zoekt u een ervaren letselschade advocaat in Amsterdam?
Wij verhalen kosteloos uw letselschade!

Letselschade advocaat Amsterdam

U bent betrokken geweest bij een aanrijding, een bedrijfsongeval of bent gebeten door een hond. Hieraan heeft u verwondingen of klachten overgehouden. U heeft dan waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Dan is het fijn als iemand uw zorgen uit handen neemt en kosteloos uw letselschade verhaalt. Bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam helpen wij u graag.

Uw letselschade advocaat in Amsterdam Van Brugman Letselschade Advocaten weet precies waar u recht op heeft na een ongeluk en verhaalt uw letselschade kosteloos op de aansprakelijke partij.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Amsterdam!

Op grond van de wet is de aansprakelijke partij verplicht de kosten van rechtsbijstand te voldoen. Na een verkeersongeval of bedrijfsongeval komen de advocaatkosten dus niet voor uw rekening. U kunt dus kosteloos een beroep doen op een letselschade advocaat in Amsterdam. Dit geldt ook als u een beroep doet op een schade-inzittendenverzekering.

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam voor mij?

Als u bent aangereden of gewond bent geraakt op het werk, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen. Door zijn of haar kennis en ervaring zorgt een letselschade advocaat in Amsterdam dat alles goed verloopt en u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Zo weet u zeker dat u zichzelf niet tekort doet en ook toekomstige schade gedekt is.

Bij een ongeluk heeft u vaak te maken met een verzekeraar. Deze zal er alles aan doen om zo weinig mogelijk schade te betalen. Daarom is het goed om een letselschade specialist in te schakelen die u helpt bij uw letselschade claim. Een letselschade advocaat weet immers precies waar u recht op heeft bij letselschade en zorgt ervoor dat uw belangen goed worden behartigd.

Waar is mijn letselschade advocaat in Amsterdam gevestigd?

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten vindt u aan de Joop Geesinkweg 901-909, 1114 AB in Amsterdam (Amstel). Het is eenvoudig te bereiken per auto en openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

Voor het intakegesprek kunt u gewoon thuis blijven, onze letselschade advocaten bezoeken u thuis om met u de letselschade door het ongeval in kaart te brengen. Wel zo fijn bij klachten en beperkingen door het ongeval!

Wilt u weten wie wij zijn en wie uw letselschade advocaat in Amsterdam is? Hier vindt u ons volledige team van letselschade specialisten!

Wat is letselschade precies?

Letselschade is de schade die u oploopt als u bij een ongeval gewond raakt, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een val over een losliggende stoeptegel. En helaas zijn er elke dag drie gewonden in het Amsterdams stadsverkeer te betreuren. Amsterdam heeft zelfs een meerjarenplan om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Zo gebeurt er steeds vaker een fietsongeluk of scooterongeluk in Amsterdam.

En ook het openbaar vervoer zoals de tram in Amsterdam zorgt voor veel verkeersslachtoffers. Dan is het fijn als je weet dat je kosteloos een beroep kunt doen op een letselschade advocaat Amsterdam.

Wij kunnen letselschade onderverdelen in 2 categorieën, materiële schade en smartengeld. Onder materiële schade vallen medische kosten, reiskosten naar het ziekenhuis of de huisarts in Amsterdam en de reparatiekosten van uw auto of fiets. Bent u als gevolg van het letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt, dan kan er ook sprake zijn van schade in uw inkomen.

Welke schade wordt vergoed?

Van veel mensen krijgen wij de vraag welke letselschade in Amsterdam voor vergoeding in aanmerking komt en hoe de hoogte van de letselschadevergoeding wordt berekend. Een algemeen antwoord op deze vragen is niet te geven. De hoogte van uw letselschade en de toepasselijke schadeposten hangt af van uw persoonlijke situatie. Heel algemeen kunnen de volgende schadeposten op uw situatie van toepassing zijn:

Verlies aan verdienvermogen
komsten uit ‘zwart’ werk

 • Medische kosten
 • Reiskosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Verzorging en verpleging
 • Arbeidsongeschiktheid bij zelfstandig ondernemers
 • Studievertraging bij studenten en scholieren
 • Economische kwetsbaarheid als u door het letsel minder gemakkelijk aan het werk komt
 • Medische hulpmiddelen
 • Reparatiekosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding omdat u in een ziekenhuis of revalidatiecentrum verblijft
 • Verhuiskosten.

Onze letselschade advocaten in Amsterdam

Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd bijgestaan door een van onze ervaren letselschade advocaten. Zij hebben alle een universitaire opleiding gevolgd en zijn door de rechtbank beëdigd als advocaat. Daarnaast is uw letselschade advocaat in Amsterdam lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten, de LSA. Zo weet u zeker dat u bij uw letselschadeclaim kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand ontvangt.

Het team van Brugman Letselschade Advocaten in Amsterdam bestaat uit 6 letselschade advocaten die bijgestaan worden door 4 letselschade juristen en 6 juridisch medewerkers. Daarnaast hebben wij een eigen medische adviseur die wij in ieder dossier inschakelen en hebben wij een uitgebreid netwerk aan medische en ander specialisten. Dit om u zo goed mogelijk bij te kunnen staan.

Wilt u weten wie wij zijn? Hier vindt u het complete team van Brugman Letselschade Advocaten in Amsterdam

Ons kantoor in Amsterdam

Het kantoor van Brugman Letselschade Advocaten in Amsterdam vindt u in Amsterdam Amstel aan de Joop Geesinkweg 901-999. U herkent het pand aan het Regus logo. In dit moderne pand nodigen wij u graag uit om uw verhaal aan te horen en een plan van aanpak te maken. Zo zorgen wij er samen voor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt.

Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam is zowel per auto en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Liever een afspraak bij u thuis? Dat is geen enkel probleem voor ons. Uw letselschade advocaat in Amsterdam komt ook graag bij u thuis voor een intakegesprek of vrijblijvend adviesgesprek.

Een aanrijding in Amsterdam

Amsterdam is druk, of het nu de binnenstad of de binnenring is. Daarnaast rijden er in Amsterdam veel fietsen. Het verkeer is dan ook gevaarlijk. Ondanks dat u goed uitkijkt is een ongeval zo gebeurd en bent u betrokken bij een aanrijding. Gelukkig wordt uw letselschade in de meeste gevallen gewoon vergoed en hoeft u zich in ieder geval over uw financiële situatie geen zorgen te maken. Letsel door een aanrijding is immers al erg genoeg.

Er dient een onderscheid gemaakt in een aantal soorten aanrijdingen. En ook voor de diverse betrokkenen kunnen verschillende regelingen gelden. We zetten ze voor u op een rijtje:

 • auto-ongeluk
 • scooterongeluk of motorongeluk
 • fietsongeval
 • als voetganger aangereden

Een auto botsing, scooterongeluk of motorongeluk

In het geval van een auto botsing, een scooterongeluk of een motorongeluk zijn er een aantal verzekeringen en/ of regelingen waar een beroep op gedaan kan worden:

Bent u betrokken bij een auto botsing, zoals een kop-staartbotsing of een kettingbotsing, dan is de persoon die bij u achterop rijdt aansprakelijk. Dit kan afgeleid worden uit artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Omdat in de wet staat dat ieder motorvoertuig verplicht verzekerd moet zijn tegen aansprakelijkheid, ontvangt u bij een auto ongeluk altijd een letselschade vergoeding van deze verzekeraar.

Bij een eenzijdig verkeersongeval of als u zelf de achterop rijdende auto bent, dan kunt u meestal niemand aansprakelijk stellen, behoudens als uw voorganger onnodig op haar remt trapt en er hierdoor een achterop aanrijding ontstaat. In dit geval kunt u als bestuurder of passagier aanspraak maken op een letselschade uitkering op grond van de schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering). Op grond van deze verzekering wordt uw letselschade vergoed, ongeacht de toedracht van de aanrijding.

Passagiers hebben altijd recht op een letselschade vergoeding bij een auto botsing tussen 2 auto’s. Dit geldt ook bij een scooterongeluk of een motorongeval. Zijn er namelijk meerdere motorvoertuigen bij de aanrijding betrokken, dan kunnen passagiers aanspraak maken op een letselschade vergoeding op grond van de “schuldloze derden regeling.” Deze regeling houdt in dat de passagier bij de letselschade verzekeraar van het motorvoertuig waarmee zij meereden een letselschade claim kunnen indienen.

Als fietser aangereden in Amsterdam

De kans dat u als fietser aangereden wordt door een auto of scooter in Amsterdam is vrij groot. Meestal gaat het alleen om fietsschade of tijdelijk ongemak, maar helaas kan er ook sprake zijn van letsel. U heeft bij een ongeval tussen een auto en fietser altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt overigens ook als u door een scooter aangereden wordt of door een motor of vrachtwagen. U ontvangt zelfs ten minste 50% tot 100% van uw letselschade vergoeding als u als fietser aangereden in Amsterdam wordt als u zelf een verkeersfout maakt. Dit wordt de 50% regel genoemd. Kinderen tot 14 jaar kunnen zelfs een volledige letselschade claim indienen.

Als voetganger aangereden in Amsterdam

Bent u als voetganger aangereden in Amsterdam? In dit geval geldt hetzelfde als dat u als fietser aangereden bent. U ontvangt altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Bent u op het zebrapad aangereden, dan ontvangt u uiteraard een volledige schadevergoeding. In het geval u zelf een verkeersfout maakt ontvangt u ten minste 50% van de geleden letselschade vergoed. Dit kan op grond van de billijkheidscorrectie oplopen tot 100%.

Bedrijfsongeval Amsterdam

In Amsterdam vinden dagelijks bedrijfsongevallen plaats. Bijvoorbeeld in de haven, maar ook in de industrie, hotels en winkels. Al deze bedrijfsongevallen hebben gemeen dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die door het arbeidsongeval geleden wordt. Dit is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin is namelijk een zware zorgplicht van de werkgever opgenomen welke inhoud dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid tenzij de werkgever kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht voldaan heeft. In de praktijk slaagt een werkgever hier niet in.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in Amsterdam? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat in Amsterdam van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u direct en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Icon

Wat anderen van uw letselschade advocaat in Amsterdam vinden

Uiteraard kunnen wij u vertellen u voor de beste letselschade advocaat in Amsterdam bij ons moet zijn. Wij laten dit graag aan anderen over. Hier leest u wat anderen van ons vinden:

“Ontzettend fijn geholpen met onze zaak. November 2017 een aanrijding gehad waarna eigenlijk alles tegen heeft gezeten. Nu, januari 2021 kunnen wij als gezin eindelijk weer ons leven oppakken doordat de tegenpartij een slotbetaling heeft gedaan. Dit ging niet zonder slag of stoot. Meneer Brugman en mevrouw Smit, maar ook de rest met wie we contact hebben gehad van het kantoor willen we echt uit de grond van ons hart bedanken! Fijne, persoonlijke benadering en ook eerlijk advies. Een advocaten kantoor die net even wat meer doet voor hun cliënten.”

“Een zeer bekwaam kantoor met vriendelijke medewerkers die precies weten wat ze doen, een professionele uitstraling. Mijn zaak heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd omdat de tegenpartij maar niet akkoord ging. Al die tijd heeft Advocatenkantoor Brugman het contact onderhouden en werd ik regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Ook kon ik altijd met mijn vragen terecht en hierop kreeg ik dan ten alle tijden een passend antwoord waar ik iets mee kon. Uiteindelijk is na 2,5 jaar dan eindelijk de zaak succesvol afgerond. Ik beveel Brugman Letselschade Advocaten ten zeerste aan, bij dit bedrijf kun jij erop vertrouwen dat ze er alles aan zullen doen om jouw zaak succesvol af te sluiten. Een erg vakbekwaam en professioneel bedrijf met vriendelijke medewerkers.” 

“Ik ben zeer tevreden over dit kantoor, na een ongeval buiten mijn schuld om (kettingbotsing) ben ik goed en snel geholpen. Duidelijke communicatie over het verloop van de behandeling en ik heb alle behandelingen vergoed gekregen zodat ik mijn revalidatie kon afronden.”

“Brugman advocaten is een zeer goed advocaten kantoor. Vanaf het begin tot het eind van de letselschade zeer goed begeleid. Snel antwoord en korte lijnen. De volgende keer als ik een advocaat nodig zou hebben voor wat dan ook ga ik zeker naar Brugman Advocaten.”

Hier leest u alle reviews over uw letselschade advocaat in Amsterdam!

Contact met uw letselschade advocaat in Amsterdam

Lijdt u schade door een verkeersongeval of bedrijfsongeval in Amsterdam? Bent u door een hond gebeten? Onze letselschade advocaten in Amsterdam helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij bellen u dan nog dezelfde dag terug.

Letselschade bureau in Amsterdam

Bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam wordt u bijgestaan door een letselschade advocaat. Voor een letselschade jurist in Amsterdam adviseren wij u Letselschade Kompas Amsterdam.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar