Laat schadevergoeding kosteloos berekenen door onze letselschade advocaten
Lijdt uw letselschade door een verkeersongeval of bedrijfsongeval?

Letselschade? Laat kosteloos uw schadevergoeding berekenen

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade is de schadevergoeding waar een letselschade slachtoffer recht op heeft als deze gewond is geraakt bij een ongeval. Schadevergoeding berekenen is niet eenvoudig. Er zijn vele soorten schadeposten en ieders letselschade is persoonlijk. Daarom is het verstandig het berekenen van schadevergoeding over te laten aan een letselschade advocaat. Zo weet u zeker dat u ontvangt waar u recht op heeft.

Wilt u kosteloos uw schadevergoeding berekenen laten door een letselschade advocaat? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of neem per mail contact met ons op. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons. Wij geven u graag een letselschade advies en dienen indien gewenst een letselschade claim in bij de aansprakelijke persoon.

Schadeposten bij schadevergoeding berekenen

Voor schadevergoeding berekenen dienen eerst de schadeposten in kaart gebracht te worden. Na een ongeval kunnen er diverse kosten ontstaan, maar ook inkomensschade. Verder heeft iedere persoon die bij een ongeval gewond raakt recht op smartengeld.

De meest voorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

 1. Het wettelijk eigen risico
 2. Kosten medische behandelingen
 3. Reiskosten
 4. Schade in het inkomen
 5. Huishoudelijke hulp
 6. Mantelzorg
 7. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 8. Kosten in het revalidatiecentrum
 9. reparatiekosten
 10. Onderhoudskosten huis & tuin
 11. Kosten zonder nut (doorlopende abonnementen)
 12. Studievertraging
 13. Smartengeld.

Als deze schadeposten maken deel uit van een letselschade vergoeding. De eerste 12 schadeposten zijn materieel van aard, smartengeld is niet op geld te waarderen schade. Deze schadevergoeding berekenen is niet mogelijk en wordt geschat op basis van de smartengeldgids. Lees hier meer over smartengeld.

De hoogte van een schadevergoeding

De hoogte van de schadevergoeding hangt af van een aantal factoren:

 • aard van het letsel
 • ernst van het letsel
 • van toepassing zijnde schadeposten
 • leeftijd van het letselschadeslachtoffer
 • samenstelling gezin
 • gevolgen van het letsel
 • duur van het letsel

Bij de schadevergoeding berekenen dient rekening gehouden te worden met al deze zaken. Zo is de letselschade bij zwaar letsel veelal hoger dan bij licht letsel en valt de schadevergoeding in de regel hoger uit bij een lange duur van het letsel (chronische nekklachten, hersenletsel) dan bij kortdurend letsel (kneuzingen). Is het letselschade slachtoffer jong, dan zal de looptijd bij blijvend letsel langer zijn dan bij een ouder iemand. De schadevergoeding die dan berekend wordt zal hoger zijn.

Icon

Kosteloos schadevergoeding berekenen

Wilt u letselschade claimen en hiervoor uw schadevergoeding berekenen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Wij gaan uw letselschade berekenen en ook het smartengeld berekenen wij voor u op basis van de Smartengeld gids. Hierbij houden wij ook rekening met toekomstige schadeposten. Want bij blijvend letsel loopt de schade ook in de toekomst door.

Is een ander aansprakelijk te stellen voor uw letselschade? Dan kunnen wij uw letselschade claim gratis voor u indienen bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar!

Wie is aansprakelijk bij een ongeval?

Als u een ongeval is overkomen, dan is het belangrijk te weten of u iemand aansprakelijk kan stellen en wie er dan aansprakelijk is voor uw letselschade.

Is u een aanrijding overkomen? Bij een auto- ongeluk of als u als fietser door een auto aangereden bent, dan is de autoverzekeraar van de persoon die de aanrijding veroorzaakt aansprakelijk. Deze WAM- verzekeraar kan direct aansprakelijk gesteld worden. U hoeft dus niet eerst de bestuurder aan te spreken. Alle motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid, dus de letselschade vergoeding wordt betaald door deze verzekeraar.

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever meestal aansprakelijk voor schade. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. In artikel 7:658 BW is een zware zorgplicht voor werkgevers opgenomen. Op basis hiervan zijn werkgevers aansprakelijk te stellen. Omdat er meestal een aansprakelijkheidsverzekeraar is wordt de letselschade door deze verzekeraar betaald.

Een hondenbeet kan tot vervelend letsel leiden. De bezitter van de hond is aansprakelijke als u door een hond gebeten wordt. Het is alleen iet altijd even duidelijk wie de hondenbezitter is. Vraag daarom altijd om gegevens van de persoon die de hond uitlaat of bij wie de hond is. Schrijf indien mogelijk contactgegevens op van getuigen van de hondenbeet.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u een schadevergoeding berekenen of een letselschade claim indienen? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij zorgen dan dat u direct wordt gebeld door een van onze gespecialiseerde letselschade advocaten bij u in de buurt. Onze letselschade advocaten werken namelijk landelijk en met 15 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. Het intakegesprek vindt gewoon bij u thuis plaats, wel zo fijn als slachtoffer van een ongeval bent.

Bel voor kosteloze hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een letselschade advocaat bij u in de buurt neemt dan direct contact met u op!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar