in loondienst? Dan kijken wij voor het vaststellen van de schade op het gebied van inkomen naar:

 • salarisspecificaties vanaf 6 maanden voor ongeluk tot heden
 • de loonontwikkeling van de afgelopen jaren
 • een eventueel geldende CAO
 • uw arbeidsovereenkomst

In deze stukken staat veel informatie. Bijvoorbeeld wat uw netto salaris was voor het ongeluk en of dit na het ongeluk gedaald is en hoe dit komt. In de arbeidsovereenkomst en cao staan zaken als een recht op ORT en een bonus of 13e maand. Allemaal informatie die van belang is voor het berekenen van uw inkomensderving.

Inkomensschade bij zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kijken wij onder andere naar het verloop van de omzet en winst sinds het ongeluk. Deze situatie vergelijken wij met de ontwikkeling van de omzet en winst na het ongeluk. Hiervoor hebben onze letselschade advocaten de volgende informatie nodig:

 • jaarrekeningen van voor het u overkomen ongeluk
 • jaarrekeningen vanaf het ongeluk
 • aangiftes inkomstenbelasting

Op basis van deze gegevens kunnen onze letselschade experts de schade op het gebied van inkomen berekenen. Indien nodig schakelen wij een rekenkundige voor u in.

Inkomstenderving claimen

Is bekend hoe hoog de schade is, dan gaan wij uw inkomstenderving claimen. Letselschade claimen is niet eenvoudig en het werk van letselschade advocaten. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. De rechtsbijstand van onze letselschade advocaten is gratis, wij claimen de letselschade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij, veelal een verzekeraar

Naast inkomstenderving claimen verhalen wij ook alle overige schadeposten voor u. Te denken valt aan medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Tenslotte is er een recht op smartengeld, een vergoeding voor de pijn en angst die u door het ongeval lijdt.

Heet u inkomstenderving als gevolg van een ongeluk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel direct 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Vraag en antwoord

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Als u schade lijdt als gevolg van een achterop aanrijding of ongeluk op het werk, dan maakt u direct kosten en kan er sprake zijn van verlies van inkomen. U wilt dan zo snel mogelijk een schadevergoeding. Aan de andere kant loopt een letselschade zaak vaak langer dan enkele maanden. Dan duurt het even voordat je schadevergoeding krijgt.

Om dit probleem op te lossen wordt er in het geval van letselschade gewerkt met letselschade voorschotten. Zodra de aansprakelijkheid is erkend regelen wij een voorschot op uw letselschade zodat u geen kosten hoeft voor te schieten en niet blijft zitten met schade.

Wat kost een letselschade advocaat

Er wordt nogal eens gedacht dat een letselschade advocaat duur is. Een vraag die wij daarom vaak krijgen is: “wat kost een letselschade advocaat eigenlijk?” Vaak zijn mensen verrast over het antwoord. Onze letselschade advocaten werken namelijk altijd 100% kosteloos voor u. Een letselschade slachtoffer heeft namelijk altijd recht op een belangenbehartiger. Deze kosten van deze letselschade advocaat of  letselschade bureau komen voor rekening van de letselschade verzekeraar van de tegenpartij.

Ik woon in Rotterdam, helpen jullie daar ook?

Zeker! Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor. Wij hebben inmiddels meer dan 10 bezoeklocaties en zijn dus altijd bij u in de buurt. Ook voor een letselschade advocaat in Rotterdam kunt u bij ons terecht. Net als voor een letselschade advocaat in Eindhoven of waar ook in Nederland! En wij komen gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of intakegesprek.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar