Onze letselschade advocaten adviseren u en verhalen gratis uw letselschade
Wie is aansprakelijk voor schade door een aanrijding of bedrijfsongeval?

Letselschade advocaat Wormerveer

Een letselschade advocaat in Wormerveer is de aangewezen persoon om uw letselschade te verhalen. Of u nu het slachtoffer bent van een verkeersongeval of bedrijfsongeval, wij helpen u graag. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar letselschade advocaten. U weet dus zeker dat uw letselschadedossier in goede handen is. Uw letselschade specialist in de regio Wormerveer draagt het keurmerk van de Vereniging van Letselschade advocaten. Dit is een garantie dat u bij ons aan het juiste adres bent om uw schade in Wormerveer te verhalen op de aansprakelijke partij.

Bij Brugman Letselschade Advocaten Wormerveer helpen wij u altijd 100% kosteloos bij letselschade claimen na een ongeluk. Wilt u weten hoe dit kan? Wij leggen het u hier uit!

Contact met een letselschade advocaat in Wormerveer

Lijdt u letselschade door een aanrijding of arbeidsongeval? Heeft u vragen over letselschade en schadevergoeding? Laat u over informeren, wij geven u een kosteloos letselschade advies. Wilt u letselschade claimen na een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Bent u gebeten door een hond? Laat het ons weten en uw letselschade advocaat in Wormerveer gaat voor u aan de slag, altijd geheel kosteloos!

Brugman Letselschade Advocaten werkt in de hele regio Zaandam en Amsterdam. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam kunt u bij ons terecht.

Wie is aansprakelijk bij schade?

U lijdt schade na een aanrijding of omdat u op het werk een bedrijfsongeval is overkomen. De schade die u hierdoor lijdt is letselschade. Maar wie is aansprakelijk bij schade en welke schade wordt vergoed?

Wie aansprakelijk bij schade is hangt af van wat er gebeurd is. Bij een aanrijding kunt u rechtstreeks de verzekeraar van de persoon die u heeft aangereden aansprakelijk stellen. In het geval van  een kop-staart botsing of kettingbotsing is dit bijvoorbeeld de bestuurder die de achterop aanrijding heeft veroorzaak. Is u een bedrijfsongeval overkomen? Dan is de werkgever aansprakelijk bij schade en bij een hondenbeet de bezitter van de hond.

Bent u gevallen door een gat in de weg of over een losliggende stoeptegel? Voor de letselschade die u hierdoor lijdt is de wegbeheerder aansprakelijk.

Iemand aansprakelijk stellen voor letselschade

Iemand aansprakelijk stellen voor letselschade gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Een voorbeeld van een aansprakelijkstelling vindt u hier. Heeft u vragen over het aansprakelijk stellen na een ongeluk of hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Wormerveel. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat ons hier weten wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Schadevergoeding letselschade

Schadevergoeding bij letselschade claimen is niet gemakkelijk. Daarom zijn er letselschade advocaten en letselschade juristen om als belangenbehartiger op te treden. Schadevergoeding bij letselschade verhalen roept ook vragen op. Wij beantwoorden de 3 meest voorkomende vragen.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt hangt af van een aantal factoren;

 • aard en ernst van het letsel
 • duur van het letsel en de behandeling ervan
 • de gevolgen van het verkeersongeval of bedrijfsongeval

Hoe ernstiger het letsel en hoe langer het letsel aanhoudt, hoe langer een letselschade dossier zal duren. Gemiddeld duur een letselschadedossier tussen de 6 maanden en 3 jaar! In de tussentijd ontvangt u wel een of meerdere voorschotten op uw letselschade.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor geleden pijn, angstklachten, verdriet en verlies van levensvreugde welke u door het ongeval en het letsel lijdt. Het wordt ook wel immateriële schade genoemd. Recht op een smartengeldvergoeding is er altijd, hoe licht uw verwondingen of klachten ook zijn.

Smartengeld berekenen gebeurt door middel van jurisprudentie (rechtspraak). Uw letselschade advocaat zoekt in de jurisprudentie naar een vergelijkbare aanrijding of arbeidsongeval en baseert hier de letselschadevergoeding op. Daarnaast wordt er gekeken naar uw persoonlijke situatie. De hoogte van het smartengeld hangt ook hier van af.

Welke schade wordt vergoed na een ongeluk?

Alle schade die u lijdt wordt vergoed. Een schadevergoeding bestaat uit kosten en schade (materiële schade) en smartengeld (immateriële schade)

Recht op affectieschade en shockschade

Per 1 januari 2019 is er recht op een vergoeding van smartengeld voor naasten van slachtoffers. Dit op basis van de Wet Affectieschade. Iedereen die conform de regeling affectieschade in aanmerking voor smartengeld, ontvangt een vaste schadevergoeding.  U leest hier meer over Affectieschade.

Shockschade is een letselschadevergoeding voor getuigen van een ernstig ongeval met blijvend letsel of een dodelijke ongeval. Aan het verkrijgen van shockschade zijn voorwaarden verbonden. Deze leest u hier.

 

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar