Laat u door ons adviseren. Wij claimen gratis uw letselschade!
Lijdt u letselschade door een ongeluk?

Medische expertise bij letselschade

Soms is een medische expertise bij letselschade nodig. De reden hiervoor is divers. Zo kan het zijn dat klachten en beperkingen bij ernstig letsel in kaart gebracht moeten worden. Maar er zijn ook expertises bij letselschade nodig bij discussie over het medisch causaal verband.

Wat de reden voor een medische expertise ook is, een goed letselschade advies voorafgaand aan het onderzoek is van groot belang. Maar ook een goede belangenbehartiging bij een letselschade claim is noodzakelijk. Neem daarom een van onze letselschade advocaten in de arm. U weet dan zeker dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige letselschade expert die u van a tot z helpt bij uw letselschade claim.

Wilt u een gratis letselschade advies of uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en geef aan waar wij u mee kunnen helpen.

Waarom onafhankelijke medische expertise bij letselschade?

Wij krijgen vaak de vraag waarom er een medische expertise plaats moet vinden. Er liggen immers meestal medische adviezen van medisch adviseurs. De reden om tot een onafhankelijke medische expertise bij letselschade uit te voeren heeft 2 hoofdredenen:

 • beide medisch adviseurs hebben niet volgende kennis om de klachten en beperkingen voor de toekomst in kaart te brengen
 • uw medisch adviseur en de medisch adviseur van de verzekeraar zijn het niet met elkaar eens.

Soms is er sprake van ernstig letsel. Of het gaan om specifiek letsel waarover de medisch adviseurs onvoldoende kennis hebben. Er wordt dan een medisch expert ingeschakeld. Maar vaak zijn medisch adviseurs het ook niet eens met elkaar.

Medische expertise whiplash

Een veel voorkomende discussie is bijvoorbeeld de klachten en beperkingen bij whiplash letsel. Komen de medisch adviseurs er onderling niet uit? Dan biedt een “medische expertise whiplash” uitkomst. Deze wordt vaak uitgevoerd door een neuroloog, psycholoog en/of een verzekeringsarts.

Vaak gaat een verzekeringsarts niet akkoord met het laten uitvoeren van een medische expertise bij een whiplash. Uw letselschade advocaat vraagt de rechter dan om deze expertise te bevelen. Dit doet uw letselschade expert van ons kantoor uiteraard.

Orthopedische expertise letselschade

Een van de meest voorkomende expertises bij letselschade is:

 • de orthopedische expertise
 • een neurologische expertise

Bij een orthopedische expertise gaat het vaak om breuken. Veel gestelde vragen bij een orthopedische expertise zijn vaak:

 • wat is het letsel dat het slachtoffer aan het ongeluk heeft overgehouden?
 • kunt u de klachten en beperkingen aangeven?
 • Is er een kans op een verergering van het letsel in de toekomst, bijvoorbeeld bij artrose?

Neurologische expertise

Bij zenuwschade wordt de neuroloog vaak gevraagd een neurologische expertise uit te brengen. Daarnaast wordt de neuroloog vaak gevraagd een medische expertise uit te voeren bij whiplash letsel. De vraag is dan of er als gevolg van het ongeluk, vaak een aanrijding van achteren, nekklachten zijn. Deze neurologische expertise dient dan vervolgt te worden door een medische expertise van een verzekeringsarts.

Wat na de medische expertise?

Van een medische expertise bij letselschade wordt een rapport opgesteld. U bent de eerste die het expertiserapport mag inzien. Staan er onjuistheden in het expertise rapport of heeft u aanvullingen? Deze kunt u aan de medisch expert doorgeven.

Bent u het in het geheel niet eens met de inhoud van het verslag? Het rapport kan dan geblokkeerd worden, niemand krijgt de inhoud dan te zien, uw letselschade advocaat niet en de medisch adviseur van beide partijen niet. Overigens is het blokkeren van een expertiserapport een uitzondering.

Blokkeert u het rapport van de medische expertise niet, dan wordt het naar beide medisch adviseurs van partijen gestuurd voor correctie en vragen. Hierna is het medisch expertiserapport gereed en is de inhoud bindend voor partijen.

Contact met een letselschade advocaat in de buurt

Brugman Letselschade advocaten werkt door heel Nederland. Met meer dan 10 bezoeklocaties zijn wij ook altijd dichtbij. Voor uw vragen, een letselschade advies of letselschade claimen komen wij ook gewoon bij u thuis.

Lijdt u schade door een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button voor hulp.

U vindt ons door heel Nederland. Dus voor een letselschade advocaat in Den Haag, Rotterdam of waar dan ook in Nederland kunt u gebruik maken van onze gratis hulp bij letselschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  mr. Hajar el Haddad

  Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar