Bent u op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in het verhalen van schade bij letsel?
Bij ons bent u aan het juiste adres!

Wat doet een letsel advocaat?

Een letsel advocaat is een specialist die u helpt bij het claimen van letselschade na een ongeluk. Deze letselschade specialist:

 • stelt een aansprakelijkstelling brief op
 • dient de letselschade claim in bij de verzekeraar
 • voert de onderhandelingen met de tegenpartij
 • regelt een voorschot op de letselschade
 • zorgt dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Gratis rechtsbijstand van een letsel advocaat

Voordat wij bespreken wat een letsel advocaat allemaal voor u doet, is het belangrijk om te weten dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand bij letselschade. Voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is. Ook is er recht op gratis rechtshulp bij letselschade claimen op een schade-inzittendenverzekering.

Gratis rechtsbijstand is geregeld in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Dit artikel luidt:

Als vermogensschade komen mede voor vergoeding in aanmerking:

 • redelijke kosten ter voorkoming of beperking van schade die als gevolg van de gebeurtenis waarop de aansprakelijkheid berust, mocht worden verwacht;
 • kosten ter vaststelling van schade en aansprakelijkheid;

 • redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte.

Op basis van artikel 6:96 lid 2 BW komen dus alle advocaatkosten voor vergoeding in aanmerking bij een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Aansprakelijkstelling brief opstellen

In een aansprakelijkstelling schrijft de letsel advocaat wat u is overkomen en welk letsel u hierdoor lijdt. Bijvoorbeeld een aanrijding met whiplash symptomen. Een aansprakelijkstelling is een belangrijk document. Hierin staat namelijk dat u letselschade wilt claimen en wordt de verjaring gestuit.

Letselschade claimen bij de aansprakelijke partij

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan gaat de letsel advocaat uw letselschade claimen bij de tegenpartij. Hiervoor wordt een schadestaat opgesteld. Hierin staan alle materiële schade en het smartengeld in opgesomd. De schadestaat is de basis voor de onderhandelingen met de letselschade jurist van de verzekeraar.

Onderhandelen over de schade

Op basis van de schadestaat gaat de letsel advocaat onderhandelen over de schade met de tegenpartij. Bij verzekeraars krijgt u te maken met een letselschade jurist, deze hebben veel kennis over letselschade. Verzekeraars zullen de letselschade vergoeding zo laag mogelijk willen houden. Daarom is het belangrijk dat een letsel advocaat namens u de onderhandelingen voert en een maximale schadevergoeding regelt.

Voorschot letselschade claimen

Een letselschade zaak duurt gemiddeld tussen de 6 maanden en 3 jaar! U lijdt in de tussentijd echter al schade. Daarom regelt een letsel advocaat ook een voorschot voor u op de letselschade vergoeding.

Maximale letselschade vergoeding claimen

Door zijn of haar kennis over het letselschade is een letsel advocaat in staat een maximale letselschade vergoeding voor u te regelen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar toekomstige letselschade. Met een letsel advocaat weet u dan ook zeker dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Klik op onderstaande button en wij gaat gratis voor u aan het werk!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar