Wij berekenen uw letselschade kosteloos!
Wilt u weten hoe hoog uw slotbetaling letselschade is?

Hoe hoog is de slotbetaling van mijn letselschade vergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Deze worden door uw letselschade advocaat opgenomen op de schadestaat. Op basis hiervan worden voorschotten op uw letselschade vastgesteld, maar is er ook recht op een slotbetaling van uw letselschade. Maar wat is een slotbetaling letselschade eigenlijk en uit welke schadeposten bestaat uw schadevergoeding?

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade door een ongeluk. Wij berekenen letselschade, zorgen voor voorschotten en stellen de slotbetaling van de letselschade vergoeding vast. Dit alles doen wij gratis voor u. De kosten voor onze rechtsbijstand bij letselschade wordt vergoed door de letselschade verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij. U maakt bij ons dus geen kosten bij letselschade!

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade behandelaar of heeft u een voorstel afkoop letselschade ontvangen? Wij helpen u gratis bij het claimen van letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en 1 van onze letselschade advocaten neemt contact met u op om te helpen.

Wat is een slotbetaling letselschade?

Na een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is, kunt u schadevergoeding eisen. Deze genoegdoening dient ter compensatie van de kosten en schade die u gemaakt heeft. Deze schade start eigenlijk op het moment dat u de aanrijding, hondenbeet of het arbeidsongeval is overkomen. Daarom regelt uw letselschade expert direct een voorschot op uw letselschade. Hiermee zijn de eerste kosten na een ongeluk vergoed en is het misgelopen salaris voor de komende tijd gecompenseerd.

Letselschade berekenen gebeurt door middel van een schadestaat. Hierop staan alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Gedurende uw letselschade dossier worden alle gemaakte kosten en geleden schade op de schadestaat opgenomen. Welke soorten schadeposten dit kunnen zijn vindt u later op deze pagina. Is de schade zo hoog opgelopen dat het voorschot op uw letselschade niet meer voldoen, dan wordt er een aanvullend voorschot overgemaakt.

Op een gegeven moment is er de medisch adviseur noemt “medische eindsituatie” bereikt. Dit betekent dat uw letsel uitbehandeld is. Soms betekent dit dat uw klachten en beperkingen als whiplash klachten geweken zijn. Vaak is dit helaas niet het geval en ontstaan er restklachten. Deze kunnen voor toekomstige schade lijden. Denk aan medische kosten voor een fysiotherapeut of kosten van een personal trainer bij nekklachten. Maar er kan ook sprake zijn van niet meer kunnen werken door een ongeluk. Er ontstaat dan toekomstige loonschade of inkomensschade van een ondernemer.

Slotbetaling letselschade berekenen

De slotbetaling letselschade bestaat uit deze extra schade of toekomstige schade. De berekening van de slotbetaling is als volgt

Totale letselschade vergoeding  -/-  de verstrekte voorschotten

Deze slotbetaling wordt vervolgens bij de letselschadeverzekeraar van de tegenpartij in rekening gebracht. Dit levert nogal eens discussie met de verzekeraar op. Uw letselschade advocaat van ons kantoor gaat deze discussie voor u aan en zorgt ervoor dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Waaruit bestaat een slotbetaling letselschade?

U heeft dus aan het einde van uw letselschadezaak recht op een slotbetaling van uw letselschade. Deze bestaat uit veel soorten letselschade. Is er een medische eindsituatie, dan kunnen wij ook voor u het smartengeld berekenen.

Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 • loonschade of inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten als het eigen risico van de zorgverzekeraar
 • hulp in het huishouden
 • (extra) kinderopvang
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reparatiekosten en vervangingskosten van een fiets, telefoon enz,
 • reiskosten
 • honden uitlaat service

Naast al deze materiële letselschade bedragen is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld berekenen gebeurt door de smartengeldgids. Klik op de links voor meer informatie over smartengeld.

Wie zijn Brugman Letselschade Advocaten?

Brugman Letselschade Advocaten is het grootste en een van de weinige advocatenkantoor van Nederland gespecialiseerd in letselschade. Ons advocatenkantoor bestaat inmiddels 15 jaar. Onze 10 letselschade advocaten helpen slachtoffers van een auto ongeluk, fietsongeluk of ongeluk op het werk. Maar ook na een hondenbeet kunt u altijd bij de letselschade experts van ons kantoor terecht.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak, daarom krijgt u altijd een eigen letselschade advocaat toegewezen. Deze helpt u vanaf het begin van uw letselschade zaak tot het einde hiervan.

Is er sprake van blijvend letsel of aanhoudende klachten? Dan schakelen wij onze eigen medisch adviseur in. Samen met uw letselschade behandelaar inventariseert de medisch adviseur welke behandeling voor u het beste is en worden uw klachten en beperkingen in kaart gebracht. Zo kunnen wij voor u bepalen op welke letselschade bedragen u recht heeft.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook letselschade claimen en ons het voorstel afkoop letselschade laten beoordelen? Dit doen wij graag voor u. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade specialist Lisa van Diepen

Lisa van Diepen is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van een auto ongeluk, fiets ongeluk en bedrijfsongevallen.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar